Bosch najslabši gospodinjski aparati

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Citat:
Uporabnik dem pravi:
Očitno bi ti moral prebrati malo bolj počasi, saj ne vem kako si ti sebe našel v mojem postu... Letelo je na avtorja teme seveda. Ne vem kateri stroj ima sploh v štartu 6 let garancije. Po tolikem času pa moraš pričakovati da bo v današnjih časih pa tudi že kaj crknilo... Res da se ti pralni stroji prej pokvarijo kot včasih, ampak pomoje se jih tudi več rabi kot se jih je včasih...

Ja, Kia ma že v štartu 7 let garancije.
grims-1.gif

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
9
38
ksz (dem, tako se napiše, da ne repliciraš predhodniku.
wink-1.gif
)

Hm, meni Bosch pomivalec dela bp že osem let, prav tako AEG pralni stroj, Candy hladilnik pa več kot dvanajst let.
tongue-1.gif

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
slednje pa je bila ziher kitajska kopija, delal sem v BOSCH-u in vem kaj zdrži njihovo profi orodje. Naši so imeli akomilatorske vrtalne stroje za šrevbanje komadov na priprave, raziglavanje, skratka nemogoči pogoji, voda , olja, na tri izmene, okvar praktično ni bilo , krtačke smo imeli na zalogi , za menjavo je bilo potrebno odvit samo tisti črn pokrovček na krtački, porinit v ležišče novo krtačko in gaaaas, kolektorji so bili kot novi....

Pa še niso propadli, ker delajo preveč dobro orodje?

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
Nam je serviser od Gorenja rekel, da njim ni problem narediti pralni stroj, hladilnik itd., kateri bo deloval 30+ let, vendar bi v tem primeru propadla tovarna in zato dajejo noter plastične dele, kateri so po določenem času zanič in tako imajo delo tako on kot proizvodnja. Doma ima npr. babica pralni stroj in hladilnik od Gorenja, katera sta stara vsaj 30 če ne že 40 let in še oba delata v nulo (pustimo zdaj energijski razred), medtem ko je imela mati par let nazaj (crknil je lani), najvišjo serijo Gorenje pralnega stroja in je bil po 5ih letih samo še za na odpad, saj je šla vsa plastika, s katero je bil pralni stroj "zašraufan" rakom žvižgat

Enaka fora je z vrtalnim strojem, katerega ima foter še po pokojnem dedeku (Bosch) in ta ima za seboj že XYXY delovnih ur od vrtanja v beton do vsega živega in šans da crkne, ti današnji pa so vredni pol k....
uf-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
No, ni ravno tako... Sem na lastni koži izkusil (in tudi dnevno testiram) zakaj je Boscheva zamrzovalna skrinja dražja od Bekotove... Oz. kje Beko ulovi razliko...
Kvaliteta izdelave notranjosti, uporabljeni materiali. Ðabe ti je, če se ti pri dovoljeni obremenitvi predala pri Bekotu le ta zlomi ko ga poizkušaš odpreti (kar se rado zgodi, saj so materiali predalov in njih izdelava vsaj za razred ali dva slabša).

hermann

Guru
19. mar 2014
9.746
6.644
113
nimam pojma kakšni sta boscheva in bekotova, je bila pa moja od gorenja vsaj 2x, če ne 3x dražja od bekotove, pa guess what... noben predal ni več cel

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
ksz

bosch me ni prepričal.
Steklokeramična mi je šla. 2 palična mešalnika. Pomivalc (ne moj, ampak pri domačih). Pralni stroj pri kolegu.

Imam zelo dobre izkušnje z Whirpoolom. Pralni, pomivalni - vse dela u nulo že 4 leta, tako kot prvi dan.

bose

Pripravnik
23. sep 2009
294
14
18
daleč,daleč,daleč proč
Mi pa prisegamo na Bosch. Pomivalni stroj dela brez servisa že vsaj 15 let (sploh ne vem koliko je že star), sušilec pa cca. 19 let. Imeli pa smo pralni stroj Gorenje. Katastrofa. V roku garancije menjano vse razen plehnatega oboda - in to po večkrat (elektronika, motor, ležaji). Pred kratkim mi je "dekl dvignilo" pa sem ga "šenkal", ker so zopet šli ležaji (po poteku garancije vsake 3-4 mesece) in nabavil Bosch-a.
Pečica Gorenje - kljub bolj občasni uporabi so šle vzmeti na vratih. Sekljalnik Gorenje - daš v njega 2 čebuli pa niti obrne ne več, tako, da moraš devati noter po 1 čebulo naenkrat.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.651
3.130
113
v lokalni ostariji
tudi pri posamezni seriji lahko pride do padca kvalitete... lahkoje serija ležajev, nosilcev, predalčkov... slabša in je pač tista serija naprav slabša.

možno je pa tudi obratno... izvenserijska kakovost;) in se en stroj ne pokvari da si bog (ko pa kupiš drugega čez recimo 10 let pa nabašeš na tistega iz prve točke)

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
KSZ
čisto vseeno je kaj kupiš- vse je bolj tak-tak. večina zadev crkne takoj po garanciji. So pa tudi izjeme ( ampak to ni pravilo )
novejše zadeve niso narejene, da bi držale
nam je pocrkala že vsa gospodinjska tehnika razen nape in zamrzovalne omare . ( 1 mikrovalovna , 2 pralna stoja, 2 pomivalni stroj, 2 sušilca, indukcija, indukcija + steklokeramika , toaster, palični mešalnik vsaj 2 kom , radio s cd jem, vgradna pečica ....) vse to v roku 6 let. vse kupljeno novo. vse crknilo v roku 2-4 mesece po poteku garancije
proizvajalci čisto različni, tako da kupujemo samo še s podaljšano garancijo in gledamo koliko stane neka zadeva v povprečju na mesec ( glede na garancijo )

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Odkar mi je par mesecev nazaj (pri relativno malo rabljenemu) 6 let starem pralnem stroju Samsung crknil ležal in sem dal za popravilo 140 eurov,sem si prisegel,da od sedaj naprej kupim samo še Bekota za 200 eur s 5-letno garancijo,in ko prvič po izteku garancije nekaj crkne,grem samo še po novega!

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.601
145
63
KSZ
Dokler male gospodinjske aparate za Bosch sestavljajo v Nazarjah, jih ne kupim nikoli več. Kupila palični mešalnik z jeklenim podstavkom, ne plastičnim, po dveh letih se je odlomilo rezilo, oz se je zvar čisto odlimal,... predhodno kupljen mali mikser s pododico, po enem letu šla zgodnja mešalna glava, kupila Bosch likalnik, šel po dobrem letu in pol.... wtf, grrr......
Ali ne znamo sestavljati ali res tako zanič material noter dajejo....