Bosanec je vdaro

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
ksz...

pa dejte si vsi glave pregledat... cela tema od google transleta. S katerega se komot, da razbrati za kaj se gre, čene je bilo pa
že vsaj 20 člankov v angleščini in slovenščini od takrat.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
ne-ne-1.gif

Nekateri znamo vec jezikov.
grin1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Glede na to, kak težak si, si upam predpostavljati, da ženske, s katerimi si spal, niso bile ravno podobne bernardi marovt...ali pa nini gazibara
evil.gif

Dygscxpixm

Fizikalc
2. jun 2009
396
70
28
Sončna Štajerska
KSZ

Priznam, da imam fobijo pred psihično motenimi osebami.
Razumem, da so potrebni strokovne pomoči, po drugi strani se mi pa zdijo kot tempirane bombe.
Lahko so navidez povsem nenevarni, ampak ob ustreznem sprožilcu lahko storijo grozne stvari.

V družbi ni nobenega mehanizma, ki bi odkrival in prepoznal potencialno nevarne psihično nestabilne ljudi.
Med nami jih živi precej takih, za katere okolica sploh ne ve, da je z njimi kaj narobe.
Pogosto se niti sami ne zavedajo svojih težav.
Za Breivika ni nihče vedel, kako je zblojen.

Pa še v primerih, ko obstajajo jasni opozorilni znaki, da gre lahko kaj hudo narobe, se ne naredi dovolj za zaščito ogroženih.
Na primer pri zgodbi, ki se je lani tragično končala z umorom ženske v Domžalah.
Za psihično motenega zalezovalca se je vedelo že vrsto let.
In pred dnevi se je spet zgodilo - en podoben creepy stalker je z nožem razmesaril mlado dekle.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.131
7.766
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Glede na to, kak težak si, si upam predpostavljati, da ženske, s katerimi si spal, niso bile ravno podobne bernardi marovt...ali pa nini gazibara
evil.gif

Vprašanje je, ali je Johannes spal s temi ženskami, ali je tudi kakšno na lulčka dal. Če je samo spal, potem upam, da se je človek vsaj naspal in odpočil. Če pa je kakšno nabodel, potem pa svaka mu čast. Meni osebno je forumski kolega car in kar napiše ni mimo.
nahrung002.gif

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Ce zdaj govorimo o Sloveniji, je tu najvecji problem zakonodaja.

Ve se za nasilje, samo policija/sodisca ne morejo nic.

Ocitno resitev tega problema zakonodajalcev ne zanima.

Ravno danes mi je nekdo razlagal, kaksna sporocila njegov brat posilja bivsi partnerki in otrokom /10, 12 let/.
Glede na povedano bo spet tragedija.

Jutri dobim novo tipkovnico za prenosnik in bom lahko normalno pisal.

To mi je polila zgornja soseda ob zalivanju roz in mi pol tipk ne deluje.

Ce bi bila vsaj greha vredna.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
A to govoriš o alibabiču? Žal noben sistem ni popoln, za posedovanje orožja moraš uspešno opraviti psihotest, ampak tudi to ni 100% varovalka, niti 'prosta presoja' upravne enote, če nekdo ni zanesljiv oziroma živi v okoliščinah, ki bi kazale, da bi zlorabil orožje...vprašanje je tudi, koliko so bili z vsem skupaj seznanjeni ustrezni organi...

pravilen postopek pa mislim, da je tak, ob utemeljenem sumu za k.d. z elementi nasilja oziroma celo prekršek, bi se moralo osebi, ki se jo sumi tega, pravo začasno zaseči orožje (po lovsko: baterijo), nato pa raziskovati ali je dejansko kaj na tem

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.941
6.017
113
http://www.24ur.com/novice/sve...erne-zrtve.html
Citat:

Psihotični voznik ženo davil in pretepal, dokler ni nosila pokrivala. Vsi najhuje poškodovani so izven smrtne nevarnosti

Citat:

Prav tako je policistom, ko so v takrat še skupnem domu posredovali nazadnje, dejala, da jo mož redno pretepa, davi in zaklepa. Z udarci naj bi jo prisilil, da je nosila ruto, še poroča kleinezeitung.at

Čimveč takih v Eu, pravijo levi kavč generali.

Dygscxpixm

Fizikalc
2. jun 2009
396
70
28
Sončna Štajerska
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
A to govoriš o alibabiču? Žal noben sistem ni popoln, za posedovanje orožja moraš uspešno opraviti psihotest, ampak tudi to ni 100% varovalka, niti 'prosta presoja' upravne enote, če nekdo ni zanesljiv oziroma živi v okoliščinah, ki bi kazale, da bi zlorabil orožje...vprašanje je tudi, koliko so bili z vsem skupaj seznanjeni ustrezni organi...

Alibabiæ je tudi bil en podoben primer, ampak govoril sem o J. Žnidarju.
Dvajset let zalezovanja in nadlegovanja, hude shizofrene blodnje, pa očitno ni nobenega sistema, ki bi to pravočasno zaznal in preprečil tragedijo.
Takih psihično motenih oseb je po mojem še precej in vsi najbrž niso nevarni.
Nekateri pa so, ampak ne bodo pravočasno zaznani in ustavljeni in podobne tragedije se bodo dogajale še naprej.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.094
3.595
113
41
Lj
Zloba zame ni bolezen, ampak samo lastnost ki jo poseduje vsak človek, eni več eni manj. Še dobro da se nesreča ni zgodila na južni strani Alp ter še južneje, ker bi bil človek obsojen na simbolično kazen ter izpuščen predčasno zaradi dobrega vedenja ali kaj podobnega.

Nazadnje urejeno:

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
spet nihce ne upa napisati, da je bil muslic, obrezanec. zakaj ni nikjer objavljene njegove slike?
stupid-1.gif
a se bomo sli spet samo dialog z njimi?
glede na vse zbrane podatke je tole cisto navaden teroristicen napad!