Brain washed - preverjeno včeraj

007

Pripravnik
4. sep 2009
707
0
16
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:
http://www.domanciczdenko.eu/node/6

Kolikor vidim tukaj od 01:00 dalje, imajo odprte oči, on stoji za njimi, nič ne govori. Tako da neko sugestiranje odpade.
Nič ne odpade. Ker ti "veš" kaj naj bi se zgodilo, zato sam sebe prepričaš v to.

S tem se strinjam, pravi test bi bil, da pride nekdo, ki nikoli ni slišal za to, ki je neobremenjen in ko pride notr, bi moral z zavezanimi očmi takoj na seanso, brez besed, brez česarkoli...o avtosugestiji sem razmišljal in je možna, nekoč sem bil pač sam posredno udeleženec pri enem izmed vršiteljev domančičeve metode v Grosupljem. Preden se karkoli zgodi, on marsikaj pove, potem pokliče prvo stranko na stol, ki je na sredini med vsemi in ta se seveda nagiba, kot on zadaj čara...potem naslednja in nasledja. Tukaj je seveda možno, da bi bil hoax in bi bila prva stranka vedno neka, ki je pri njemu že bila in ve za to nagibanje, avtomatično z anticipacijo lahko sam sebe prepričaš, da se boš zdaj nagnil.

Edino kar me je begalo je to, da je on za človekom in nekaj čara, pač z rokami nakazuje ali poriva, ali vleče (
smile-1.gif
), in človek se potem odzove kot se...

Na koncu poskusil sem tudi sam in sem se prepričal, da se ne bom nagnil, anticipiral pa sem kljub vsemu (mogoče upal?) in ja...me je premaknilo, ker sem bil trd, ker nisem pustil, sem dejansko moral narest korak, da nebi padel
smile-1.gif
. Je to avtosugestija, NLP, možno, ne vem...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Kaj lahko Domančič pozdravi - napiši.

Izvedena je bila študija: 50 odstotkov (na Bavarskem celo 88 odstotkov) nemških zdravnikov za 'bolezni' predpisuje placebo - torej ne potrebujemo homeopatije in podobnega sranja:

Zakaj ne potrebujemo homeopatije, če predpisuje isto kot zdravniki?
Očitno deluje, vsaj za tiste, ki pač niso happy, če ne pogoltnejo neke tablete.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:

Izvedena je bila študija: 50 odstotkov (na Bavarskem celo 88 odstotkov) nemških zdravnikov za 'bolezni' predpisuje placebo - torej ne potrebujemo homeopatije in podobnega sranja:

Zakaj ne potrebujemo homeopatije, če predpisuje isto kot zdravniki?
Očitno deluje, vsaj za tiste, ki pač niso happy, če ne pogoltnejo neke tablete.
En razlog bi bil to, da obstajajo homeopatska zdravila, ki 'zdravijo' raka.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:

http://www.guardian.co.uk/science/2011/mar/06/half-german-doctors-prescribe-placebos

Jap, Randiju je to pač posel. Še vedno pa ostane dejstvo, da niti en 'zdravilec', 'medij' ipd. ni sposoben dokazati svojih 'moči' v kontroliranem okolju.
ja toliko hipohondrov hodi po svetu...

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik 007 pravi:
Saj to govorim, placebo je več kot očitno "zmožnost ozdravitve samega sebe", na nek način in nima veze z doslej znanimi fizikalno-kemijskimi zakoni.
Več kot očitno je, da imamo sami moč da se pozdravimo...to je bil moj point.
ne.
hipohonder v resnici ni telesno bolan človek.

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Hipohonder je v resnici bolan, če je zdrav .. in zdrav, če je bolan

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Amerikanizacija. Začel so novinarji z strašenjem folka, no pa smo tam tudi na ostalih področjih.. Čakam sam še na all you can drink Coke v MC-u..

Tako je. Eno samo strašenje in pranje možganov. Dodamo še astro novice in mahanje rok prek TV, pa je mera polna. Pride žena domov, da ji je pri prijateljici ena šlogala. Za crknt, komaj čakam, da jo jaz dobim v roke. Najbrž bo šlogala, da bo po 50.letu nekaj nastopilo. Pa to jaz vem brez, da me ma ena za norca. Da bom mel težave s prostato, pa resnično obstaja velika možnost. Zato ne rabim nobenega šloganja. Pa baje bodo težave s hčerko okrog drugega leta. Jaz verjame, da to vsaka mama ve. In težave se bodo ponovile okrog 11-12. No, to tudi verjamem, da vsaka mama ve zakaj se gre. Jebemu mater.
hysterical-1.gif

Glede tega hei hepi, pa.....ja ne vem no.
hysterical-1.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
ksz
HEPIHEPIHEPI
cheer.gif

srečo je treba deliti, zato prodam samo za 1500€ celo pletenko hepihepija.....edinstvena priložnost, samo še danes, jutri bom nedosegljiv
frown-1.gif

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Ali je bolj verjetno, da ima Domančič neke posebne sposobnosti, ki jih znanost ne pozna in jih imajo le redki - ali je bolj verjetno, da gre za skupek psiholoških in nevrolingvističnih trikov (kot je demonstrirano v zg. videu)?
Sam trdi, da jih nima.

pipo

Majstr
19. mar 2008
930
441
63
imam občutek, da s(m)o svetovni prvaki v naivnosti ali pa v prezentaciji .... od miljon variant ponzi shem, forexov, sekt... raja kar naseda, vsaka trotlarija se prime.