brivnik

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
recimo, da me je minilo mokro britje. predvsem najeda poraba časa, vedno neprimeren trenutek itd
omislil bi si aku brivnik, nekaj kar bi me obrilo med vožnjo v službo. kako je s kocinam, kam to pada. menda ja ne po srajci. kako je s čiščenjem. kako dobro brijejo. nazadnje sem to probal 10 let nazaj in mi ni bilo všeč, lahko, d aje bil brivnik jajc.

akiva

Pripravnik
21. jul 2007
209
0
16
Kam pa naj bi kocine šle? Saj brivniki nimajo sesalnega sistema z zbiralnikom kocin.
smile-1.gif

Drugače pa je težko pravilno svetovati, ker je odvisno od vrste dlak. Sam imam normalno trdoto dlak, mogoče celo malenkost trše, uporabljam/sem uporabljal tole , pa je v mojem primeru denar vržen stran.

Mokro britje s kvalitetno britvico zmaga.
cheer.gif

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.113
7.671
113
Citat:
Uporabnik akiva pravi:
Kam pa naj bi kocine šle? Saj brivniki nimajo sesalnega sistema z zbiralnikom kocin.
smile-1.gif

Drugače pa je težko pravilno svetovati, ker je odvisno od vrste dlak. Sam imam normalno trdoto dlak, mogoče celo malenkost trše, uporabljam/sem uporabljal tole , pa je v mojem primeru denar vržen stran.

Mokro britje s kvalitetno britvico zmaga.
cheer.gif

A lahko malo pojasniš zakaj je Arcitec stran vržen denar? Sam se že dalj časa odločam za enega od Arcitec-ov, ker mi je všeč design! Sam uporabljam že veliko let Philishave aku, pa nisem ne navdušen in ne razočaran. Skratka, nič posebnega. Vsekakor pa mi je mokro britje preveč zamudno in postopek dolgotrajen, saj se s tem Philishave-om brijem ko sem na računalniku, ali gledam TV. JBG

akiva

Pripravnik
21. jul 2007
209
0
16
Glede na vrsto dlak in splošne konfiguracije mojega obraza se z njim težko obrijem.

Prvi problem je sama dolžina dlak. Dva / tri dni stare dlake je je*ba obrit, ker so že predolge.
Drugi problem je adamovo jabolko. Dlake okrog njega ne pobira dobro. Drgnem k pr norcih, zabijem veliko časa, koža je na koncu razdražena.....

Ponavadi z električnim brivnikom porabim minimalno 10 min časa, koža je razdražena, pa vedno ostane kakšna dlaka ki jo brivnik ne obrije, jaz pa spregledam. Z britvico je delo opravljeno v 2 min.

Qmi

Fizikalc
22. jul 2007
1.056
1
38
41
Ljubljana
Jaz sem ravno pred enim tednom prešel z želetke na brivnik
tongue-1.gif

Kupil sem TOLE
Stvarca ni švoh, samo se moram navadit, oz. se mora koža navadit, ker sem po britju čisto rdeč po vratu
crazy1.gif

Sem probal najprej enkrat brez pene in potem s peno...s peno je bil vrat malo manj rdeč
smile-1.gif

Glede čiščenja...stvarca se odpre in vse lahko brez problema spereš. Glede tega je super. Vseeno kakšna kocina lahko pade ven, še posebej če ga veliko šejkaš
grin1.gif

Bom videl kako bo čez nekaj mesecev...zaenkrat mi je mogoče celo malo žal, da sem prešel na brivnik...žiletka je res zakon
wink-1.gif

Upam, da bo čez nekaj časa bolje, ker drugače grem nazaj na žiletko

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik akiva pravi:
smile-1.gif

Kako kam naj bi šle? Saj se shranjujejo v predalčkih pod rezili. Jaz sem se dostikrat bril pred TV-jem, dlak ni bilo...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik akiva pravi:
smile-1.gif

Kako kam naj bi šle? Saj se shranjujejo v predalčkih pod rezili. Jaz sem se dostikrat bril pred TV-jem, dlak ni bilo...

torej se lahko brijem v obleki med vožnjo in ostanem..čist?

kako pogosto se brijete. men žiletka zataji 3 dan, kaj pa brivnik. dnevno?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pol nimaš pravo glasa in tvoj glas ne šteje
smile-1.gif

zanima izključno in samo britje v nulo. ko grem od doma ves srečen, da danes nimam šposebnih obvesznosti in se nisem obril, potem pa telefon, akcija.

