Bonton pri telefoniranju

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Mogoče sem malo staromodna in ne sledim času s temi mobiteli, ampak men je blazno neokusno in nesramno, da z nekom nekaj službenega delaš, njemu zazvoni telefon in meni nič tebi še manj, začne klepetat po telefonu? (privat zadeve)
bonk.gif

Ne vem no, pri meni je vedno tako, če imam delo, se oglasim in povem, da pokličem kasneje ali pa samo utišam telefon. Folk nima nobenih prioritet več
uf-1.gif

Sem ugotovila, da je folk tko obseden s temi telefoni, da glava boli. Prav tako opažam, kako folk hitro dviguje telefone....bam, k da se bo svet podrl, če bo zvonil dve sekundi....ali pa zazvoni telefon in mrzlično iskanje po torbici, pa jakni...
hysterical-1.gif
)

Kako pa ostali rešujete ta "problem"?

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Če vem, da me kaj tečnega kličem v službo se vedno javim (če se le da) in rečem, da trenutno ne morem govoriti. To prepreči nadaljnih 10 besnih neodgovorjenih klicev.
smirk-1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.023
10.768
113
kod Džej-Zija
Če imam drugo delo ali se že ukvarjam z nekom, utišam telefon in pustim, da zvoni. Kasneje pokličem nazaj. Blazno me moti ravno to, kar si ti opisala. Ti se z nekom pogovarjaš, on dobi telefon in sredi pogovora začne svoje lapat.
jezen.gif

pikica

Fizikalc
28. jan 2008
5.759
1
36
36
ja...če zvoni pa se ne morm oglast al vržem dol al pa pustim da zvoni. Mam edin problem, da mi gre na živce če se folk ne javla....in posledica je veliko število neodgovorjenih klicev
redface-1.gif

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Sej ce enkrat poklices se lih tko vid da si klicala kot pa ce si 10x. Ce bo hotel te bo ze nazaj poklical. Drugac pa probaj spet, sam ne pa psihirat z 10 klici v roku dveh minut, zato k je nekdo sel na skret.
smile-1.gif

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
Teli mobilci so eno navadno sranje... čist komot bi preživeli brez njih, ne pa da se ljudje zdravijo zaradi odvisnosti, da doživljajo frustracije, le kaj je zamudil, ker se ni oglasil, da imajo vnetja sklepov na prstih zaradi sms-anja. Če me kdo nujno rabi, me bo poklical še enkrat
zmaga.gif

V zvezi s telefoni me bolj moti to, da se folk ne zna več predstavljati... Dober dan, sem ta-pa-ta itd. Tako kot nam pošiljajo razne knjižice za EU, varčevanje z energijo ipd., bi lahko tudi knjigo o bontonu - pa ne samo telefonskem!

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Se strinjam...mene prav pogreje, ko vidim 5 neodgovorjenih klicev, pa pogledam čas klica in so vsi v roku parih min,..ja, če se prvič nisem javila se najbrž tudi tretjič ne bom
confused-1.gif
Drugače pa vedno pokličem nazaj, ko vidim sfaljen klic, razen, če ga vidim tako pozno in je možnost, da oseba že spi,...takrat pošljem sms (če je opcija, da je še pokonci) ali pokličem drug dan dopoldne... Nisem zagovornik tega, da zdaj, ko imam gsm, pa moram biti dosegljiva vedno in povsod, kadar se bo komu zazdelo,..na dopustu ga pa itak izklopim...

Se pa ne javljam na telefon, ne če govorim s kom službeno, ne če privat (v tem primeru edino določenim dvignem in vprašam, če je kaj nujnega, ker me ne kličejo za vsako malenkost in povem, da v nasperotnem primeru pokličem nazaj) ... sem se pa v trgovini že obrnila in šla ven, ker se prodajalka kar ni znala poslovit za toliko časa, da meni poračuna...

pikica

Fizikalc
28. jan 2008
5.759
1
36
36
vem da gre to tko...sam ne pač si ne morem pomagat. bom probala zdej po enkrat klicat

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
nikoli se ne javljam med sestankom/pogovorom, temveč pokličem nazaj. izjema je le, če pričakujem pomemben klic, o takšni možnosti (prekinitve sestanka zaradi klica) pa predhodno obvestim nasprotno stran. ko prejmem tak klic pa se umaknem in diksretno opravim telefonski pogovor.
ne razumem pa zakaj folk desetkrat zapored kliče, če se mu ne javiš. saj že po prvem klicu vidiš, da imaš neodgovorjen klic? nikoli v teh primerih ne gre za nekaj življensko nujnega.

s podpisom pogodbe z mobitelom nisem sklenil zaveze, da bom vedno in povsod dosegljiv!

Nazadnje urejeno:

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Men je hecno, ko na kakšnem predavanju nekdo pozabi dat telefon potiho. In seveda ga po Murphyju kdo pokliče. Ta seveda zavrne klic, tisti bumbar pa takoj spet pokliče in tako ene trikrat, dokler se popolnoma ne izklopi telefon...

