Brezposelni ljudje ½ lenuhi ½

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
115.608 iskalcev zaposlitve, 1563 prostih delovnih mest
To je podatek iz ZRSZ

Zakaj vedno ljudje pomislijo, če je nekdo brezposelen, da je lenuh, izkoreščevalec socialne pomoči, nesposoben.....vsakemu, ki ima redno zaposlitev, lahko čez 14 dni pristane na ZRSZ, firma recimo je bila prej v zelo dobri kondiciji, nato pa preobrat, ali bo taki, ki je bil priden na delovnem mestu in sedaj na zavodu tud pridobil titulo LENUHAR oz. VOLUHAR in izkoreščevalec nadomestila.

Moje mnenje je, dokler človeka ne spoznaš, ga poznaš X let ga nimaš pravice tlačit v kontejnar in ga imeti za manj vrednega.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Imam sosede, bosance, ki živijo v prenatrpanem stanovanju, 50m2 dve familiji. Od tega dela samo EDEN ! Ostale živimo mi. Od vseh, bi lahko oba moška delala, pa ne, ker sta LENUHA. Za ženske popolnoma ista štorija, naj gre vsaj čisit ( pa magari "svoj" blok ), ker drugega itak ne zna.
Pa upam si trditi, da je drugje podobna štorija...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Ampak številka 115.000 so potemtakem vsi lenuhi.

to misliš ti!
tongue-1.gif

Twister87

Pripravnik
14. avg 2009
481
0
16
37
ne vsi, nekaj je tukaj seveda invalidov oz. nesposobnih za delo. veliko pa je res lenuhov, ki se jim za 500eur ne izplaca hodit v sluzbo, ampak raje kasirajo tisto, kar jim zavod da (+veliko je takih, ki zraven se na veliko kradejo in jim ni hudega). Primer ki se je zgodil... fotru so iz avtobusa ukradli nekaj stvari, prijava na policijo, po parih letih dobijo krivca, zadeva na sodiscu. Sodne stroske placa "drzava" (torej je tudi foter, ter ostali davkoplacevalci, placal sodne stroske za nekoga, ki mu je kradel), vzeti pa mu tudi ne smejo nic, ker je itak na zavodu in ima komaj za prezivetje :/
res je nekaj takih, ki niso sposobni za delo, vecina pa je se vedno lenuhov. cemu potem 1563 prostih delovnih mest?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
115.608 iskalcev zaposlitve, 1563 prostih delovnih mest
To je podatek iz ZRSZ

Zakaj vedno ljudje pomislijo, če je nekdo brezposelen, da je lenuh, izkoreščevalec socialne pomoči, nesposoben....

Zato ker temu je tako in to je dejstvo.

Pri mojih 26ih letih nisem bil en dan brezposeln, v osmem razredu sem že delal ob sobotah in med počitnicami pri stricu v tiskarni,
celo srednjo sem petek popoldan in soboto zjutraj delal pri stricu. Kot študent delal tako fejst da sn še faks skor sfauliral.
In zdaj delam. Pri dveh firmah, pa še pri kolegu na črno.

Nevem kak lahko dobim zaposlitev na 3 mestih, nekateri pa niti na eni, pa nimam ultra super duper izobrazbe.

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.616
88
48
115000 je prijavljenih v evidenci zavoda.
Dodaj jih še vsaj 50000, ki niso v evidenci in niso zaposleni.
Odštej 70-80000 iz obeh evidenc, ki delajo na črno in se tako preživijo.
Ostane 80000 tistih, ki ne delajo za preživetje.
Pol jih išče službo in je pač ne najde, teh ne bi dal k lenuhom.
Torej imamo 40000 lenuhov.
Kar realna številka, nekaj tisoč ciganov, nekaj tisoč ostalih čefurjev in čapcev, ki jim ponos ne dovoli fizičnega dela, zato se zatekajo k kaznivim dejanjem in mafijskim poslom, potem nekaj tisoč avtohtonih, pristnih, domačih lenuhov, nekaj tisoč pa je dovolj brihtnih, ki se znajdejo, oz. so se kdaj prej, pa sedaj uživajo sadove minulih potez in dejanj.

