Božično drevesce

jest5

Guru
18. avg 2007
26.098
-8.765
113
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Kako da nisem bil, bil sem parkrat po par minut in enkrat za dobrih 10 in sem slišal več kot dovolj. To torej ni enako nič
grims-1.gif

Kar se pa showa tiče - ja živim v laži in imamo "Božička". Kapitalist se je pač že prevel dobro vgnezdil v našo kulturo in malce veselja pa lahko omogočim otrokom. Veš, tudi Miklavž prinese kakpšno čokolado in sadje. Pa sploh verni nismo
grims-1.gif

Drugače pa prosim provokatorje (ti pa telex pa še kdo bi se znal najti) za obvoz te teme, poanta topica je v okraševanju božičnega drevesca oz. novoletne jelke ali kakorkoli jo že imenujete in ne zakaj in kako jaz praznujem božič, ki je sicer v osnovi poganski praznik in ne krščanski tako da...

Božiček naj bi bil Miklavž, pa so jenkiji že spet nekaj po svoje ustvarjali.
Božič pa praznovanje sončevega obrata, pa je cerkev spet nekaj po svoje spacala
evil.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
mi imamo moderno. bele led, te plave, bele rudeče kugle. staro nekaj let.

se pa vsakič, ko pogledam smreko spomnim fotra. kako je hebal mater vsem, k je popravljal lučke. čisto vsako leto niso delale. in potem je gledal kera ne dela, d ane dela cela veriga. pa enkrat je kupil ene nove, k so se stopile. pa potem še ne, k so bile iz treh vej. eno leto sta delali samo dve veji.
lučke so bile pa roza, modre, zelene, pa okor so bili cvetovi istih abrv.

kugle pa..k jupiter..s črtam..zalete, modre, rdeče, srebrne črte.
pa bonboni za okraske.

to so bili cajti.
pravo drevo, v škafu vode. zadnja leta na balkonu, da smo ga imeli cel mesec. za novo leto pa škatlivo, 3 komadi kinder jajc.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.098
-8.765
113
Ti verjetno 24h na dan stražiš s sesalcem/metlo ob smrekci in besno popucaš vsako iglico ane
confused-1.gif

Aja sej res, samo nekaj moraš blekniti, to je

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.589
113
Marlbor
Jaz sploh ne vem, če bom krasil smreko. Ni snega in mi nekak manjka navdušenost.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

sicer pa dreveščka ne maram
evil.gif
...ker sem za sesanje jaz zadolžen
Če nisi škrt, kupiš pravo jelko pa je odpadlih iglic le za vzorec.
evil.gif

PS- še boljši pa je podstavek, v katerega naliješ vodo, pa imaš po novem letu namesto polno iglic na tleh kar konkretne smrekove vršičke. Preden drevo odstraniš jih lahko potrgaš, jih daš v kozarec, posuješ s sladkorjem in postaviš na radiator. Čez nekaj dni dobiš sirup iz smrekovih vršičkov, kateri pomaga pri kašlju in prehladih.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
mi tudi ne bomo postavljali. Vzdušja ni, vsako leto isto zamorjeno sranje.

jello

Guru
22. sep 2008
10.273
3.910
113
Prvi, ki je pokazal jelko. K novoletni jelki sodijo tudi iglice in vonj po jelki. Včasih smo šli s sekiro v gozd, danes grem po jelko v baubau.

Saj je fina plastika, samo iz kleti prineseš, okraski so po možnosti še od lani gor, ni svinjarije, v petih minutah stoji, simetrična in blablabla in vse. Ampak,....povohat se je ne da. Pa fajn se je mal jebat da naravnost stoji in ko jo je treba še obsekat da jo stlačiš v podstavek.
grin1.gif

I

Izbrisan uporabnik 474

Z mojo nekje vsaki dve leti kupima kakšno novo barvo in jo potem kombinirama z barvo, ki jo že imava. Začela sma z srebrno modro kombinacijo (tudi 2 seta lučk - hladne bele in modre), dokupila rdečo (lani srebrno rdeča), leto pa oranžno... Izgleda nekako takole:

142577210208185554939565.jpg

I

Izbrisan uporabnik #488

Mislim, da je to jelka, pri Merkurju kupljena.

Z vodo pa se ne špilam več, jo pes pije pri luknji in če pušča adijo parket pol ko dvigneš.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.305
113
...ksz... nekaj

No pa se je le nekaj uporabnikov "opogumilo" in nalepilo svoja drevesca, pohvalno
cheer.gif

@Snecer - Jaz imam tudi bolj kot ne montažo čez, okraševanje pa prepuščam nežnejšemu spolu
smile-1.gif

@Gargy - Všečno, se mi dopade ta raznobarvnost. Ravno take stvari me potem pozitivno spominjajo na tist kič od včasih, ko je bilo vseh možnih barv na tone
grin1.gif

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Domove iz teh slik imate pa vsi nekam "hladne". Brezvzdušne. Nikomur se ne zarosi kamera od pečenja potice, pečenke, nikjer otrok zadaj in polomljenih igrač, umazanih puloverjev. Pa brez zamere.
smile-1.gif
Vesele praznike vsem.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik zaseka pravi:
Domove iz teh slik imate pa vsi nekam "hladne". Brezvzdušne. Nikomur se ne zarosi kamera od pečenja potice, pečenke, nikjer otrok zadaj in polomljenih igrač, umazanih puloverjev. Pa brez zamere.
smile-1.gif
Vesele praznike vsem.

Daj objavi svojo, da vidimo, kaj misliš
evil.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:
smile-1.gif
Vesele praznike vsem.
....pa to so domovi srednjeslojašev....a res nič ne veš?....
rolleyes-1.gif

jest sem takele okraske iskal, pa nič našel....
frown-1.gif

Mr_Globus

Fizikalc
1. dec 2011
236
26
28
Novoletna "jelka" (smreka, ker jelk mi je škoda =P) je vedno, in posekana v našem gozdu. BTW saj za čiščenje gozda (v kar spadajo te smrekice), ne rabiš dovoljenja?