BORZA?

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
@ Dejan001

Običajno je tako (na GBD in MP):

nakažeš denar, opravijo transakcijo, presežek denarja zadržijo na trgovalnem računu, lahko pa zahtevaš, da ti ga nakažejo nazaj na tvoj račun.
Kolikor vem, za vrnjeni denar ne plačaš nobenih posredniških provizij (lahko pa da se motim, toda še nikjer v nobeni postavki tega nisem zasledil)

Noker

Nazadnje urejeno:

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Trenutni indeksi kažejo precej boljšo sliko:

INDEX

FED wins
evil.gif

Noker

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Je pa zanimivo spet gledat gibanje tečajev! A bo zdaj tut po dnevniku kaj je z tečaji ko se spet nižajo edina razlika od zadnjč je da se zdaj nižajo celi teden prejšnjič pa 2 dni?Če mal bereš še kakšen forum že vidiš kako nekateri sanjajo o indeksu 8.000! Krka pa se nevarno bliža certifikatu ki je na 101 če se ne motim!

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Ah, je*iga
evil.gif

Sej je bil do včeraj skori vsaki dan dež, danes pa je le posijalo sonce
(BTW: meni gre s posli v Latinski Ameriki kar OK
cheer.gif
,sploh napram SBI)

Noker

hazlhof

Pripravnik
25. sep 2007
88
0
6
Spet en dan na borzi v minusu. Ali se kaže kakšno jasno vreme ali bo še kar naprej oblačno in nevihte?
smile-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Po moje gre jutri malo na bolje saj v nedogled pa tut ne more padat, čeprav nekateri na drugih forumih še vedno pravijo da je prenapihnjeno pri nekaterih sploh menda pri krki u naj bi bla realna cena 65-70 evrov!

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Realna cena je enaka tržni ceni, kar v praksi pomeni, da je odvisna od ponudbe in povpraševanja.

Tečaji bodo verjetno padali še nekaj časa, ni pomembno. Ker, po padcu ponovno pride do rasti
cheer.gif
. In glede na to, da je menda govora, da recesije v USA ne bo (tudi Nasdaq in Dow Jones pravita tako ... vsaj zaenkrat), se zna tudi pri nas kaj premakniti. Res pa je, da je bila domača borza že kar nekaj časa precej napumpana, tako, da je trenutno stanje verjetno realnejše, kot pred mesecem, dvema.

Morda pa je res sledeče: leto 2008 je namenjeno predvsem špekulantom, saj se bodo tečaji VP dnevno ali tedensko kar precej spreminjali. Razlog je seveda v hitrem zaslužku: prodaš v začetku trgovanja, ponudba je velika, cena pade, kupiš ob koncu trgovanja, in zgodba se v kratkem ponovi. Ampak za kaj takega potrebuješ veliko kapitala, morda pri nas niti ne, saj smo napram svetovnim borzam kaplja v .... kozarcu (ne v morju, takšne razlike pa ni
hysterical-1.gif
).
Tečaje največkrat spreminjajo veliki ponudniki in povpraševalci, razen v primeru, da pride do nakupa svežnjev (tam je pa tako ali tako vseeno, kakšna je cena. Za nas navadne vlagatelje seveda).

Noker

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik hazlhof pravi:
Spet en dan na borzi v minusu. Ali se kaže kakšno jasno vreme ali bo še kar naprej oblačno in nevihte?
smile-1.gif

Saj občutiš, kakšno stanje je zunaj .... hladno brrrr. Resda jasno, a zelo hladno ....
evil.gif

Noker

blackman

Pripravnik
2. sep 2007
230
13
18
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Po moje gre jutri malo na bolje saj v nedogled pa tut ne more padat, čeprav nekateri na drugih forumih še vedno pravijo da je prenapihnjeno pri nekaterih sploh menda pri krki u naj bi bla realna cena 65-70 evrov!

Vau, če pravijo to na forumu, potem to kot pribito drži
bonk.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Primerjava je bila z nekim generičnim podjetjem v nemčiji, ki ima približno enak promet kot krka in je tudi v drugih pogledih podoben! Sam nisem delničar krke in tudi ne nameravam biti zato tudi ne spremljam njenega tečaja kot sem tudi povedal sem samo povzel mnenje nekoga drugega!

Manc

Pripravnik
19. jul 2007
460
0
16
Nova Gorica
Citat:
Uporabnik noker pravi:
Jej, kako si ti pameten !

Seveda se bo sesulo (zlomilo) , sesuli (zlomili) so se že bolje organizirani trgi, predvsem razvitejši. Pa je bilo potem spet bolje. In tako naprej ... vprašanje je le: KDAJ? Mogoče jutri, mogoče čez leto, mogoče ...

To je tako, kot če ti jaz rečem: umrl boš. Zagotovo. (samo ne vem kdaj, in prav je tako).

Noker

p.s. čas za nakup je prav vsak trenutek ali pa nikoli (odvisno ali si optimist ali pesimist. Čakati do svojega 100 -tega leta pa res nima smisla
evil.gif
)

Lepa.
smile-1.gif

p.s. Dobil boš žensko po tvojem okusu. Ampak zdej ne, vse so preveč fine in zapravljive. Nekoč pa zagotovo, kdaj pa ne vem.

Manc

Pripravnik
19. jul 2007
460
0
16
Nova Gorica
Citat:
Uporabnik blackman pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:

bonk.gif

Krkina delnica je bila že v lanskem letu s strani neke mednarodne inštitucije v reviji Finance ocenjena na 130€. Počakaj do bilance, ki bo čez par mesecev, pa bo vse jasno. Za nakup pa takrat prepozno?!
smile-1.gif

blackman

Pripravnik
2. sep 2007
230
13
18
Citat:
Uporabnik Manc pravi:
Citat:
Uporabnik blackman pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:

bonk.gif

Krkina delnica je bila že v lanskem letu s strani neke mednarodne inštitucije v reviji Finance ocenjena na 130€. Počakaj do bilance, ki bo čez par mesecev, pa bo vse jasno. Za nakup pa takrat prepozno?!
smile-1.gif

Če je katera delnica v Sloveniji primerna za nakup je to Krka. In sedanja cena je mislim zelo primerna. Tisti, ki govori o 70 EUR na delnico, mu borza ni čisto jasna. Cena na borzi se izoblikuje s ponudbo in povpraševanjem. Vsaka dobra delnica na borzi je precenjena, ker je v njo vkalkulirano dobro poslovanje, taka delnica ima veliko povpraševanje, ker kupec verjame v njo, verjame v dobro poslovanje družbe in je to pripravljen (pre)plačat. In v nekaj letih se lahko to lepo obrestuje. Jaz slabo podjetje nebi kupil, pa naj bo še tako poceni.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Malo sem enega dolenca kupil je bil kar ugoden danes! Pa vi kaj ste nabavljali? Malo še razmišljam na gorenje sam to je tako tako!