Bravo, še več takih!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
Citat:
Jest mu nebi dal nobene kazni, saj imajo invalidi dovolj prostora, da parkirajo na sosednjem parkplacu. Sicer pa ni rečeno, da ni šofer tega avta upravičen parkirat na tem mestu.

Kazen bi blo treba dat, če kakšen invalid nebi mogel parkirat na prostoru, namenjenim zanj, tu se pa vidi, da so še prosti invalidski parkplaci.

In kam bi parkiral drugi če bi "istočasno" prišla. Lepo zagovarjaš početje....

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Balkancman niti pod razno ne bi niti pomislil parkirati na mestih za invalide kje za zahodno mejo.
Pravzaprav mu ne bi padle niti na pamet ideje o legalnosti parkiranja na mestih za invalide, tudi če jih je 10 frej skupaj.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik North_face pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
...boli vas predvsem to, ker ima boljši avto od vas.
Tole je blo pa tule, na tem forumu, že slišano.

Ampak, daj me (nas) razsvetli: zakaj bi me (nas) to bolelo? Tudi sam nimam slabega avta, pa ne parkiram na mestu za invalide ... In zakaj parkirajo samo taki, z "boljšimi", dražjimi avtomobili? Ti povem? Ker jih na cesti med vsem tem plehom nihče več ne opazi, na parkirnih mestih za invalide pa. Sem bil dovolj jasen?
Pa povej ti, zakaj te (vas) tako boli, če nekdo neupravičeno parkira na invalidskem parkplacu, čeprav je zraven še nekaj poraznih invalidskih parkplacov, kamor invalidi komot parkirajo?
In to nekatere boli tako zelo, da bi prebadali gume, risali z žeblji in zganjali vandalizem....... pa sami niso nič prizadeti, invalidi pa tudi ne, saj lahko parkirajo poleg.
Boli jih, če nekdo z dobrim avtom tam parkira par minut ali urico, če pa trgovina postavi na invalidski parkplac stojnico, otroško igrišče, skladišče, ali tja s celega parkirišča napluži sneg, kjer parkira celo zimo, se pa noben ne pritoži. Škodo na avtu bi radi takoj naredili, da bi pa kdo pozimi vzel lopato in skidal sneg z invalidskega parkplaca, to pa ne.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Kazen bi blo treba dat, če kakšen invalid nebi mogel parkirat na prostoru, namenjenim zanj, tu se pa vidi, da so še prosti invalidski parkplaci.

Torej po tvoje lahko parkiramo tudi po pločnikih, dokler se vsaj en pešec še lahko zbaše mimo?
Pa na kolesarski stezi tudi, saj gre kolesar lahko po cesti, kajne?
bonk.gif

Dokler grem lahko po pločniku mimo me res ne moti, če kdo zasede pol pločnika. saj ne rabim 2m širok pločnik. Pa tud mi ne pride na misel, da bi zganjal vandalizem.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:

Ampak, daj me (nas) razsvetli: zakaj bi me (nas) to bolelo? Tudi sam nimam slabega avta, pa ne parkiram na mestu za invalide ... In zakaj parkirajo samo taki, z "boljšimi", dražjimi avtomobili? Ti povem? Ker jih na cesti med vsem tem plehom nihče več ne opazi, na parkirnih mestih za invalide pa. Sem bil dovolj jasen?
Jasen si bil dovolj, ja. Na cesti (in parkirišču...), med vsem tem plehom, se ne oziraš za slabimi avti, saj kot sam praviš, opaziš samo boljše, dražje... Jasno, da bolj ne bi moglo biti.

North_face

Fizikalc
31. mar 2008
1.500
0
36
www.alter.si
Citat:
Citat:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:

Pa povej ti, zakaj te (vas) tako boli, če nekdo neupravičeno parkira na invalidskem parkplacu, čeprav je zraven še nekaj poraznih invalidskih parkplacov, kamor invalidi komot parkirajo?

Eh, spravil si se na napačnega, veš ...
pa mi povej tole: enosmerna cesta ma na drugi strani znak, tak okrogel s črto na sredini (če ne veš, kaj pomeni, vpraš Starega), no pa, zakaj za
evil.gif
ne zapelješ tja, če je pa frej ??? Recimo na AC, tam je sploh super, imaš blizu uvozov na AC, tam kjer potniki zapuščajo AC, povsod take luštne znakce. Ko bo naslednjič frej, nikogar nasproti, ti kar zapelji tja ....

Pravila, stari, pravila. Tudi parkirno mesto, označeno za invalide, je režim prometne ureditve. Ne verjameš?

Nazadnje urejeno:

sass

Guru
1. sep 2007
5.212
851
113
Citat:
Sej to ni tako slaba ideja, kot se zdi na prvi pogled. Denarne kazni prinašajo državi veliko denarja, pa zato država ni zainteresirana, da bi zmanjšala število prekrškov in nesreč. Saj niso neumni da bi žagali vejo, na kateri sedijo.
Če bi državi vzeli koristi ki jih imajo od prekrškov (in nesreč) bi država in policaji več naredili, da se število le teh zmanjša., in hkrati poveča varnost v prometu.
a nismo enkrat to že obdelali? državi denarne kazni prinesejo zanemarljivo malo denarja, vsega skupaj manj kot 0,5 procenta. dejansko jo policaji stanejo več, kot pa se na koncu nabere denarja.
po drugi strani pa npr. samo s trošarinami pridobi vsaj 25×več denarja, kot od kazni. konec lanskega so dvignili trošarine za 2,5 centa in na ta način naj bi prejeli še dodatnih 6×več denarja, kot od denarnih kaznih. tele kazni so zanemarljiva vsota, ampak očitno hvaležna tema za gostilniške debate

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:

Zakaj pa se dotična oseba ne more spraviti na legalno parkirno mesto kot vsi drugi? Zakaj pa špila, da je nekaj oh in sploh pomemben, dejansko je pa navaden mentalno trčen synthman?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:

Zakaj pa se dotična oseba ne more spraviti na legalno parkirno mesto kot vsi drugi? Zakaj pa špila, da je nekaj oh in sploh pomemben, dejansko je pa navaden mentalno trčen synthman?
Mogoče zato, ker so se že drugi vsa mesta zasedli? mogoče zato, ker je nekam skočil za minutko, pa ni pričakovati, da se bo 5 invalidov hkrati pripeljalo na 5 praznih parkplacov?

V starejših blokovskih naseljih je parkplacov premalo. Projektanti so ob gradnji stanovanj računali povprečno en avto na dva stanovanja, danes bi bilo pa treba na stanovanje imet dva ali več parkplaca. Kam torej parkirat, če je v bližini bloka z 30-timi stanovanji 15 parkplacov?

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Grem raje 10 ulic stran parkirat, pa da nisem invalid, kot pa da bi na tako mesto parkiral, enim brezobzirnežem tukaj pa kaj takega seveda ni jasno, kazen za tako početje, milorečeno norčevanje, bi morala bit pa drastična oz. odvzem vozila!

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
nisi edini na svetu, ti egoistični prasec. sploh vidiš ostale? kaj pa mamice z vozički, ljudje na vozičkih? naj gredo na cesto, ko nekdo parkira na pločniku?
povej mi, kaj da tistemu tipu pravico parkirat tam, kjer smejo samo invalidi? zakaj lahko vsi ostali parkirajo na normalnih parkiriščih, razen njega? poznaš sploh kakega invalida (ne mentalnega)? zakaj mora invalid parkirat 500m stran od vhoda, pa se mantrat na ozkem parkirišču, tista svinja svinska, ki je popolnoma zdrav pa parkira čez 2 invalidski parkirišči?
itak pa si že pokazal svoj grdi fris, ko si zagovarjal tiste bedake, ki so se ustavljaji v tunelu, ker je zunaj deževalo in so se bali toče. bolj sebično ne gre.

NISI SAM NA SVETU!
10.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
In??
Je težko it 200m peš?? Če ni placa ga ni, greš drugam. A zdej če grem v pekarno ob cesti ga nej kr sred ceste pustim (btw kazen je nižja kot parkiranje na placu za invalide), ker se mi mudi??

Sploh se mi ne gre za to da je kdo oz kaj je parkiral, kjer se ne sme. Sam glupi izgovori, da se mudi in da treba do vhoda parkirat so mi pa smešni.

BTW če bi dal vsaj 4 smernike,sam k. ker ponavad pr teh zadevah so za doplačilo kokr opažam (ja fovš sm, vnaprej povem)

North_face

Fizikalc
31. mar 2008
1.500
0
36
www.alter.si
Ej, umiri konje, ne tko grobo. Če bo hotu razumet, bo že razumel, če pa ne, pa tko nima smisla ... en pacijent več, kaj te briga.
BTW: men še zmeri ni odgovoru, zakaj ne zapelje v "prepovedano v eno smer" ....

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Mogoče zato, ker so se že drugi vsa mesta zasedli? mogoče zato, ker je nekam skočil za minutko, pa ni pričakovati, da se bo 5 invalidov hkrati pripeljalo na 5 praznih parkplacov?
stanovanja, danes bi bilo pa treba na stanovanje imet dva ali več parkplaca. Kam torej parkirat, če je v bližini bloka z 30-timi stanovanji 15 parkplacov?
Še nikoli, nikoli, nikoli nisem videl parkirišč tako zasedenih, da se ne bi dalo parkirati tudi kje drugje kot na invalidnih prostorih.