LP

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.798
2
38
50
LJ
No, ni povsem tako. Jaz osebno bom v torek šel na čakanje (dela je dovolj vendar, tu je plačilna nedisciplina) kar mi v bistvu sede, bom vsaj lahko dokončal diplomo in diplomiral. Se pa vedno bolj izpostavlja problem starejših delavcev, ki so tik pred pokojnino. Če tak pristane na cesti je praktično nezaposljiv (pustimo tiste, ki jim pripada 2 leti zavoda in bodo na zavodu dočakali tudi pokoj). Takih je veliko, delodajalci pa se jim izogibajo. Ne bom trdil da neupravičeno, mnogo je pa takšnih, ki so še kako sposobni in izkušeni za delo, pa pač ne dobijo priložnosti.

Drug problem so matere samohranilke. Teh ni malo. Ravno neka moja sodelavka ima problem (je že na čakanju in tudi dali so ji vedeti, da so možnosti, da obdrži službo, pičle). Službe ne najde, vedno je izgovor, da je prestara, čeprav ima malce čez 30 let. Na mnoge njene prošnje niti ne odgovorijo. Zanimivo pri vsem tem je tudi, da delodajalci želijo zaposliti mlade kadre z n-izobrazbo in n- leti delovnih izkušenj, kar se nekako ne izide. Plača? Še najraje bi oni videli, da jim še denar prineseš.

Takšnih primerov je cela plejada, žal.

Sicer pa, saj vidite, kaj se dogaja. Javna uprava je pravzaprav 'družinsko podjetje', sposobni nimajo tam kaj iskat ker jih takoj zatolčejo. Bolj si nesposoben, dlje boš 'dogural'. To so žal dejstva v tej kvazi državi. Za politiko to velja še toliko bolj.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik suzica pravi:
Meni dva pomagata v delavnici in na montaži----oba sta na borzi-torej nista "lenuha"
Seveda nista lenuha, ampak sta lopova. Pa ti tudi, ker jih zaposluješ na črno. Pfej te bodi, pa sama poštenost te je.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.137
5.082
113
Nuku`Alofa
Od nekod imam v glavi podatek da imamo v Sloveniji cca 100000 delavcev ki delajo z dovoljenji za delo (velika večina iz bivše Juge). Torej je dela za Slovence še preveč, če bi prenehali izdajati/podaljševati ta dovoljenja... če pa naši brezposelni ne bi bili pripravljeni prijeti za ta dela, jih mirno lahko označimo za lenuhe...

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Citat:
Uporabnik suzica pravi:
Meni dva pomagata v delavnici in na montaži----oba sta na borzi-torej nista "lenuha"
Seveda nista lenuha, ampak sta lopova. Pa ti tudi, ker jih zaposluješ na črno. Pfej te bodi, pa sama poštenost te je.
Saj zato pa je pristaš in zagovornik Ivana in esdeesa...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.507
7.696
113
No, se da razpravljat. Višino plač določa tudi ponudba delavcev na trgu dela. In verjetno za čiščenje kanalizacije (karikiram) folk hoče več kot 700 eur kolikor je naprimer delodajalec pripravljen dati. In če ne bi bilo uvoza tujih delavcev, bi se dvignile plače v tem sektorju in bi dobili delavce (posledicno bi se seveda podrazile tudi storitve tega sektorja - kak pa bi celo propadel). tako pa se plače ne dvignejo ampak poiščemo delavce, ki so pripravljeni delati za majhen denar, v tujini. In to da nekdo ni pripravljen delat dolocenega dela za dolocen denar se ne pomeni da je lenuh. Lenuh postane v trenutku, ko ga zaradi njegovega nesprejemanja dela začne živet država.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.507
7.696
113
Citat:
Uporabnik grajbos pravi:
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Citat:
Uporabnik suzica pravi:
Saj zato pa je pristaš in zagovornik Ivana in esdeesa...

Po tvoji izkrivljeni logiki si potem ti vsak dan nakokiran.

Dejte se pacienti iz podforuma parlament tam zadrževat tukaj pa ne smetit po vsaki temi (velja za vse, ne le zate).

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Od nekod imam v glavi podatek da imamo v Sloveniji cca 100000 delavcev ki delajo z dovoljenji za delo (velika večina iz bivše Juge). Torej je dela za Slovence še preveč, če bi prenehali izdajati/podaljševati ta dovoljenja... če pa naši brezposelni ne bi bili pripravljeni prijeti za ta dela, jih mirno lahko označimo za lenuhe...

Kolk kanalov si pa ti že skopal.... da si tolk gobčen. Zgleda, najmanj Sueški prekop.