bosanci

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ni mišljeno žaljivo ampak z namenom spodbuditve določenih čustev in postanja.

torej bosanci. al pa Bosanci. da ne bo nekih incidentov.

ne razumem nekaj zadev, a vem, da vas je nekaj tukaj in verjamem, da mi boste pomagali razumeti. večina vas je otrok prislejencev, neki avtohtonci niso najbrž alterjevci. rojeni ste tukaj. tukaj je mišljeno slovenija, dežela. tukaj živite. mnogi delate. plačujete davke.
po nekih normativih bi torej lahko rekli, da vam je sloveniaj domovina. pač se lahko polulamo na marsikatero zadevo tukaj, ampak smo še vedno tukaj. nismo pakirali.
in zdej smo tukaj. in pol pridejo žurke, danes recimo videl dve poroki. in zastave. prvo..ne razumem folka k maha z zastavo. ampak če to še dojamem, ne vem v čem je fora mahanja s srbsko, bosansko.. v čem je fora, da v drugi državi, kjer je to mogoče celo prepovedano, meji na draženje, na meji okusa..greš to delat? zakaj?

potem gledam avtomobile. šali, zastavice fk cazin, zvezda, grobari, sarajevo moj grade..bla bla bla. a je kdo od zastavičarjev bil na stadionih, spremljal te ekipe. pa ni to lazio, barca, menčester ujedinjeni..to je fk cazin. faking cazin. v čem je fora tega. kaj izražaš s tem. navijač, k nikol ni videl tekme svojega kluba, v živo, po tv pa tut en gleda. wtf.

ja, vem..znarodna zavest, ponos..na kaj ste pa to ponosni? pa lče ste tko ponosni, kako to, da ne nadlajuejte ponoda lokalno, ampak mamo globaliste.

aja..filing, manjka nekaj..pa sej men tut..in. v stanovanju prbijem narodnjake, odprem jelen pivo in ne morim z zastavo, dretjem zuni. v avtu si nažgem muzko polet, zaprem okna, pržgem klimo. a vi okna dol pa cepaj sevdalike, stoje, indire. v čemu je fora. tega še na jugu ne počnem.

aja. kultura. no, kultura ni taka. nbena kultura nima pištoljiranja za božič, nima sikanja, nima vznemiranja. in ja, na poroki majo kulture zastave v igri, ampak majo tut deke, brisače, pa še kaj.

ne razumem. ne razumem. starši so se premaknili iz domovine, našli drugo, imajo neko domotožje, manjka jim marsikaj. vi pa ste večinoma okusili dopuste 'dole', pa se vseen isto fura. in spet..tut ti starci. če jim vse to manjka, kaj koji k vztrajajo. škodi zdravju. sej poje un..prokleta je amerika, prokleta je tuđina, daj mi vrati tatu.

ne razumem.

hvala za vse konstruktivne poste. pa nima tole nbene veze z nacionalizmom, državo proizvodnje in prepričanji. samo z obnašanjem, nivojem kulture itd.

btw
mekani ne hebe 5% zastave, ne nosi reklame nbenih klubov in ne bo dal 5€ za pulover kjer na veliko piše NIKE. za enih 200e ga pa lahko nosi dokler se ne strga. torej mekani je mal čuden, ne pali na teke neke pripadnosti.

I

Izbrisan uporabnik #488

Opažam, da se jug težko nauči našega jezika oziroma se ga noče, tako da je posiljevanje z njihovo cigumigu muziko še najmanj, kar smo dobili.

Se pa vidi, da so južne navade čisto drugačne, kamor spada tudi mahanje z zastavo, verski fanatizem (ta je izjemen tako pri hrvatih, srbih, bosancih).

Ponavadi se človek prilagodi v tuji državi in pokaže neko spoštovanje, pri večini teh pa temu ni tako, kar kažejo že z negiranjem uradnega jezika.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik softi pravi:

aja. kultura.

grin1.gif

Edini odgovor, ki ga lahko pričakuješ je ksenofobija, rasizem, nestrpnost itd...

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.986
355
83
tam ko se terc po tori rola
Ne, da se ne morejo -nočejo se naučiti slovenskega jezika. Živijo tu že tretje desetletje (poznam tipe...), pa še kar tolčejo po svoje. Ne rečem -med sabo, naj se pogovarjajo v svojem materinem jeziku. Da ti pa tip pride v štacuno, pa hoče kilo leba i parče mesa.. to je pa že preveč. Krivi smo pa tudi sami, ker smo jih od vsega začetka ''razumeli''... Zakaj bi se učili nekega tujega jezika, če pa lahko v svojem komunicirajo..?
Na firmo nam vozi en Poljak, vsak torek pripelje eno robo. Tip je osvojil tiste osnovne fraze po parih obiskih... Tako da se da, samo volje nimajo, ti priseljenci. Ampak, to bi še nekako požrl, da ti pa hočejo džamije za svoje zadeve zidati.. to je pa too much.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Ne vem, kaj se tolk sekirate okol tega, še par let in jih bo minilo, trenutno je to in, nič drugega.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:btw
mekani ne hebe 5% zastave, ne nosi reklame nbenih klubov in ne bo dal 5€ za pulover kjer na veliko piše NIKE. za enih 200e ga pa lahko nosi dokler se ne strga. torej mekani je mal čuden, ne pali na teke neke pripadnosti.

