Brisalci "škripljejo"

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Jaz tudi dam glas za original brisalce. Original od Citroena so že leto in pol gor, pa še to zimo bodo OK. Opažam pa, da imam rahlo spraskano šipo ponekod, kjer se gibljejo brisalci po prevoženih 90k km in 2,5 letih uporabe. Ker pa imam kasko, se ne sekiram preveč
grims-1.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
enako,,
menjal sem navadne z aerotwin(menjal obenem še roke brisalcev ker original aerotwini lepše pašejo kot aerotwini prirejeni za roke navadnih brisalcev......) Bosch metlice kupljene na Audi servisu so brisale 2 leti bp pol se jih vzel v GMT in so čez 2 eseca škripale, pote jih kupim v Avstriji na Bosch in enako sranje,,,,Na servisu so bile nekaj eur dražje........

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.640
4.373
113
Krompir prereži in z njem očisti steklo,sem zadnjič na enem švabskem kanalu videl ta nasvet pa je tam delovalo.

sad

Guru
24. avg 2007
21.180
9.814
113
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
Krompir prereži in z njem očisti steklo,sem zadnjič na enem švabskem kanalu videl ta nasvet pa je tam delovalo.
Zanimivo.
Kaj točno pa so s tem rešili?

psytoma

Pripravnik
2. feb 2010
251
1
18
Js sem na nemškem kanalu vidu kako je s prerezanim krompirjem potegnil po brisalcu na rahlo, prav tako je z najfinejšim brus papirjem rahlo pobrusil gumo na brisalcu in je pomagalo.

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Eno vprašanje, doma sem našel neke vrste pipravo za "pošmirglat" brisalce. Torej tak mali "šilček" ki ima utore v obliki gumic brisalcev in katerega bi naj potegnil po brisalcih da tisto gumo malo pobrusiš. A je zadeva učinkovita ali naredi še večjo škodo? Namreč imam 2 leti stare brisalce ki pa še brišejo relativno dobro in mi jih na zimo ravno ni za menjavat, bi raje spomladi. Spuščajo pa že take rahle črte tako da me zanima če bi se jih še dalo na kak način momentalno popravit-rešit? Torej jih naj pobrusim s tisto pripravo ali naj pustim kot je? Nekje v glavi imam tudi da bi naj brisalce "opral" z razredčilom da dobiš dol vse silikone ter ostalo svinjarijo?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Začni se igrat ko bojo začeli puščati rise. Prej pa pod nobenim pogojem ne pipaj. Največ kar lahko narediš, je, da ko pereš avto (če ga ne pralnica) da posebej vsako metlico potegneš s krpo.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Saj pravim puščajo rahle rise po celem ampak nič tako extremno motečega. Trdi še niso kr "špuro" še lepo vlečejo, še ne preskakujejo...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
črto običjano puščajo ker so na tistem delu (točkovno) bolj poškodovani..torej dvomim da bi 'brušenje' pomagalo (zgolj ugibam).

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Vodobrusen papir pa se lahko namokro malce poravna.

Da se jih pa zmehča pa kis oz. kaka kokakola da se malo obriše preperela zgornja plast.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Eno vprašanje, doma sem našel neke vrste pipravo za "pošmirglat" brisalce. Torej tak mali "šilček" ki ima utore v obliki gumic brisalcev in katerega bi naj potegnil po brisalcih da tisto gumo malo pobrusiš. A je zadeva učinkovita ali naredi še večjo škodo? Namreč imam 2 leti stare brisalce ki pa še brišejo relativno dobro in mi jih na zimo ravno ni za menjavat, bi raje spomladi. Spuščajo pa že take rahle črte tako da me zanima če bi se jih še dalo na kak način momentalno popravit-rešit? Torej jih naj pobrusim s tisto pripravo ali naj pustim kot je? Nekje v glavi imam tudi da bi naj brisalce "opral" z razredčilom da dobiš dol vse silikone ter ostalo svinjarijo?

A ni smisel, da menjaš brisalce sedaj, ko jih boš izgleda kar nekaj potreboval? Zakaj bi menjal spomladi, da se boš z njimi vozil v lepem vremenu? Čez poletje na vročini zagotovo izgubijo nekaj lastnosti in ko bo spet bolj deževno boš imel "slabe" brisalce, pa jih skoraj nisi uporabljal.