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Do you practice what you preach??
grims-1.gif

Pogovarjanje po telefonu (razen tistega najnujnejšega) za moje pojme sploh ne sodi nikamor, ne v službene opravke, kot tudi ne tiste privat. Sama zelo poredko kaj veliko govorim po telefonu, zmenim se tisto kar me zanima ali kar drugo osebo zanima, ostalo govorrjenje v prazno se mi pa zdi blazno nevljduno in neokusno. Naprimer sediš na pijači, na kosilu in druga oseba začne na polno lapat po telefonu .... in govori , govori, govori .... kot da te ni tam.
crazy1.gif
Dejansko me v službenih zadevah telefoni še najmanj motijo, ker v tem času lahko še malo pogledaš zadeve, pripraviš kakšno vprašanje ipd.
Sama nisem obesedena s telefonom. Ko jih ni blo smo glih tko lepo živel in ko smo se kaj zmenil ni blo prestavljanja, parurnega dogovarjanja, ampak si lepo prišel in si se znašel po svoje.

LP

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik ziggy pravi:
He,he, ni bolj kretenskih pozdravov od: "kje si", "kaj delaš"...

Se strinjam - glupo do amena. To slišim predvsem razne piækice - kak dvigne telefon je: ''čao, kje si''.
bonk.gif

Glede bontona pa tak - jaz imam zvonjenje vedno izklopljeno in če se lahko pogovarjam dvignem, če se s kom pogovarjam, jem kosilo ipd. pa me boli k... za telefon, bom že poklical nazaj. Če ima nekdo skrito številko pa si je sam kriv.

Najbolj pa me razpizdijo tisti, ki pozvonijo 1x in čakajo, da pokličeš nazaj. OK tega ni več toliko, ko smo bili srednješolci je bilo tega ogromno, še posebej ker sem edini v klasu imel naročnino in je bilo potem vedno: pa sej ti imaš dnar, pa me pokliči
rolleyes-1.gif
To še zdaj opažam pri kakšnih parih - piæka vedno pokliče deda da 1x pozvoni, on jo pa nazaj kliče. Ma če meni to baba nardi jo ne pokličem nazaj, pa če greva narazen zaradi tega.

Odkar obstajajo mobiteli je bonton šel v 3 prekrasne...

JZoxbow

Zelenc'
19. jul 2007
20
0
1
E 50 No Kia
Ja, imaš prav. Teli telefoni so nam popolnoma spremenili življenje.
Čuj, osebno poznam tipa, ki ima zadnje čase pokvarjen lajf, ker ne ve, kater mobitel si naj kupi ...
evil.gif

Še sreča, da ma še druge prijetne "obveznosti", ampak še ne v tem tednu...
evil.gif
menda v ponedeljek?

zdej pa grem ... sej bo šlo ...
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Jaz imam telefon vedno na tiho, razen izjemoma, če čakam kak pomemben klic. Ne oglašam se v avtu, ko jem, na sekretu in podobno. Na skrite številke se ne oglašam. Zvonec je zvonec, ne kakšna bebava melodija, ki jih organsko ne prebavljam. Še posebej je to prijetno, ko nekomu zvoni v predalu in potem 20x slišiš isto odlomek nekega, običajno skrajno zoprnega, komada.
jezen.gif

Najraje imam pomote - nekdo te kliče, se oglasiš "prosim" na oni strani pa "kdo je?" Takmu povem kakšno sočno o bontonu
wink-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Jaz se skoraj ne javljam na telefon, je treba met hudo srečo da se malkom oglasi.

Gledam tv, mi pocingla telefon nekaj v sobi, niti ne pomislim da bi se javil. Zakaj ne?
Zakaj pa? Mislim kaj je lahko takega ob 22 zvečer da me nekdo tako nujno rabi? Nema ništa.
Pokličem nazaj. Mogoče.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Ti vzames telefon v sluzbo in zakaj ja?

Razumem ce si v sluzbi katero poslanstvo je resevati svet, da je tak klic potem neprimeren in motec. Ce meni sredi dela zazvoni telefon prekinem delo in sprejmem klic. Sej nisem v zaporu.

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Citat:
Uporabnik Bitch_inside pravi:
Do you practice what you preach??
grims-1.gif

Ja, večinoma
cheer.gif

Če sem na pijači, se javim, če slišim zvonjenje. In običajno se zmenim v parih sekundah. Če nekoga kličem in se ne javi, ga ne kličem še enkrat, razen, če me cel dan ni poklical nazaj. Nikoli še nisem nekoga klicala več kot 2x. Ker sem enakega mnenja kot nekateri, da če kličeš enkrat je dost, tako ali tako se pokliče nazaj. Vsaj jaz.

Aja, med sexom se ne javljam na telefon
grin1.gif