Brezplačna nadgradnja na Win10 samo do 29.7.2016

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik retro pravi:
Tudi sam sem pred odločitvijo da ali ne, Ali je treba pri nameščanju biti na kaj pozoren? se morda kaj izgubi, slike ?

Čisto nič se ne izgubi, imaš tudi par tednov čas, da vse povrneš nazaj na stanje, kot je bilo.

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Meni je zal, da sem naredil update (v bistvu nisem imel izbite, politika podjetja).

Imam Lenovo X1 in mi ne dela USB v docku (OneLink) in pa konstantne tezave z grafika pri preklaplanju, ko je racunalnik priklopljen na dock (OneLink). Nimam obcutka, da dela vse skupaj kaj bolje ali hitreje v primerjavi z Win7. Nisem pa izgubil nobenih podatkov.

Pa razne stock aplikacije, kot je koledar, imenik in postmi odjemalec ni ne delajo, od kar je prisla nova posodovitev. Tega sicer ne rabim, ampak bi pa pricakoval, da to dela. Se sploh, ker je to del Windowsov.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik retro pravi:
Gre za nadgradnjo ki mi jo ponuja sistem, v računalniku pa imam tri diske upam pa da se v tem primeru ne bo kaj izgubilo.
Odvisno od konfiguracije in pa kaj boš delal. Če le nadgradnjo ne bi smelo biti težava, če boš šel v clean install in imaš po možnosti kriptirane diske, pa imaš potem težavo.

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Meni je pobrisalo samo HWMonitor in Speccy-ja.
Vse ostalo je pustilo. Nadgrajeval pa sem kar nekaj PC-jev.
Omenjena programa je pobrisal tudi pri posodobitvi na verzijo 1511.

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Nisem še nadgrajeval z aktivnim Outlook-om.
Te dneve bom imel enega takega. Namen imam arhivirati stike, prejeto, poslano ....., v PST datoteki za vsak slučaj.
Glede same nastavitve se bom pa pozabaval potem, če bo potrebno.

Crna_Ninja

Fizikalc
25. dec 2007
514
91
28
Delno je bilo odgovorjeno, vendar vseeno: ali pred nadgradnjo, res ni potrebno narediti nobenega backupa, naprimer stvari ki so na namizju in certifikati v firefoxu.

Sedanje windowse imam nalozene ze kar nekaj let in se je nabralo marsikaj in je racunalnik zacel kar stekati. Ali bi se zadeva popravila, ce se naredi upgrade, ali bo potreben clean install?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Jaz nisem naredil ničesar, ampak po slabem letu pogumno kliknil "upgrade".

Skrbelo me je zaradi certifikatov in dostopa do ebanke in edavkov, pa je bilo vse ok. No, čisto vse ravno ne.

Prenosnik se iz spanja (ko odprem pokrov) malo dlje obotavlja.
Deloma je crknil tudi dexpot - program za virtualna namizja. Sedaj ima Win vgrajen lasten primitiven virtual desktop, ki se očitno tepe z obstoječimi 3rd party programi.
Polega tega imam (sem imal?) težave z wifi kartico, ko prenosnik deluje samo na baterijo. Stvar je crknila po kakšni minuti in povezave ni bilo. Očitno nisem edini s to težavo, rešitev(?) je vključitev "full power" načina za wifi kartico v vseh profilih delovanja (power settings).

Na računalnik sem sicer originalno namestil 8 in potem dvakrat nadgradil (8 >> 8.1 >> 10), ker nisem imel časa / volje delat reinstalla. In rezultat je kljub vsemu boljši od pričakovanj
smile-1.gif

Prenosnik pa je Asus N56VZ.

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
Naredil nadgradnjo na cca. 50 misinah. Na vseh je vse ostalo. Je pa res, da nadgradnja vsaj na 60% masinah ni sla skozi brez dodatnih posegov... Naprimer novi gonilniki, odstranitev kaksnih programov...

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.235
113
hvala ku*** bo zdaj mir s tem teženjem o nadgradnji... bom lahko v miru dalje na 8.1 užival
grin1.gif

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Jaz nisem naredil ničesar, ampak po slabem letu pogumno kliknil "upgrade".

Skrbelo me je zaradi certifikatov in dostopa do ebanke in edavkov, pa je bilo vse ok. No, čisto vse ravno ne.

Prenosnik se iz spanja (ko odprem pokrov) malo dlje obotavlja.
Deloma je crknil tudi dexpot - program za virtualna namizja. Sedaj ima Win vgrajen lasten primitiven virtual desktop, ki se očitno tepe z obstoječimi 3rd party programi.
Polega tega imam (sem imal?) težave z wifi kartico, ko prenosnik deluje samo na baterijo. Stvar je crknila po kakšni minuti in povezave ni bilo. Očitno nisem edini s to težavo, rešitev(?) je vključitev "full power" načina za wifi kartico v vseh profilih delovanja (power settings).

Na računalnik sem sicer originalno namestil 8 in potem dvakrat nadgradil (8 >> 8.1 >> 10), ker nisem imel časa / volje delat reinstalla. In rezultat je kljub vsemu boljši od pričakovanj
smile-1.gif

Prenosnik pa je Asus N56VZ.
Kaj pa v nadzorni plošči si nastavil, da naj ne hodi kartica v spanje oz device managerju?