BORZA?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
In padanje se tudi danes naljujše! Slišal pa sem da to naj še ne bi bilo vse da bo pa strmoglavilo ko bodo skladi začeli prodajat, ko bodo rabili denar za izplačila! Seveda je tudi to ena od špekulacij! Zdaj ko to pišem je priljubljena krka na 102.7!

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Ne vem, morda se motim (upam, da ne
confused-1.gif
) toda povpraševanje počasi (ampak res počaaasi) prevladuje nad ponudbo, tako, da se stanje mogoče umirja ... se pravi, da smo doživeli nekje v povprečju -25% korekcijo?

Seveda, to NE pomeni, da tečaji ne bodo več padali, se pa verjetno trg počasi umirja ...

Noker
confused-1.gif

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Zdaj pa čez dan dva počas spet v šoping.

Nazadnje urejeno:

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
902
91
28
select 1 from dual;
Mislim da bo danes NY odločil, kam bo šel trend, glede na to da je bil včeraj praznik v ZDA. Če bo tam velik padec, lahko tečaji nadaljujejo padanje, medtem ko bi pozitiven izkupiček dal optimizem tudi drugim trgom.

Madona zvenim kot da bi se ne vem kako spoznal na zadeve
redface-1.gif
.

magnum

Pripravnik
31. avg 2007
230
3
18
Lp.

Ali se ve, kdo so (v večini primerov) osebe, ki prodajajo in kdo kupuje?

Srecno, jZ

peterm

Pripravnik
17. sep 2007
699
0
16
jah.. kniga je javna..

to kar kažejo napovedi se bo nadaljeval padec v ZDA...

kar se tiče slo se pričakuje umuritev nekje v petek..

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Nižja obrestna mera ne bo zdaj nič pomagala, učinki se bodo začeli poznati šele čez čas. Prepozno so reagirali, v slabši položaj pa jih tudi poganja ta mini gospodarska kriza v svetu in nafta. Z raznimi vojnimi žarišči in prepiri z vzhodnim svetom si pa delajo medvedjo uslugo - edini ki ima korist od tega je Busheva familija.

vaginko1

Pripravnik
12. jan 2008
47
0
6
Bo pa verjetno se ta teden končalo padanje po moje ne more v nedogled padati ali se motim? Bo treba pazit malo gibnaje da zadanemo pravi trenutek za nakup!

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Mi lahko na kratko razložite kaj je vzrok te ameriške krize? Sej vem da neki krediti pa obresti, sam nisem pri tem preveč doma.

In kaj pomeni če znižajo obresten mere?

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik mmx pravi:
Mi lahko na kratko razložite kaj je vzrok te ameriške krize? Sej vem da neki krediti pa obresti, sam nisem pri tem preveč doma.
In kaj pomeni če znižajo obresten mere?

Na kratko:
Američani so se za svoje kartonaste škatle (hiše) na veliko zadolževali. Preveč zadolževali in to večinoma preko hipotekarnih kreditov. Prišlo je do tega, da so banke začele rubiti nepremičnine in je zaradi prezadloženosti prišlo do tega, da nepremičnin zaradi pomanjkanja povpraševanja ne morejo prodati. Torej se ruši bančni sistem (temu bi res lahko tako rekli). Posledično je v ZDA preveč nepremičnin, kar pomeni, da so drastično upadle investicije na tem področju (novogradnje). Druga posledica je bančna nesposobnost izdajanja posojil za druge namene (gospodarstvo, ...)

Znižanje obrestne mere razbremeni gospodarstvo in gospodinjstva (denar je cenejši), bankam pa dodatno omogoči dajanje kreditov. Zaradi razbremenitve se po takih ukrepih praviloma povečajo investicije, kar vpliva na gospodarsko rast, sposobnost vračanja kreditov ipd.

To je tako, zelo na hitro in po kmečko ... če sem kaj pomembnega izpustil ali kiksnil pa me popravite oz. dopolnite.

Dante

Pripravnik
3. sep 2007
544
0
16
poleg tega pa še minus ameriške državne blaganje ki gre v triljone USD. (vojne...) to bo še veselo.
what goes around comes around.

Bos

Zelenc'
6. sep 2007
27
0
1
Ptuj
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
In padanje se tudi danes naljujše! Slišal pa sem da to naj še ne bi bilo vse da bo pa strmoglavilo ko bodo skladi začeli prodajat, ko bodo rabili denar za izplačila! Seveda je tudi to ena od špekulacij! Zdaj ko to pišem je priljubljena krka na 102.7!

Saj, problem nastane, ko začnejo skladi na trg potiskat veeeelike količine delnc, ker stranke ne morjo čakat. Cena itak slaba, promet še slabši in tako nemoteno grmi proti tlom
confused-1.gif

V par dneh sem samo na Petrolu "navidezno" izgubil čez 10 000 eur
jezen.gif
...
Ampak izgubiš ali dobiš, ko prodaš, jasno ja.
Sedaj bi bilo treba vstopit ja, al pa čez mesec pogledat za nazaj pa bomo videli...
Samo sem si raje pravkar odpr enega heinekena, se mi zdi bolša naložba hehe.....

Jutri ????
13.gif

XHq0em2DDd8owtDo.jpg

Nazadnje urejeno:

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik sevlje pravi:
ksz

Glede na to, kako se je danes začelo smo včerajšnji dan že nadoknadili, oziroma je stanje približno na ravni ponedeljka.

lp

Še jaz, še jaz
cool-1.gif

Kar sem "govoril" v preteklih dneh, se je k sreči pričelo uresničevat (matr sem strokovnjak
evil.gif
)
TEČAJI VP (GBD)

Noker

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Evo, dokaz
cheer.gif

Citat:
Uporabnik noker pravi:
Ne vem, morda se motim (upam, da ne
confused-1.gif
) toda povpraševanje počasi (ampak res počaaasi) prevladuje nad ponudbo, tako, da se stanje mogoče umirja ... se pravi, da smo doživeli nekje v povprečju -25% korekcijo?

Seveda, to NE pomeni, da tečaji ne bodo več padali, se pa verjetno trg počasi umirja ...

Noker
confused-1.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Ma noker... saj ti ni treba dokazovati.
Kam bodo šle danes vrednosti delnic je bilo razvidno iz včerajšnjih gibanj delnic v EU po tem, ko je ameriška centralna banka napovedala nižanje obrestnih mer. Naša borza se je žal prej zaprla, da bi nižanje vplivalo tudi na naše tečaje.