Še vseeno je matematika malce drugačna.
je bolj (A + B+9,5%)*x < (A +22% +B(z0%))*y
spodnja limita za x in y je 1, zgornje ni, gre pa za postavko kolikokrat se kaj dela. najdražje ni zajeto v tvoji formuli, ampak je daleč najdražje popravljati zaj*, ali dela ta dvakrat ki je v prvo zafrknil, ali cena naslednjega ni več tako nizka ko za prvim popravlja. Če še tega nočeš plačati, bo pa 3. v vrsti računal, ampak po navadi predno je konec, bo en kasiral ali pa recimo štenge ne bodo enakomerne, stene ne bodo ravne, stropovi bodo prenizki, nadometno se bo vleklo boga in pol, plesnilo bo sem pa kje, ker toplotni mostovi so tisti čez Amazonko. Ko enkrat tole vse poštimaš, 3x vdihneš, bo pa žena kuhinjo razbila, ker jo prej nobeden ni vprašal ali sploh koga, ki kdaj kaj skuha, kako je treba kuhinjo postavit. Najceneje v evrih je seveda, da ji rečeš, da se drugače ni dalo (koliko vas je prodalo ta stavek?), seveda pa je od žene odvisno a bo rekla OK ali bo rekla, om jaz še koga drucga vprašala, kar pa seveda ego plača in je potem trebana vse pretege trditi, da on tisti tam hoče samo zaslužiti in da bo itak vse rekel, samo da kasira.
Zdaj pa, kaj je bolj verjetno, da bo x ali da bo y = 1. Kolikokrat se je pri vas zgodilo, da ste si rekli: Uf, tole bo treba pa drugače še enkrat, kdo je pa prej na to mislil... Pa koliko vas je imelo doma mojstre (ki to so) in so kako tako idejo, ki so jo drugod izvedli enostavno rekli: Ali si ti malo bebav, kako boš pa potem.... (pa se ni zgodilo, tisto, kar se je prvemu). Ali pa celo da je rekel: sori, tega pa jaz ne bom ali ne bi naredil, pa če se na glavo postaviš, raje pokam pa grem.
Ni fora v tem, a delaš sam, a dela fušar ali firma z računom (kar se kvalitete dela tiče), fora je v mojstru. Vendar pa še vseeno mislim, da na splošno mojstre prej najdeš pri slednjih. ta drugi pa dostikrat res ne zna kaj dosti bolje kot investitor, sploh če se še med njimi izbere najcenejšega.