In ko jaz skočim za minutko, parkiram legalno. Dlje kot minuto ali dve ekstra hoje nikoli nimam. Seveda je mentalno invalidna budala preveč pomembna, da bi premaknila svojo šminkersko rit.

Ampak tebi, ki ti je upoštevanje napisanih pravil največja muka življenja (ker si pač očitno nesposoben jim slediti), je to težko objasniti.

Še enkrat: pojdi čez mejo (pa ne južno oz. vzhodno), pa poročaj, kaj se zgodi, ko "za minutko" parkiraš na prazen parking za invalide.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik sass pravi:
a nismo enkrat to že obdelali? državi denarne kazni prinesejo zanemarljivo malo denarja, vsega skupaj manj kot 0,5 procenta. dejansko jo policaji stanejo več, kot pa se na koncu nabere denarja.
ja, smo to že lani enkrat debatirali, ko je nekdo operiral z uradnimi podatki, katerih višina je komaj dosegla tisto, kar so pokasirali tisti mesec od tistih močno pijanih, ki so jih priprli - število teh so objavili, kazen je pa tud znana, pa se je dalo izračunat. Kje so pa drugi prekrški?
Tko da tem tvojim in uradnim številkam popolnoma nič ne verjamem. je pa tudi 0,5% ogromno denarja. Kolk je že to€€€? meni bi prav prišli, misliš da bi mi država to malenkost šenkala?
Država tud pobira po 20 centov DDVja od lizike, pa nebi denarja od prometnih kazni.

Tud to ne bo držalo, da policaji stanejo več, kot se na koncu nabere denarja.

Si upam it zastonj za policaja, s tem da si krijem tud vse stroške, pod pogojem da vse kazni lahko sam obdržim. Misliš da bi šel v izgubo?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Še nikoli, nikoli, nikoli nisem videl parkirišč tako zasedenih, da se ne bi dalo parkirati tudi kje drugje kot na invalidnih prostorih.
.
Ko te bo mama prvič spustila v mesto, boš videl tudi to.
Sicer pa kje je potem problem? Saj invalidi smejo povsem legalno parkirat tud na mestih, ki niso rezervirana izključno za njih. Zakaj potem ne parkirajo tja?
Citat:
Uporabnik keber pravi:
In ko jaz skočim za minutko, parkiram legalno. Dlje kot minuto ali dve ekstra hoje nikoli nimam. Seveda je mentalno invalidna budala preveč pomembna, da bi premaknila svojo šminkersko rit.
.
Pohvaljen. Samo nimajo vsi samo za premikat rit, obstaja tud dostava, serviserji......ki tud rabijo z avtom prit čim bližje.

Citat:
Uporabnik keber pravi:
Še enkrat: pojdi čez mejo (pa ne južno oz. vzhodno), pa poročaj, kaj se zgodi, ko "za minutko" parkiraš na prazen parking za invalide.
A kako izgleda? takole:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ne mi kazat Teksasa. Teksas je tudi pri nam. Pojdi recimo v Švico (če veš, kje je to).

Ko se boš zgovarjal, da si skočil samo za minutko.
hysterical-1.gif

Mojo mamo pa lahko pustiš na miru, ni nič kriva za to, da si ti taka cmera.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Ne mi kazat Teksasa. Teksas je tudi pri nam. Pojdi recimo v Švico (če veš, kje je to).

Ko se boš zgovarjal, da si skočil samo za minutko.
hysterical-1.gif

Mojo mamo pa lahko pustiš na miru, ni nič kriva za to, da si ti taka cmera.
Krjer država ne uredi parkiranja, tam ljudje parkirajo neurejeno. a ni to logično.

Kjer je dovolj parkplacov, boš težko videl koga, ki parkira na pločniku, lahko ti pa pokažem cele ulice na pločniku parkiranih avtomobilov, ker je tam pomanjkanje parkplacov. in v bližini NI prostih mest.

Ampak če ti praviš da so vedno prosta mesta potem res ni problem invalidu parkirat tam ane?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Krjer država ne uredi parkiranja, tam ljudje parkirajo neurejeno. a ni to logično.

Ne. Ker mi ni jasno, v katerem trgovskem centru država ureja parkiranje.

In še enkrat, pojdi si ogledat kako zahodno evropsko mesto, pa boš opazil, da so parkirna mesta vsa zasedena, pločniki pa ne, kljub temu, da manjka parkirnih mest. Kako to?