Brezplačne malice ukinjene ( so what)

B81

22. jul 2007
37.009
10.539
113
Kaj si nor....vsakega posebej bi naj zvezal in domov peljal pa ga pred starši oklofutal...pa še fotra enkrat.
bonk.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
boni so zakon. kravata, obleka, na bon prosim..pa rudno piva za vse. vzami drzavi kar lahko, sej vsi drui vzemajo.

ce je pa kaj viska, prodas latnikom gostilne in razliko spravis v zep.

kdo ne more jest med studenti, nej se vprasa kaj je z njim narobe.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Nisem bral kaj ste pisali ampak jaz tudi nisem imel v šoli brezplačne malice pa sem ravno tako gor zrastel. Sem popolnoma normaln, zdrav in nisem pohranjen, prav tako ni to nič vplivalo na moj učni proces. Svašta.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
si se pa verjetno malo navadil šparat..

Jest sm tistih 500 sit/dan raje prišparal, in tako imel za vikend 2.500sit več! to je bilo takrat veliko, malcat pa itak ni bilo nujno. Jest tud mislim, da bi si mogl mulci malco sami plačevat. Tko pa mečejo hrano z lopatami stran!

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Citat:
Uporabnik matejm1994 pravi:
Ja, pa ta kao "malica" je taka da bog pomagaj.

Daj daj, razvajenček... A bi res rad samo take fine stvari, kot je predlagal moj predhodnik? A misliš, da mi, davkoplačevalci, ki financiramo tvojo malico, uživamo, ko gledamo, kako se dela z zastonj hrano, ki jo dobite?

Prav je, da se tak sistem financiranja brezplačnih obrokov, ki v veliki večini pristanejo v košu za odpadke, ukine... Škoda denarja za razvajene in fine dijake, ki ne znajo cenit tega, kar dobijo. Če že ni taki problem vsak dan financirat škatle cigaret in vsaj en kafe (kar znese cca 4 eur dnevno), potem tudi 0,80 eur ne sme bit težava za malico.

Če smo lahko vsi brez težav shajali brez takih Zverovih ugodnosti in smo se boljše izobraževali kot današnji srednješolci, pa smo si tudi morali kupit tisti sendvič ali hot-dog, potem ne vem, kaj se sedaj tako dijaška skupnost razburja, če se v taki obliki nekaj ukine, ker itak od tega ni efekta. Razbijanje jedilnic, metanje celotnih obrokov vstran ipd., ni nekaj, kar mi je fajn gledat, sploh če to financiramo mi...

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
pravilno da se ukinejo, kajti veliko dijakov sploh ne je malice, ker ni "dobra", raje gredo na hamburgerje, pa v razne restevracije in tam plačajo....namesto da bi jedli zastonj. naj se današnja mladina nauči na ne pade vse iz neba...

pikica

Fizikalc
28. jan 2008
5.759
1
36
36
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
si se pa verjetno malo navadil šparat..

Jest sm tistih 500 sit/dan raje prišparal, in tako imel za vikend 2.500sit več! to je bilo takrat veliko, malcat pa itak ni bilo nujno. Jest tud mislim, da bi si mogl mulci malco sami plačevat. Tko pa mečejo hrano z lopatami stran!

tok lih ne, ker smo mel 1x na teden popoldan pa je blo neki treba pojet
smile-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
So se pri SDS oklenili teh malic ko ne vem kaj.
Normalno, zadnji dogodki kažejo, da je tudi njihova stranka ena sama navadna korupcija in zato niso nič boljši od levakov. Zdaj pa probajo pri tako nepomembnih temah pridobiti vsaj malo ugleda in socialni čut (čeprav so še vedno lopovi kot vsi ostali politiki).

Nikka

Pripravnik
8. avg 2007
531
11
18
MB
kid.kibla.org
KSZ

Sistem malice bi moral biti enak v OŠ in SŠ. Ne gre tako, da se v OŠ plačuje, v SŠ pa bi imeli vsi brezplačno, sploh ker je OŠ obvezna, SŠ pa ne.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
če jaz prav razumem, je zdaj malica v SŠ obvezna, ko so to uvedli, je bilo free, zdaj pa nočejo več plačevat

jaz sem tudi sam plačeval malico v gimnaziji, samo, če nisem hotel je nisem rabil jest

Citat:
Uporabnik grajbos pravi:
Citat:
Uporabnik matejm1994 pravi:
Ja, pa ta kao "malica" je taka da bog pomagaj.

Daj daj, razvajenček... A bi res rad samo take fine stvari, kot je predlagal moj predhodnik? A misliš, da mi, davkoplačevalci, ki financiramo tvojo malico, uživamo, ko gledamo, kako se dela z zastonj hrano, ki jo dobite?

Prav je, da se tak sistem financiranja brezplačnih obrokov, ki v veliki večini pristanejo v košu za odpadke, ukine... Škoda denarja za razvajene in fine dijake, ki ne znajo cenit tega, kar dobijo. Če že ni taki problem vsak dan financirat škatle cigaret in vsaj en kafe (kar znese cca 4 eur dnevno), potem tudi 0,80 eur ne sme bit težava za malico.

