BREZŽIČNI INTERNET

slako

Pripravnik
22. okt 2007
208
0
16
vrhnika
zanima me kakšna je možnost ,da si po hiši ojačam signal brezžičnega interneta. sedaj imam modem od amisa Thomson. imam pa še en stari modem Tp-link pa me zanima če je možno na kakšen način oba med sabo povezati, oziroma kakšen drugi predlog.
confused-1.gif

slako

Pripravnik
22. okt 2007
208
0
16
vrhnika
ja to je že rešitev, ki sem jo imel do sedaj. sedaj sem zamenjal ponudnika (amis) in imam rutar Thomson , ki ima preslab signal in me zanima če obstaja možnost povezave Thomsona in Tp-Link med seboj.

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Ko sem bil še naročnik pri amisu sem mel vedno onemogočen wireless na thomsonu. Za resnejšo uporabo je potrebno imeti svoj malo boljši router s podporo custom linux FW. Tiste all in one škatlice me nikoli niso navduševale.

Se pravi onemogoči wlan na thomsonu, priključi gor svoj router in ga skonfiguriraj pa je probem rešen.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.735
5.897
113
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Kaj pa TOLE
grims-1.gif

Tole lahko narediš tudi z dvema Linksysovima wrt54gl ruterjema + tomato fw. Pa prihraniš 90eur in imaš ruter in ne le 2 access pointa. Mogoče bi rešil z samo enim wrt54gl-jem in tvojim tplinkom, samo ne dam roke v ogenj. Z dvema linksysoma pa dela preverjeno, ker sem jih že v praksi postavljal.

Nazadnje urejeno:

jest5

Guru
18. avg 2007
25.950
-8.676
113
Preprosto nastavi Tp-linka kot AP, izklopi DHCP in ga s kablom poveži na Thomsona. Temu pa izklopi Wi-fi.

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Thomson 780WL modem sploh ni švoh zadeva. Podpira tudi WDS funkcijo. Žal pa je ne podpira TP-link. Podpira jo večina boljših routerjev. Router nastaviš v acces point mode, se povežeš na Thomson in poiščeš acces point (search WDS node se mi zdi), in to je to - omrežje 2 acces pointov.

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Meni v glavnim tisti njihov router ni bil všeč. Zaenkrat prisegam na namenske routerje tipa asus, linkysis, buffalo, pa še kakšnega. Pred časom so bili best buy routerčki Fonera za cca 20€ in si dal gor dd-wrt.
zmaga.gif

Glede WDS več tukaj

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
WDS - http://en.wikipedia.org/wiki/Wireless_Distribution_System

2 acces pointa (oz. poljubno mnogo) povezana med seboj, eno omrežje. Recimo, v pritličju imaš telefonsko vtičnico in modem WL780 ali pa modem in ekstra router. V 1. ali 2. nadstropju imaš pa drug router/acces point. Oba med seboj povežeš z WDS-om brezžično. Rezultat je enakomerno razporejen signal po celi bajti. Na ta način lahko ob dovolj zmogljivem osnovnem routerju postaviš ogromno omrežje, z lahkoto pokriješ večstanovanjske stavbe, bloke, nakupovalne centre itd... Kot rečeno pa jo podpirajo le boljši routerji. Na mojo srečo tudi Amisov Speedtouch 780wl.