Brezplačen online backup z 1GB prostora

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
A si mislil 1GB ali 1TB (čeprav to je pa že preveč...).

1GB namreč ponujajo prav vsi. Jaz uporabljam Dropbox.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Uh, napaka ja. Mislil sem 1GB, čeprav fajn bi bilo tam do ene 5GB.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.978
40
48
Tudi jaz v glavnem za Dropbox in SugarSync "navijam".
smile-1.gif

Ce pa si izbircen glede tega, da morajo podatki ostati na ozemlju Evrope, potem je tu se Wuala, ki trenutno ponuja 2 GB brezplacno.
Ce si Power User, potem si poglej Gladinet Cloud Desktop, ki ti omogoca, da imas kot drive-letter v Windowsih malo morje razlicnih providerjev, ki tega po defaultu ne podpirajo (vkljucno Microsoftov SkyDrive, ki ponuja 25 GB zastonj).

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.978
40
48
Box.net? Meni pise, da je 5 GB free (btw, tudi tega se da v Gladinet priklopit :D ).

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz imam SugarSync, imam 5,5 GB, ker sem še par ljudem priporočil (tudi drugim družinskim članom, ki zadeve tak ne uporabljajo
wink-1.gif
).

Aja pred letom je bilo 2 GB al nekaj takega, zdaj pa ti že v startu dajo 5 GB.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik Commodore pravi:
Ce si Power User, potem si poglej Gladinet Cloud Desktop, ki ti omogoca, da imas kot drive-letter v Windowsih malo morje razlicnih providerjev, ki tega po defaultu ne podpirajo (vkljucno Microsoftov SkyDrive, ki ponuja 25 GB zastonj).
Tale zadeva izgleda zanimivo, ker sem si sedaj Dropbox poštimal in rešil, kar sem imel v mislih. Imam pa še par drugih zadev sedaj, ko sem videl, kako ta zadeva funkcionira.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.515
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ce se registiras preko iPhone, dobis 50GB... Mogoce tudi iz drugih mobilnih naprav... Je pa catch v tem, da velikost datoteke ne sme biti vecja od 100 MB... Tako da je potem treba prej arhiv nekako razbiti na datoteke po 100 MB...

krava

Majstr
5. sep 2007
3.669
341
83
www.kacnje.eu
SugarSync je pri meni še v fazi testiranja, vendar je videti odlična zadeva. Tudi kar nekaj krat je bil izbran pri primerjalnih testih.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Meni leto dni deluje odlično. Ne upočasnjuje linijo, ne upočasnjuje računalnika, datoteke med uploadanjem niso zaklenjene... Skratka če nebi videl ikone desno spodaj nebi vedel, da sploh leti.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.669
341
83
www.kacnje.eu
Doslej imam le dve pripombi:
- precej zoprno je nastaviti, da se recimo kakšna mapa sinhronizira med več računalniki. Je pa super - omogoča tako sinhroniziranje kot arhiviranje - kar je zelo pomembna razlika (da ne ostaneš brez
evil.gif
).
- ni klienta za Linux.

Če plačaš, je še toliko bolje (javen link do večjih datotek ...), vendar tudi brezplačna ponuja veliko in deluje zelo hitro.

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Kako varno pa je sploh shranjevanje podatkov na internet? Glede na to, da ti taglavni lahko pridejo v račun kadar hočejo ... mislim, da ni preveč varno dajat podatke gor ... mogoče kakšne slike in videe s fešt ...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
en
krip
cija

wink-1.gif

Je pa res malo več dela za dostop potem, tudi za uporabnika.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.669
341
83
www.kacnje.eu
100% varnosti itak ni.
Ampak, sam gledam takole - gor so zadeve, ki niso neka skrivnost zaradi katere bi padel Obama. Pač moja besedila, ki verjetno ne bi nikomur koristila.

Če si malo bolj paranoičen, potem seveda lahko uporabiš enkripcijo in pošlješ na oblak šele potem. Povezave med teboj in oblakom so tudi kriptirane.

Je pa pri teh oblaænih zadevah potrebno biti silno previden. Če imaš sinhroniziranje recimo mape (na dveh računalnikih in v oblaku), se ne smeš igrati s kakšnim prehitrim brisanjem. Zadeva je lahko v trenutku "posinhronizirana"
evil.gif

Sugarsync ima sicer shranjenih pet zbrisanih verzij posamezne datoteke, ampak vseeno.