Braumeister

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.920
9.487
113
Berem forume, pa je zadeva baje kar slabo učinkovita oziroma precej slabše od spirale in vprašanje, če je vredna dodatnih 400 EUR, sploh ker bi jest to itak kombiniral s spiralo. Izolacija definitivno pomaga, tanov kontroler tudi omogoča boil brez regulacije, tko da so očitno rešili sramežljiv boil.

Kar se pa okužbe tiče....tako ali tako je treba prezračit stvar tako da odkrito hlajenje pomojem ne igra pretirane vloge.
 
Nazadnje urejeno:

Pivopivec1

Pripravnik
23. feb 2014
318
9
18
ce bi se enkrat kupoval braumeistra bi vzel plus verzijo. ravno zaradi tega kar je jackson napisal. pa priporocam ti, da si omislis kaksno vitlo, ker zna bit neprijetno to dvigovanje drozge. me je pa motilo pri braumeistru to, da pivina ni bila povsem cista. mimo tistih mrezic gre se vedno cez nekaj zita. nazadnje me je zanimalo koliko ga pride noter, tako da sem celotno pivino pretocil in prefiltriral in zlil nazaj noter. zita oz luscin je prislo za slabe tri zllice.
 

Pivopivec1

Pripravnik
23. feb 2014
318
9
18
braumeister 200 ima enak nacin hlajenja in brez glikola oz postimanega hlajenja je taksno hlajenje res neucinkovito. sem mislil, da je pri manjsi kolicini drugace.
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.920
9.487
113
Ja miza za BM z vitlom je že zrisana, sam še švasaparat mora zapet. In zakaj ti prodajaš, če ni skrivnost.
 

Pivopivec1

Pripravnik
23. feb 2014
318
9
18
prodajem, ker bom povečal kapacitete. Imam dopolnilno dejavnost na kmetiji in 50 litrov je enostavno premalo. Ne zaradi tega, ker ne bi bil zadovoljen z njim. Če bi še enkrat kupoval se bi odločil enako, verjetno plus verzijo.
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.920
9.487
113
Hvala za odgovor. Ja, saj verjetno se bom tud sam odločil za plus verzijo. Bomo bili videli
smile-1.gif
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.920
9.487
113
Citat:
Uporabnik Pivopivec1 pravi:
braumeister 200 ima enak nacin hlajenja in brez glikola oz postimanega hlajenja je taksno hlajenje res neucinkovito. sem mislil, da je pri manjsi kolicini drugace.

Ne, baje ni drugače. Bi pa znalo bit v kombinaciji s spiralo še hitrejše.
 

zoki

Pripravnik
23. sep 2007
264
5
18
Se ne splača bolj vzet dva Grainfatherja? Dobiš ju za 1000e ceneje, pa lahko narediš isto 50l naenkrat. Je malo več čisčenja, ampak si bolj fleksibilen.
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.920
9.487
113
Citat:
Uporabnik zoki pravi:
Se ne splača bolj vzet dva Grainfatherja? Dobiš ju za 1000e ceneje, pa lahko narediš isto 50l naenkrat. Je malo več čisčenja, ampak si bolj fleksibilen.
Splača se imet to kar imam sedaj
smirk-1.gif

Kako bi bil pa z dvema manjšima sistemoma bolj fleksibilen pa ne razumem.
 
Nazadnje urejeno:

_jackson_

Pripravnik
20. okt 2014
88
3
8
Kar se tiče Braumeistra, je izdelava res dobra. Nikjer ostrih robov, vse lepo zaokroženo, inox precej debel, nikjer ostankov varjenja itd. User interface zelo enostaven in intuitiven, edino kar bi lahko popravili, je močnejši grelec oz. kot že rečeno, bi verjetno izolacija rešila dolgotrajno segrevanje.
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.920
9.487
113
V tem je vsa finta. Če bom že menjal sistem (v bistvu obstoječi ostane, bi preveč srček bolu) in šel v to, pol kompromisov ne bo.
 

zoki

Pripravnik
23. sep 2007
264
5
18
Fleksibilen sem mislil tak, da lahko delaš batch 10, 15, 20, 30, 40, 50l... koliko pač hočeš. Lahko tudi delaš dve enaki osnovi po 25l in dva različna hmelja v boilu za primerjavo, nove teste,... Tudi če kaj crkne ne ostaneš brez. Lahko še dokupiš za vsakega kapo za žganjekuho pa delaš viskije... pa še ti vedno nekaj denarja ostane
smile-1.gif

Koliko sem gledal (nimam ga) je ta bluetooth kontroler tudi kar lep napredek v avtomatizaciji, še bolj ko braumeisterjev.
Zdaj glede kvalitete pa ne morem komentirat, ker še braumeisterja nisem videl v živo. Nočem solit pamet, samo svoje mnenje pišem
smile-1.gif
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.920
9.487
113
Saj ne rabiš kotla napolnit, da bi pa 10 litrske batche delal, je pa škoda mojga časa, že tko čist premal 40 litrskih naredim. In z opremo si tolk omejen kolikor je omejena domišlija. Na zdajšnjem sistemu pogrešam avtomatiko in toploto, ker moram zračit garažo med kuhanjem in stat zraven. Če bi obstajal GF 50l, potem bi razmišljal, tako pa BM it is. Zraven Clarsteina moraš pa prav tako stat, ker ti gre v boil kljub temu da je slad še notri.
Tud za enga Passata dve Dacie dobiš, kako se pa z dvema Daciama voziš se pa ve.
 

Frebla

Zelenc'
29. nov 2016
5
2
3
Jaz sem si ga dal naredit po merah 50l-ega z določenimi izboljšavami-željami in seveda pride za ceneje.
Skupaj z zgornjim pokrovom, inox hop filtrom, counterflow hladilnikom, dvigalom za slad, mi je prišlo dosti manj kot nov .
Ugodnejša cena pa pomeni čakanje na določene komponente in iskanje komponent. Predvsem pa čakanje na obrtnika.

Nekaj slikc sem že pošiljal in predvsem mi je všeč, da sem si dal naredit posodo, ki stoji na višjih nogah in pa 3 potni ventil, preko katerega preusmerim pumpo da direktno pretoči pivino v fermentor, pa še kakšen filter vmes je dodatno montiran, močnejšimi grelnimi sondami(ko nastopi vretje je to precej burno, tako da zmanjšam na 70-80%.) ipd..

No sistem vse v enem mi je precej všeč, tako da ga priporočam.
Pri efektivnosti se mogoče še nisem dovolj poglabljal. Pri zadnji kuhi sem končal pri cca. 55l z 6% alk, če je to merilo;).

Lp
Lahko kakšno fotko?.Jaz imam v mislih tudi nekaj takega.Kupil sem inox bojler 300lin in ga bom predelal.