Če smo lahko vsi brez težav shajali brez takih Zverovih ugodnosti in smo se boljše izobraževali kot današnji srednješolci, pa smo si tudi morali kupit tisti sendvič ali hot-dog, potem ne vem, kaj se sedaj tako dijaška skupnost razburja, če se v taki obliki nekaj ukine, ker itak od tega ni efekta. Razbijanje jedilnic, metanje celotnih obrokov vstran ipd., ni nekaj, kar mi je fajn gledat, sploh če to financiramo mi...

zdaj ne vem kake malice imajo, samo vem, da se je včasih dobilo za 250 sit sendvič s pohanim piščancem (not solata + omaka), ap za male pare se da naredit tud super sendviče, če pa nimaš izbire in dobiš gor nekaj kar ne ješ... pa vsakdo vsaj nekaj ne je, in če vsi dobijo isto malico se pač take stvari dogajajo

nejc111

Pripravnik
15. sep 2007
600
12
18
Sendviči so 1,8 do 2€. V razredu nas je 28, na malico jih redno hodi cca. 10. Velik del razreda ne hodi na malico predvsem zaradi časa malice. Ponavadi je okoli 11, glede na to da vstajamo ob 6 zjutraj, je potrebno nekaj pojest prej. Malica traja 55minut, če si med tem časom v šoli in greš na malico si najprej deležen prerivanja, rinjenja, čakanja, nato pa poješ malico v 15 min max, večina si nas teh 55minut vzame za pohod do najbližnje gostilne, kjer se kulturno spije kavico, skoči v trgovino in to je to.

Na šolskem centru v Novem mestu imaš na izbiro 2 stvari, ali po prerivanju poješ tisto bogo malico v zasvinjani jedilnici s polomljenimi stoli in mizami ob nikakršni čistoči, nato pa pol ure sediš na klopci ter delaš nič, ali pa greš v kulturno gostilno kjer se sprostiš od pouka in nabereš novo energijo...Sam izbiram drugo možnost.

I

Izbrisan uporabnik 474

Citat:
Uporabnik nejc111 pravi:
kjer se sprostiš od pouka in nabereš novo energijo...

hysterical-1.gif

Vi ubogi srednješolci

Mater mi smo morali plačevat noramlno malico, nobeden ni sanjal o subvencionirani, razen res redkih, ki so dobivali bzreplačne bone, pa še ti so bili par SIT na dan, tako da so morali vedno nekaj doplačati.

Kake mize, kaki stoli, v kantini (ali bližnji trgovini) si kupil sendvič in sok, kar si potem žulil na radiatorjih ali klopcah po šoli. Predvidevam, da so vam stole in mize polomile čistilke? Pa usrale so tudi vse skupaj
bonk.gif

Malica 55 minut? V mojih srednješolskih časih je bila 25 minut (ali je bila 30?), pa so vsi lahko dobili jesti in piti...

Gamad!

LP
Gargy

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
1) Nisem razvajen. Saj me ne poznaš
2) Ne kadim, ne pijem
3) Po malico hodim v Merkator. Ene 2x na teden na to malico.

Tako rečem. Kjer imamo mi, je hrana slabša, kjer pa ima šola zraven naše, je pa bolje urejeno. Amapk sedaj hodimo tudi mi tja.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik nejc111 pravi:
Malica traja 55minut, če si med tem časom v šoli in greš na malico si najprej deležen prerivanja, rinjenja, čakanja, nato pa poješ malico v 15 min max, večina si nas teh 55minut vzame za pohod do najbližnje gostilne, kjer se kulturno spije kavico, skoči v trgovino in to je to.

A?
shocked-1.gif

Mi smo imeli za malico 15 minut, v tem času si jo ali jedel na šoli (pa sam plačal), ali jo hitro šel ponj v bližnjo trgovino. Novo mesto, gimnazija.
Da bi pa imel eno uro časa za kulturno kavico v gostilni, pa še malo šopinga ...
ne-ne-1.gif

Res, tole je že pretirano razvajena smrkad, ki jo moramo še vsi subvencionirati.

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Citat:
Uporabnik nejc111 pravi:
kjer se sprostiš od pouka in nabereš novo energijo...

hysterical-1.gif

Vi ubogi srednješolci

Mater mi smo morali plačevat noramlno malico, nobeden ni sanjal o subvencionirani, razen res redkih, ki so dobivali bzreplačne bone, pa še ti so bili par SIT na dan, tako da so morali vedno nekaj doplačati.

Kake mize, kaki stoli, v kantini (ali bližnji trgovini) si kupil sendvič in sok, kar si potem žulil na radiatorjih ali klopcah po šoli. Predvidevam, da so vam stole in mize polomile čistilke? Pa usrale so tudi vse skupaj
bonk.gif

Malica 55 minut? V mojih srednješolskih časih je bila 25 minut (ali je bila 30?), pa so vsi lahko dobili jesti in piti...

Gamad!

LP
Gargy
zmaga.gif

Gamad indeed. Za potamanit, ko ščurke, podgane in golobe.