Bosch najslabši gospodinjski aparati

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Pralni stroj: star okoli 6 let odtrgal boben, popravilo stalo pri domačem serviserju 120 evrov
Pomivalni stroj star 7 let: uničlo ležaj in še kaj strošek 100 evrov
Ročni mešalnik: požrlo ½tribe½

Vse ravno izevn garancije

Je še smiselno dat za pralni 500 evrov, če se ga dobi za 250 evrov kak Beko

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
26
38
Murska republika
Ali pa Indesit, to so vsi stroji ki imajo določen vek trajanja kaj več od njih ne gre pričakovati, tudi z Bosem je isto.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Ročni mešalniki so narejeni s plastičnimi zobniki in jasno je, da plastika po nekaj letih izgubi svoje mehanske lastnosti, še posebej, če jih obdeluješ z višjimi temperaturami (kar je recimo tudi pranje v pomivalnem stroju). Še nisem videl ročnega mešalnika po nekajletni redni uporabi starejšega od 5 let.
Tko da to ne paše v isto kategorijo.
Imeli smo Candyjev pralni stroj več kot dvajset let, zamenjali smo ga za Gorenjevega, ker je pri Candyju crknil programator. Po enem letu je v bobnu odletela ena od treh prečk, so jo gorenjevi serviserji na domu zamenjali in sedaj stroj deluje BP že šesto leto. Upam, da bo dosegel starost Candyja.
smile-1.gif

Je pa res, da se dandanes stroji ne kupujejo več za desetletja, temveč za pet let. Saj, če tko pomisliš, tovarna ne more preživeti, če bo delala večne stroje.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Slednje si povedal kot je dejal en star brusilec. Nemško podjetje FORTUNA je izdelovalo brusilne stroje, top kvalitete Rekel je;" propadli so ker so predobro delali"

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
Jp...ali pa firma bratstvo in njihovi lesnoobdelovalni stroji. Po čez 40 let delovanja je bilo treba zamenjat originalne ležaje na glavi vendar so novi zdržali okoli dva meseca. Mašine sestavljene itak iz litine in si lahko z macolo krivil kakšno železo na njej, dočin dandanašne mašine spigane iz 3mm debelega pleha malo brcneš in jo vso zviješ in je direktno za na odpad.

Mi pa je enkrat eden prodal en ročni oblič od boscha kupljenega v srbiji....namesto ležajov so pa notri zabili seveda plastične puše...domišlija brez meja skratka.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
slednje pa je bila ziher kitajska kopija, delal sem v BOSCH-u in vem kaj zdrži njihovo profi orodje. Naši so imeli akomilatorske vrtalne stroje za šrevbanje komadov na priprave, raziglavanje, skratka nemogoči pogoji, voda , olja, na tri izmene, okvar praktično ni bilo , krtačke smo imeli na zalogi , za menjavo je bilo potrebno odvit samo tisti črn pokrovček na krtački, porinit v ležišče novo krtačko in gaaaas, kolektorji so bili kot novi....

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
Fora je v tem da ta oblič še deluje..ni sicer profesionalni vendar je dober za kaj odoblat ali pa kateremu posodit. Takrat je bilo treba samo pušo ven vzet in vstavit ležaj in orodje deluje. Ni mi jasna smiselnost tlačenja plastične puše v mašino namest ležaja...edino če niso imeli takrat dovolj ležajev na zalogi in je bilo treba oddat pošiljko in so pač na hitro puše zdrejali in mašince zmetali skup in čao regaci v tujino
smirk-1.gif

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Pa ja ne boš rekel da je vse narejeno po tolerancah za ležaje, not pa plastična puša
hysterical-1.gif

Zeleni Bosch?

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
Ležaj je notri pasal kot ata na mamo
grims-1.gif

Mašinca je pa takrat koštala tam pol gajbe pira
smile-1.gif

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Potem pa spada v kategorijo podarjenih konj, le tem se pa ne gleda na ležaje

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Zgleda da so te nasrali s podaljšano garancijo, sedaj si pa jezen ker je ravno malo izven nje crknilo:)

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Mene da so nasrali ? kje za vraga sem pa to napisal ? Počasi še enkrat vse skup preberi pa ti bo morda že kaj jasno...

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Očitno bi ti moral prebrati malo bolj počasi, saj ne vem kako si ti sebe našel v mojem postu... Letelo je na avtorja teme seveda. Ne vem kateri stroj ima sploh v štartu 6 let garancije. Po tolikem času pa moraš pričakovati da bo v današnjih časih pa tudi že kaj crknilo... Res da se ti pralni stroji prej pokvarijo kot včasih, ampak pomoje se jih tudi več rabi kot se jih je včasih...

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Ročni mešalniki so narejeni s plastičnimi zobniki in jasno je, da plastika po nekaj letih izgubi svoje mehanske lastnosti, še posebej, če jih obdeluješ z višjimi temperaturami (kar je recimo tudi pranje v pomivalnem stroju). Še nisem videl ročnega mešalnika po nekajletni redni uporabi starejšega od 5 let.
Ravno tu je odgovor za nekatere iz ene druge teme (gurmanska tema) o KitchenAid mešalniku za skoraj jurja €. Razlog, zakaj kupit KitchenAid je ravno ta, da ne vsebuje plastičnih delov, zato je njegov rok trajanja nekaj desetletij.
Ampak nekateri še vedno ne bodo razumeli, zakaj 900 € za mešalnik....

Drugače pa avtorju teme, Beko-tovi izdelki (tudi stroji) se lahko komot primerjajo z enkrat dražjimi. Zato ne bo nič narobe, če se kupi cenejši Beko namesto dražjega Boscha.
O Candy-u pa ne bi, karkoli sem imel njihovega, je vse šlo v maloro, nazadnje hladilnik, ki je začel smrdet iz vseh špranj. Razlog za smrad pa je bilo gnitje izolacije, do gnitja pa je prišlo zaradi hudo slabo zmontiranih plastičnih oblog.