Brezplačna nadgradnja na Win10 samo do 29.7.2016

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Ja, ampak ni pomagalo.

Znotraj "power options" imam v profilu po 4 različno "močne" izbire za wifi. Ko sem premaknil na "najmočnejšo" je stvar začela delat.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Kaj če nagradim 8.1 na 10 in potem povrnem nazaj na 8.1 mi ostane W10 licenca ali...?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Aja drugo vprašanje še... kaj pa če zdaj nagradim na W10, čez čas pa se odločim da bom pa naredil Clean install na W8.1, bo kaj zafrkavalo? Namreč gre za Medion računalnik iz Hoferja z licenčnimi Windowsi, pa itak mislim da ima nek meni kjer lahko Windowse na novo restoraš, da je gori backup image... morem pogledat kako ima to kolega rešeno na tem Medionu...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Heh ti W10 so pravi fail, zdaj sva nadgradila na W10 in pri zagonu sistema sigurno 4-5x počasneje naloži kot prej na W8.1. Prav tako sem to ugotovil pri meni, prej sem imel gori W7, nato sem dal W10 in tudi zaganja zaganja....

Jarovit

Pripravnik
7. sep 2007
105
1
18
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Aja drugo vprašanje še... kaj pa če zdaj nagradim na W10, čez čas pa se odločim da bom pa naredil Clean install na W8.1, bo kaj zafrkavalo? Namreč gre za Medion računalnik iz Hoferja z licenčnimi Windowsi, pa itak mislim da ima nek meni kjer lahko Windowse na novo restoraš, da je gori backup image... morem pogledat kako ima to kolega rešeno na tem Medionu...

Odgovor na to vprašanje imaš v odgovoru na prvo vprašanje. Se pravi licenca velja tudi pri čisti instalaciji če nisi menjal kaj bistvenega od strojne opreme.
Drugače pa si lahko obširnejši dogovor na tvoje vprašanje in še kako drugo najdeš TUKAJ

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Hmmm torej če prav razumem so ti licenčni widowsi ki so dobljeni/kupljeni skupaj s hardwerjem (Torej laptopom, dektop PC-jem) in preko določenih parametrov ki jih windows pri prvi namestitvi odčita iz hardwera in nato shrani v svojo bazo vezani na točno določen računalnik in microsoft to ve? Kako pa je s posebej licenčnimi windowsi če jih imaš? Hvala, na tem področju sem bolj trd
smile-1.gif

peter_nn

Pripravnik
4. okt 2007
509
2
18
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Jaz pa na nobenem računalniku nimam problema s tem, vsi se zaženejo hitreje, eni tudi v tretjini časa kot prej.
Meni se sicer hitreje nalaga (5 let star prenosnik), ampak se pa kar nekajkrat dlje časa ugaša..., izgleda kot da pri izklopu postori kar mora pri vplopu, pa folk misli da je hitrejši, hitrejši zagon...!?

dadooo

Pripravnik
25. apr 2010
74
1
8
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
A ni to za ljudi s "posebnimi potrebami"?

Naceloma ja, ampak ne bo noben preverjal če imaš dejansko posebne potrebe ali ne. Proces nadgradnje je isti kot do sedaj..iste windowse dobis.
smile-1.gif