srajce, kravate..so rezervne v pisarni vedno, v avtu velikokrat. sam da s ena šihtu briojem v wc pa nekak še ne vidim možnosti

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.084
6.932
113
pri taščici
pa je med voznjo varno to pocetje?
Nadaljnega pisanja pa se bom glede tega vzdrzal. Sam sem na phipsih, ceprav po vratu neradi poberejo vse.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
verjetno je bolj varno britje in gledanje naprej, kukr pa buljenje v voznico ali sopotnico na sosednjem pasu?

katerega philipsa imaš in kaj bi bil vzrok da ne pobira po vratu

akiva

Pripravnik
21. jul 2007
209
0
16
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik akiva pravi:
smile-1.gif

Del dlak res ostane tam notri. Večji del pa vsaj pri meni pade v umivalnik. Tisti 'predalčki' pod rezili so premajhni za dlake cele moške brade.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.084
6.932
113
pri taščici
od phipsa ne leti veliko stran. Je pa res da se v kravati in srajci ne brijem. Brijem se na dva do tri dni. Ce pa si medo in ce se brijes enkrat tedensko pa ga med britjem enkrat pac spraznis. Jaz to delam v wc.
Prvi je najbrz odsluzil svoje (drgnil slabih 10 let brez servisa, je se na kabel brez baterije) drugi je pa star cca 3, ima pa skarjice leta se mi zdi pa da je cool skin. Ta je baterisjki, lahko pod vodo spiras in brijes, tam pri ovratniku zna biti povrsen.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.084
6.932
113
pri taščici
foter je na braunu, pa se za moje pojme slabse brije. Je pa res da je najbrz vsaka brada unikat in bos tezko takole v prvo zadel terno

sandichamp

Fizikalc
10. avg 2007
479
30
28
Tukaj imaš prve 3, ki so bili na testu pred 1 letom v Vip-u.

1.Braun Series 7 795cc
2.Philips Nivea for men HS8460
3.Panasonic Pro-Curve ES 8249

Sam sem kupil Brauna in sem zelo zadovoljen. Prej sem probal več različnih poceni brivnikov in različne Gillette in Wilkinson in sem imel zmeraj vneto kožo. Sedaj teh problemov nimam več. Aparat dam enkrat tedensko napolnit in razkužit.

LP Sandi

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Če se briješ vsakodnevno in od jutra do večera nimaš preveč narastka, potem bi arcitec od philipsa znal biti ok. Dlačice ostanejo noter (se brijem pred zrcalom, spodaj umivalnik neomadeževan), je pa res ergonomsko oblikovan, pa tudi teža ni prevelika.
Pa se bo šlo briti brez ogledala? Če ne, potem opravi to pred/po vožnji.

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.901
113
Tako kot se boš ti z brivnikom med vožnjo obril je bolje da se sploh ne. Ker bolj klošarskega od tega da na vratu dve špure pustiš pa res ni. Drugače pa če imaš na vratu/grlu "kurjo" kožo se boš z vsakim porezal ali v nasprotnem primeru obril samo na pol, še najbolj verjetno pa kar oboje.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.015
1.827
113
Emona / Carnium
@softi: as tko mislu?

Jaz uporabljam brivnik + orodja za fino picanjenje (brada, solufs, irokeza) Pri brivniku večina dlak/čic ostane v brivniku, kakšna daljša pa pade kam na obleko (v območju slinčka ali pa na rokav). Skratka, če se misliš v avtu brit, potem obvezno preveri stanje srajce in kravate predno stopiš pred slehernega človeka. Po domače povedano: ne mi tak okrog hodit.
Verjetno pa res drži, da ni vsak brivnik za vsako brado. Res, da se tehnologija izboljšuje in se razlike med proizvajalci manjšajo a vseeno se lahko zakolješ (ne dobesedno). Jaz sem kar nekaj časa namenil raziskavam
pozdrav.gif
in komentarjem uporabnikov različnih forumov, spletnih trgovin itd. Kupil sem dober brivnik, vendar se mi zdi, da obstaja še boljši za mojo brado...

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Tud sam mam Philipsa pa težav z obritimi kocinami praktično ni, če ga le redno prazniš, saj ostanejo v zbiralniku pod rezili.

Ko je zbiralnik poln pač letijo vn, kar pa boš itak takoj opazil saj se ponavadi zaradi zabasanosti že noži malo težje vrtijo.