Brisalci - interval

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Koliko sekund približno običajno traja interval delanja brisalcev, če so na prvi stopnji, torej na najbolj počasnem brisanju? Na avtu se mi zdi ta čas občutno prekratek, slabe 3 sekunde. To je za pršenje ali rahel dež prehitro, za malo močnejši dež pa prepočasi. Se spomnim, da sem kot klinac enkrat nekaj čakal v avtu, zunaj je bil dež, brisalci so bili prižgani in o sem štel sekunde, so brisali nekje v razmaku 7 sekund. Je sploh možno to kako naštimat oz. je možno, da se je to kako zjebalo? Hvala
smile-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pri starih avtih vsaj srednjega razreda je bilo to nekaj normalnega, dandanes pa je to za proizvajalce izgleda na ravni nasine nanotehnologije
tongue-1.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Prilagaja interval brisanja ali stopnjo? Pa nima senzorja za dež ...

Turboqrba, kaj si hotel povedati s prvim delom tvojega posta, da ma tvoj 14 letni Renault to pa to? Je dvoumno in me bega.

jendomen

Pripravnik
30. apr 2008
357
11
18
Domžale
Lp
Jaz dolžino intervala na 1 stopnji lahko prilagajam tako, da spožim 1 hod brisalcev, potem pa kolikor časa čakam do vklopa na 1 stopno, takšen je potem interval. Koliko pa je najdalši interval pa ne vem.

tony

Guru
23. jul 2007
9.751
1.536
113
Btw., kateri avto ima še danes to?

To je bil sicer tudi BMWjev sistem izpred 25ih let, ki je bil do prihoda senzorjev za dež gotovo najboljša rešitev
zmaga.gif

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
ford fiesta 2004l. ima isto, kakor dolgo čakaš med prvim vklopom in naslednjim v takem intervalu briše sam naprej (sem pa prvič videl to pri vw )

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.976
113
pri taščici
Opel enako.
Sicer pa 20 let star nisan je imel vrtljiv gumb za hitrost intervala. Si lahko interval slreminjal med samim intervalom. V prvem primeru ga fiksiras dokler ne ugasnes brisalcev oziroma dokler ne das na stalno brisanje.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.248
113
www.adriamedia.si
Ta vrtljiv gumb za nastavljanje intervala pri avtih, ki nimajo senzorja, ni redkost (oz njegova druga oblika, majhno večpoložajsko stikalo na desni obvolanski ročici - recimo pri VAG koncernu)

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.302
1.925
113
pri vagih imaš običjano (seveda brez senzorja za dež) na desni obvolanski ročici gumb s katerim nastavljaš hitrost intervalnega brisanja..cca. 5 stopenj.

I

Izbrisan uporabnik 474

Je pa res, da ko se enkrat navadiš na senzor za dež, brez tega kasneje težko shajaš... Pri nakupu avtomobila mi je to pod nujno.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.265
154
63
Celje
Alfe imajo tri "podstopnje" pri prvi stopnji...skoraj ni situacije, da ne bi nasel prave hitrosti. Izgleda, da je kr dosti firm, ki imajo to tako ali drugace reseno, razen premium znamk.
evil.gif

I

Izbrisan uporabnik 474

Veš kak je z premium znakami... Če jo kupuješ, pomeni da imaš nekaj pod palcem in ni težko odcolat za kakšen paket opreme višje. Imajo pa pakete tudi zatiste, ki bi radi imeli boljši avto od soseda, pa ni denarja. Takim je potem vseeno, če so zadnja okna na "kurbl", da ne moreš nastavljat intervala brisalcev, avtoradijo na kasete in 2 zvočnika itd...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.161
4.147
113
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Je pa res, da ko se enkrat navadiš na senzor za dež, brez tega kasneje težko shajaš... Pri nakupu avtomobila mi je to pod nujno.

Ja res je, ni boljšega kot slab senzor za dež in zanič brisalci!
evil.gif

I

Izbrisan uporabnik 474

Tako na Alfi 166 kot na Mazdi 6 senzor deluje odlično.
Kaj pa ima kvaliteta brisalcev z senzorjem za dež skupnega, pa je verjetno jasno samo tebi...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.161
4.147
113
Zanič brisalci razmažejo kapljice v "roso" in se ne vidi nič, tako da je bolje pustit kapljice kadar rosi, vsaj kaj vidiš. Nič ne vidiš = senzor nič ne vidi, briše dalje in sam sebi paca pogled! Poleg tega na delno suhi šipi brisalci lepo škripajo.

Been there, done that! Zato pa pravim da senzor za dež, na raznih službenih vozilih kjer se brisalce menja ko začne železo drsat po šipi, ni ravno uporabna zadeva.
grin1.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:

Upam, da nimaš avtomatika, boš še šaltat pozabil.
bonk.gif

vincent, hvala. Zdej pa čakat na prvi dež in preizkusit.
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik 474

Ja sej- tisti ki vozijo avtomatika, pravijo da ne grejo več nazaj na ročnega :)

Pa ne gre se za "pozabit" - pač za udobje v vožnji. Je pa res,da to ni pomembno, čeje avto za sešminkat po Sloveniji. Na 1000+ km dolgi poti pa je...

Naslednjič le rečiatiju,da naj primakne še kakšen cekinček za "ne-špartansko" opremo...

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Na avtu je dodatne opreme za trenutno tržno vrednost tvoje mazde, tako da, ja, ima senzor za dež. Ampak na 1000+ km dolgo pot pa z njim res nisem še šel, da bi videl, kako nujna stvar je to.
smirk-1.gif

Spraševal sem za starega audija in dobil kvaliteten odgovor.