Brez pomoči?!

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Pred kr nekaj leti svojga fotra sem tkole zrihtal in mu dal vedet, kdo je glavni, razbil sem mu gajbo pira, razne hude pijače so frčale čez okn, res da je on tud včas kej vrgu v ame, ampak močnejši zmaga in danes ne duha ne sluha o pijači, razen 2 pirčka spije/teden.

Mamo sem postavil na prvo mesto pa še nekaj sm dec k brez probema dvigne 100kg+ u glavnem, ko me eden razjezi
10.gif

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.500
122
63
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Zaradi velikega števila lažnih / zmotnih klicev z mobilnih telefonov se nanje drugače odzivajo, kot na klice s stacionarnih telefonov.

Pri stacionarnih telefonih vidijo tudi lokacijo / naslov.

Klic je sicer posnet, tako da bodo tvojo morebitno pritožbo / prijavo lahko raziskali in ukrepali.

Tud pri mobilnem klicu sicer vidijo lokacijo ce se klice na 113, je pa naslov res lazji najti pri stacionarnem.
Pomoje policija "domace" prepire resuje drugace, kot ce neznanec vstopi v stanovanje. Tud nimajo nekih pooblastil se mi zdi.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.206
6.992
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Zaradi velikega števila lažnih / zmotnih klicev z mobilnih telefonov se nanje drugače odzivajo, kot na klice s stacionarnih telefonov.

Pri stacionarnih telefonih vidijo tudi lokacijo / naslov.

Klic je sicer posnet, tako da bodo tvojo morebitno pritožbo / prijavo lahko raziskali in ukrepali.
Nekako najbolj pameten odgovor. Sicer pa tudi gsm klic precej točno locirajo. Vsaj na 112, 113 nakbrž ni veliko drugače. Seveda to ne pomeni da ga najdejo na fužinah v 12 nadstropju. Nekje na deželi pa najbrž da ja. Bi pa avtor lahko izustil kako besedo po pomoči mogoče, ali vsaj naslov povedal.
Še glede vstopa v stanovanje. Če imaš glasbo naglas motiš jrm in lahko vstopijo. Če te nekdo meče ob steno, se dere...pa ne smejo pozvoniti na vrata?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Ne vem ce lahko vstopijo zarad jrm... Ponavadi ce ni uspeha po ene 3 opozorilih odklopijo elektriko...

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.616
88
48
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Sej ves da si z napisanim izpadel de.bil??

Niti ne.

Ne gre za podhranjenega prestrašenega najstnika, ampak za odraslo osebo, ki bi že morala vedeti kaj je prav in kaj ne.
Če 20-letniki niso sposobni ukrepati ob takšni težavi, se bojim, kako bodo čez 20 let vodili svojo družino in posel, navsezadnje tudi državo.

Mislim, stisne se v kot in počaka, da mine ....

LP

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.551
5.108
113
Policistov ni toliko, da bi prišli tudi na klice, kjer nisi mogel povedati, kaj je bilo in kdo kliče.
Vsekakor je danes nov dan, vendar je treba tudi včerajšnje probleme reševati. Žal nimam izkušenj, kam točno se moraš obrniti. Mogoče je policija tudi danes še pravi naslov, čeprav oče verjetno danes ni več nasilen.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Haha

a greva stavit za 10000 eur,

jst trdim da

ce 100 psihologov oz. Strokovno usposobljenih oseb ki so pristojne za resevanje takih problemov to prebere -

ob tvojiih postih soglasno pridejo do zakljucka da si zelo omejen in brez custvene inteligence.

Ce ti nisi dojel problema in da je to bil klic v sili, pol se raje odstran iz te tebe pa za sabo zbris post-e.

20 letn "mulc" ki ima tako otrostvo po prebranem ni ravno imel lepega otrostva.

Bod dec pa se odstran.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Vprasanje ce ti je blo to v pomoc in da si dobil realna mnenja. Ves da so tukaj tudi omejenci ki samo driskajo in govorojo neumnostu.

prej al slej bos rabu osebo v rl ki ti bo pomagla da se resi to stanje.

Rosenthal

Pripravnik
11. okt 2007
515
18
18
ksz.

Zelo žalostno, da naša policija deluje le v okvirih, kadar se polni državna blagajna.

Policija se formira za pomoč družbi, in glede na to,da pri nas temu ni tako, imamo tle še en dokaz, ki nas uvršča med primitivne države.

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.616
88
48
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Haha

a greva stavit za 10000 eur,

jst trdim da

ce 100 psihologov oz. Strokovno usposobljenih oseb ki so pristojne za resevanje takih problemov to prebere -

ob tvojiih postih soglasno pridejo do zakljucka da si zelo omejen in brez custvene inteligence.

Ce ti nisi dojel problema in da je to bil klic v sili, pol se raje odstran iz te tebe pa za sabo zbris post-e.

20 letn "mulc" ki ima tako otrostvo po prebranem ni ravno imel lepega otrostva.

Bod dec pa se odstran.

In kako strokovno usposobljena oseba si ti, da me tako ocenjuješ ?

Bizgec (moški pri dvajsetih mi nekako ne deluje nesposoben odziva na takšno situacijo), ki se stisne v kot in čaka batin, pa še na Alter napiše klic v sili, si batine zasluži, vse dotlej, ko bo (če sam ni sposoben rešiti problema) poiskal pomoč kje drugje kot na Alterju.

Ne verjamem, da OKC in Policija ne bi ukrepala, če bi po telefonu dobili klic na pomoč, oz. klic, ki bi nakazoval na potrebo po pomoči.