mekani ima verjetno mesano poreklo in se ne sme opredeliti za eno ali drugo stran tudi ce bi zelel. Ni to nic slabega ampak ne od tega delati znanosti

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Ne, da se ne morejo -nočejo se naučiti slovenskega jezika. Živijo tu že tretje desetletje (poznam tipe...), pa še kar tolčejo po svoje. Ne rečem -med sabo, naj se pogovarjajo v svojem materinem jeziku. Da ti pa tip pride v štacuno, pa hoče kilo leba i parče mesa.. to je pa že preveč. Krivi smo pa tudi sami, ker smo jih od vsega začetka ''razumeli''... Zakaj bi se učili nekega tujega jezika, če pa lahko v svojem komunicirajo..?
Na firmo nam vozi en Poljak, vsak torek pripelje eno robo. Tip je osvojil tiste osnovne fraze po parih obiskih... Tako da se da, samo volje nimajo, ti priseljenci. Ampak, to bi še nekako požrl, da ti pa hočejo džamije za svoje zadeve zidati.. to je pa too much.

tebi je pa zelo vazno v katerem jeziku nekdo naroca kruh kajne.... ce bi narocal v slovenscini bi tebi ego (ali kaj drugega) zrastel za 100%

btw, pa ti ves koliko jezikov lahko najdes v NY recimo? da je spanscina v ZDA ze skoraj uraden jezik

B81

22. jul 2007
37.009
10.539
113
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Ne vem, kaj se tolk sekirate okol tega, še par let in se bomo morali mi naučiti njihovega jezika, trenutno pa je to in, nič drugega.

Popravljeno
smile-1.gif

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
kapo dol softi, dobro napisano.
467716-post_slo.gif

pa bosanc mi je bil najboljši prjatu praktično celo otroštvo, črnogorc mi je bil komšija, pa janez je bil vedno kmet, ki je hotel priti v NBA...in smo bli dobra klapa....sam tole kar si napisal je pa na mestu VSE do zadne vejice - ki si jih nekje pozabu
evil.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
13.778
1.595
113
Emona / Carnium
Kaj pa vem, mene nikoli v lajfu ni zmotilo, če je nekdo pred menoj naročil kruh v angleškem ali nemškem jeziku. Oboje sem namreč v slovenskih trgovinah že doživel. BMK.
Bolgarsko ne razumem in se ne pizdim, če mi Tuta bugarin ponuja nekaj v svojem jeziku. Njegov problem, meni ne bo prodal nič. Dokler ne zniža cene
evil.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:

mekani ima verjetno mesano poreklo in se ne sme opredeliti za eno ali drugo stran tudi ce bi zelel. Ni to nic slabega ampak ne od tega delati znanosti
Glede na napisano, bi ti predlagal, da iz ničesar ne delaš prav hude znanosti. Drugač je pa Mekani potomec Švicarja, po poklicu sirarja in maroške trebušne plesalke, ki je preplavala Gibraltarško ožino in omrežila bodočega moža, medtem, ko je sončil svojo sirasto rit na eni od španskih obal. Softiju mame nikakor ne more zatajiti, od trebušnega plesa je njemu ostal vamp.
nahrung002.gif

PS: bo treba spet na kakšno
nahrung002.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:

Glede na napisano, bi ti predlagal, da iz ničesar ne delaš prav hude znanosti. Drugač je pa Mekani potomec Švicarja, po poklicu sirarja in maroške trebušne plesalke, ki je preplavala Gibraltarško ožino in omrežila bodočega moža, medtem, ko je sončil svojo sirasto rit na eni od španskih obal. Softiju mame nikakor ne more zatajiti, od trebušnega plesa je njemu ostal vamp.
nahrung002.gif

PS: bo treba spet na kakšno
nahrung002.gif

Sem vedel da v tem grmu tici zajec
smirk-1.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
13.778
1.595
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik softi pravi:
aja..filing, manjka nekaj..pa sej men tut..in. v stanovanju prbijem narodnjake, odprem jelen pivo in ne morim z zastavo, dretjem zuni. v avtu si nažgem muzko polet, zaprem okna, pržgem klimo. a vi okna dol pa cepaj sevdalike, stoje, indire. v čemu je fora. tega še na jugu ne počnem.

To lahko zdaj govoriš, ko v Čefurijadi nisi prilepil nič pametnega že pol leta
evil.gif

Da nis ujagu kšne žešæe asimilirane+emancipirane Je£ene, ki ti ne pusti več zastave (ne Zastave) za v službo?
grims-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:

ima mešano poreklo in se je opredelil.
s familijama nima stika in obe naciji, veri zavrača. sej veš, da nisem slovenec.

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
nekateri se bojijo, da bi izgubili svojo identiteto in potem s to svojo identiteto posiljujejo še vse okoli. mi smo pa v teh letih postali tlačani in nesposobni asimilacije prišlekov

sicer pa poznam nekaj makedoncev, ki so se v 3-5 letih bivanja (vrjetno še prej) naučili perfektne slovenščine. vsaj kar se govora tiče ne pogruntaš, da niso rojeni tukaj

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
spet ste vsi brcnili v temo. ama baš svi. snecer me je pa razočaral. k je prvi brcnil.

torej zemljak se ni naučil slovensko in se ne bo naučil dokler bo delal z zemljaki na gradbišču in živel v samskem oz se družil s svojimi. dejmo razumet, da 90% južnjakov, teh prvoprislejenih atatov 40, 650 let starih je na delovnih mestih kjer so med svojimi, ali pa so tiho. kako naj se torej nauči?
sej vemo, da angleščina je super, sam če jo ne nucamo jo pozabimo. torej?

in kaj zdej vas muči v kermu jeziku naroča. če mu želi prodajalka prodat, mu bo, če ne pa ne. in če pride nemec, bo isto.

ta nestrpnost me spominja na zgodbo, ko sem imel na sabo dva partnerja. enga francoza, klicni center, včasih irski, včasih london, pa enga hrvata na drugi strani. in sem dobil jasno anvodilo. pri prvem govoriš angleško, pri drugem slovensko. ne angleško, ne hrvaško, balkansko..slovensko. na bruhanje mi je šlo. ampak to je slovenski stil. kilavom kurcu svaka dlaka smeta.

in kle ni govora o tem. kle je govora o metanju ven na poseben, primitiven način. jezik, neznanje le tega, pač ni primitivizem.

ugotavljate neke splošne zvarke, pa verkse fore. no dejstvo ej da versko so najbl napihnjeni hrvati, pol pridejo slovenci, pol so bosanski srbi, zdej se ven mečejo bošnjaki (da en bo izi užaljen), pol pa pridejo srbi iz srbije, pa črnogorci, makedonci.

treba je tut pogledat kdo se je priselil sem. kateri sloj. zakaj.pa se amrsikaj razume.

ampak ne razume se pa, da mladina, 20, 30 letniki, tukaj rojeni..ne naredijo koraka naprej. to sprašujem. torej zakaj vi, moji vrstniki, malce mlajši mogoče..drkate to zastavo, pa fk cazin, pa muzka do konca, šajbe dol pa teče od jajc polet.....

besni marko..lahko. jaz te sicer še neki čakam, nočem bit siten..a tebe nema

mistique

Guru
16. jun 2009
13.778
1.595
113
Emona / Carnium
Ali govorimo o tem, da je to (zastave, turbina, brojanice, mjesec&zvijezda, fk cazin) pogost pojav ali samo vpadljiv? Namreč, tisti, ki niso (tako) vpadljivi, se zdi, kot da jih ni. Pa so.

Zakaj čefurji furajo to sceno?
Zaradi karakterja (temperamentno, crno bijeli svijet, ponos,...).
Zaradi okolja v katerem se zadržujejo (si že omenil gradbišče, samski dom, Pot na rakovo jelšo,...).
Zato, ker so njihovi starši (priseljeni) cel lajf gruntali kako bi lahko dan podaljšali v 48 ur, da bi lahko delali še kak šiht več in se niso ukvarjali z nobeno drugo zadevo.
Zato, ker so njihovi starši delali 8 ur na dan, potem pa se niso znali ukvarjati z otroci.
Zato, ker nekateri starši otrokom niso dovolili druženja z "drugačnimi" (panker, čupavac, obrijane glave, klošari, narkomani, pederi, janezi,...).
Zato, ker k pridem "dol", je tam najlepše na svetu in je*iga, ne pomislim, da je v bistvu tudi drugje lepo, če si znaš lepo narest.

Kaj pa vem. To sem zdaj na hitro zmetal ene par takih...

Nekateri se v družbo vljučujejo lažje, drugi težje. In tu ni samo to pomembno, ali je prišlek z vasi ali iz mesta. Tudi karakter šteje. Si lažnivec ali pošten človek? Kateremu bo prej uspelo (kljub svoji siceršnji "zaplankanosti").

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:

ima mešano poreklo in se je opredelil.
s familijama nima stika in obe naciji, veri zavrača. sej veš, da nisem slovenec.

Se mi je zdelo.... Tvoja pravica, ni treba pa zaradi tega zanicevati ostale .Je pa tvoj nacin razmisljanja tipicen za ljudi ,ki imajo taksno poreklo tko da ne izumljas tople vode. Ce je najdraza Slovenka si zadevo se dodatno zakompliciral
smirk-1.gif