"bolsjak" in prodaja avta

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Ali mi lahko kdo pove, kako poteka prodaja avtomobila na bolsjaku?
Namreč, ni mi jasno, kako se porihtajo "papirji", kar se prenosa lastništva tiče ipd. Ne bi se rad še naknadno s kom dobival zaradi tega. Bi rad takoj porihtal tam, če je možno.
Na tehničnih pregledih se npr vse lahko porihta na licu mesta, če sta kupec in prodajalec tam. Ali imajo kaj podobnega na bolsjaku?

grenivka

Pripravnik
1. avg 2007
616
0
16
Na dolgem mostu vem, da se lahko porihta na licu mesta. Imaš ene par "pisarn" tam. Nisem pa še nikol tam prepisovala, tako da ne vem, kakšna je dejansko praksa.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Hvala za odgovor. bom šel malo pogledat, kako to zgleda. Nebi bil rad nategnjen. Pač da kakšni papirji ne bodo zrihtani. Kje boš potem lovil kupca...

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
109
63
Lahko opraviš tam. Ampak jaz bi se raje zmenil s kupcem za naslednji dan in to opravil na tehničnem. Razen če ga mislš nategnt pa prodat mačka v žaklju.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Tam lahko napišeš pogodbo, prepisa pa ne moreš naredit. Razen če se je od septembra kaj spremenilo.

Če imaš avto več kot leto dni pisan nase, boš med top 5% prodajalcev.

Če se ne pišeš na iæ boš rangiral še višje.
evil.gif

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Haha, potem bom kar visoko na lestvici
grin1.gif

Ma imam eno 96 letnik almero za prodat. Pač avto sicer dela kot urca, samo je kar precej rjast, pa kilometrov 290kkm.
Gre se mi bolj zato, da se ga čimprej za neke male pare losam(je že zamenjava doma in ni placa). Pa sem mislil, da je bolšjak pravi naslov za to.

TheMan

Pripravnik
6. mar 2008
376
0
16
Pravi naslov je avto.net in nizka cena. Na bolšjaku boš izgubil živce v prvih 10 minutah. Če daš ceno gor 20€, se bo 100% našel nekdo, ki bi ti dal 10€, pod pogojem da mu pustiš registracijo za en teden, sam da ga pelje u Pazar....

jello

Guru
22. sep 2008
10.277
3.912
113
Če ti ni do pljeske in kramljanja z rojaki pol ni niti najmanjšega razloga da bi v nedeljo izgubljal čas (in živce) in se vozil na avtosejem.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Eh, sej zna bit prav zanimivo, sploh ko ''stručkoti'' strokovno ugotovijo, da je bil avto že 2x skotan, da motor nekaj kleplje, itd.. Pol ti pa ponudi recimo 30% nižjo ceno in ga vzame. Pa mu pribiješ nazaj, da če je nor, da bo toliko dal za 2x skotan avto s klepljajočim motorjem
evil.gif
.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.637
3.090
113
v lokalni ostariji
pljeska + pijača in ogled bovljaka .... ni lepše preživetega nedeljskega dopoldneva

po možnosti še kupiš eno televizijo, gume, golf 3 ter bormašino

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Vzdušje tam je res "posebno", ampak jaz sem naredil že par dobrih dealov. Našel volan od Golfa I GTI za 10 eur in ga na ebayu prodal za 120. Zadnjič našel staro filmsko kamero za 20 eur, na ebayu se prodajajo od 200 naprej. No, tole mi je škoda prodat in bo verjetno ostala v moji kolekciji.

Skratka, če imaš srečo in veš, za koliko se določene stvari prodajajo v tujini, se da na boljšaku narediti dober biznis, ker jih veliko ne ve, kaj prodajajo oz. kakšne cene določeni artikli dosegajo na ebayu.