Sicer pa - napisal je post na ALTER, v podforum ČVEK.

Kako za vraga lahko tak post vzameš resno ?

LP

Rosenthal

Pripravnik
11. okt 2007
515
18
18
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Pred kr nekaj leti svojga fotra sem tkole zrihtal in mu dal vedet, kdo je glavni, razbil sem mu gajbo pira, razne hude pijače so frčale čez okn, res da je on tud včas kej vrgu v ame, ampak močnejši zmaga in danes ne duha ne sluha o pijači, razen 2 pirčka spije/teden.

Ta nacin je v tvojem primeru pac uspel, ni pa receno da bi na ta nacin ustavil kogarkoli drugega opitega nasilneza.

I

Izbrisan uporabnik 3287

alpine: bla bla. forgot: bla bla. ot: ne zmeni se za razna ponizevanja tu na forumu. moras vedeti, da je alter leglo bogatasev, ki prefuka vse po vrsti in seveda imajo univerzalno resitev za celi planet (slo bi bila naj drzava na svetu, a kaj ko nimajo casa za take malenkosti). v resnici so pa .......,.......,....... ok ne vsi.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.356
7.458
113
Citat:
Uporabnik Rosenthal pravi:
Citat:
Uporabnik alpine pravi:

Ta nacin je v tvojem primeru pac uspel, ni pa receno da bi na ta nacin ustavil kogarkoli drugega opitega nasilneza.
Da, edini primeren nacin je, da poklices 113 in nic ne reces nato pa pricakujes, da bo operater na drugi strani s pomocjo kristalne krogle ugotovil kaj zelis in nato reseval tvojo zadevo.

V sloveniji so izdelani protokoli kdaj se klice nazaj, kdaj se isce klicatelja (tudi ce se ta ne oglasi vec na telefon) in kdaj se brezpogojno na kraj poslje patrulja.

Vse kar bi (ce je dogodek sploh resnicen) operater moral slisati (da bi policija zacela iskati klicatelja) je ali jok, kricanje, groznje, klic na pomoc. Ocitno tega ni bilo. Vsi klici se snemajo in tega se zavedajo tudi operaterji na OKC zato si ne privoscijo takih napak. Kar se tice samega nasilnega oceta - zadevo lahko prijavis na katerikoli PP v SLoveniji, tudi za nazaj in ce se to dogaja dlje casa (in bi ti to recimo prijavil danes) bi foter dobil prepoved priblizevanja za 48 ur, sodnik mu jo lahko podaljsa na 10 dni, na tvoj predlog pa nato se za 50 dni.

Ce hoces da se zadeva zacne resevat, pojdi na policijo in prijavi. Ce mislis da to lahko resis drugace - tudi prav ampak ne jokat po forumu. Pri resevanju problema mores bit proaktiven sicer ne bo nic.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Spet ena tema kjer se nezasluzeno kurci cez policaje. Pred parimi leti sm dobu vlomilca v bajti (no ubistvu tip ni vedu da je kdo not). Od klica do prihoda ni minilo tud pet minut... Pa se tipa so ujel v 15ih (men je ****** v temo, zaceu klicat po mujotu in se grabit za suknjic, kot da ima pistolo, mene pa mimoidoci zagrabu pa reku da nej ne norim za njim).

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
moški pri dvajsetih mi nekako ne deluje nesposoben odziva na takšno situacijo

ti si res ozek.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
774
113
Ne glede na vse situacija ni tako enostavna, odziv Policije je bil pričakovan, brez se predstavit tudi pričakovati ni kaj drugega, drugič pojdita z mamo takoj ven iz hiše na varno in nato od tam kličita Policijo. Bodo prišli naložili fotra in ga streznili, nato bo dobil še prepoved približevanja in denarno kazen ..... šele ko boste vajo ponovili ene 3 x bo morda upati na kaj drugače. Žal če oče samo pije in je sicer trezen normalen, da ni kak psihičen bolnik bo za tebe in mater pač težko.

Pogovorite se vsi skupaj , ko bo v treznem stanju, če je to sploh možno, kako naprej, če to ni možno naj mater zahteva ločitev, da se kot družina razdružite, ti in mati bosta pa potem vsaj mirno živela naprej, oče pa, kot ve.

Zadnja varianta je, da ko vaju spet napade se prekomerno braniš in ga morda poškoduješ do te mere, da se bo res zamislil, sam nad sabo. Je pa vsaka stvar unikatna in zapletena in ni enotne rešitve. Tudi sam sem dal to čez ..............................

B81

22. jul 2007
37.758
11.031
113
Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:
Bizgec (moški pri dvajsetih mi nekako ne deluje nesposoben odziva na takšno situacijo), ki se stisne v kot in čaka batin, pa še na Alter napiše klic v sili, si batine zasluži, vse dotlej, ko bo (če sam ni sposoben rešiti problema) poiskal pomoč kje drugje kot na Alterju.
LP

Bik je privezal z verigo, ki bi jo zlahka strgal, veš. Ali ne veš? Ker je od majhnega pripet in nima pojma, da je močan, samo poguma nima.
Z ljudmi je čisto enako. Ne podobno, ampak čisto enako. Če se je to dogajalo v dobi odraščanja, mali nima poguma da se upre, kar je čisto razumljivo.
Matej ti je kar prav povedal.

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.616
88
48
Sem mislil, da je samo Matej pussy, pa vas je očitno več.

Sicer pa res nima smisla.
Upam, da ga stari nalomi vsak teden ene 2x.

LP

Nazadnje uredil moderator: