Bolha - inšpekcija

slo91

Pripravnik
26. jul 2007
435
2
18
Ljubljana
Ker česa podobnega na forumu še nisem našel odpiram novo temo.

Na bolhi prodajam neko tehnično zadevo, praktično nova, uporabljal sem jo cca. 1 uro sedaj pa jo prodajam naprej.

Oglas sem dal na bolho, klicalo me je že nekaj ljudi. kolega pa me je opozoril na to, da se je on enkrat že dogovoril z nekom za katerega je pozneje ugotovil da je inšpektor, ko sta se dobila mu je izdelek odvzel in mu dal kazen.

Sedaj pa me zanima ali je to samo za nove izdelke (utaja davka, delo na črno, morda ti najdejo še kaj za zraven..) ali ti res lahko da kazen za prodaja artikla, ki se prodaja "kot nov"?

Imam pa na bolhi samo ta oglas, tako da, o kakšni množični prodaji ne moremo govoriti.

Nekdo me je tudi klical iz skrite številke, ter se praktično že dogovoril z mano.

Sem samo paranoičen?

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
Citat:
Uporabnik slo91 pravi:
Ker česa podobnega na forumu še nisem našel odpiram novo temo.

Na bolhi prodajam neko tehnično zadevo, praktično nova, uporabljal sem jo cca. 1 uro sedaj pa jo prodajam naprej.

Oglas sem dal na bolho, klicalo me je že nekaj ljudi. kolega pa me je opozoril na to, da se je on enkrat že dogovoril z nekom za katerega je pozneje ugotovil da je inšpektor, ko sta se dobila mu je izdelek odvzel in mu dal kazen.

Sedaj pa me zanima ali je to samo za nove izdelke (utaja davka, delo na črno, morda ti najdejo še kaj za zraven..) ali ti res lahko da kazen za prodaja artikla, ki se prodaja "kot nov"?

Imam pa na bolhi samo ta oglas, tako da, o kakšni množični prodaji ne moremo govoriti.

Nekdo me je tudi klical iz skrite številke, ter se praktično že dogovoril z mano.

Sem samo paranoičen?

jp bile se že zaplembe in kazni;-)

guardy

Guru
3. avg 2007
8.524
1.109
113
Obišči stran
Če imaš račun od nakupa ti noben inšpektor nič ne more
wink-1.gif

Za koliko pa potem naprej prodaš je pa tvoj problem.

dentex

Guru
20. sep 2007
2.764
663
113
Če lahko dokažeš lastništvo ti nihče ne more nič. Če pa je zadeva "padla iz kamjona" je pa druga zgodba. Drugače pa ni nikjer napisano da je prepovedano prodajati nove in ne-rabljene stvari

lp D

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.127
6.330
113
Če inšpektor ne pride v spremstvu policije, mu lahko samo kafe po njegovi srajci poliješ, vzameš to kar prodajaš pod pazduho in zapustiš gostilno. Pa ja ne boš tako nor, da boš nekomu kazal osebno izkaznico in mu dal vse podatke.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.798
6.564
113
Citat:
Uporabnik slo91 pravi:
Jaz tej zgodbici ne verjamem. Na kakšni osnovi bi mu odvzel izdelek? Zaradi česa bi ga kaznoval?

Mogoče pa ni bil pravi inšpektor?
grims-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.464
7.598
113
Ja pri uvozu, sicer pa lahk tud inspekcija. Madzarom ko ponarejene makite prodajajo, jim trzna pobere robe. Ne vem pa al pol carini poslejo.

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
Citat:
Uporabnik slo91 pravi:
Samo za nove zadeve ali tudi za rabljene?

tudi za rabljene če so sumili da gre za pridobitveno dejavnost.
kazen ni majhna
to da težijo po bolhi je čist prav. polna je mutibaričev, ki ponujajo
storitve, robo inšeinše na črno. jaz pa naj plačujem 60€ na mesec
za trgovino na bolhi pa naj izdajam račune pa peezde materne un mutibarič
pa ker vse to na črno opravlj mi še zaradi nižje cene zaslužek odžira.
vem da se nekateri ne bodo strinjali... on se je samo znajdel in mal izboljšal
hišni proračun. kaj pa npr JAZ d.o.o. ki se preživljam z tem, plačujem hebene davke,
prispevke za zaposlene...

roscha

Fizikalc
27. jul 2007
301
49
28
Ker si ravno iz "foha" kot se temu reče.
Katerim voluharjem se po zakonu sploh moram legitimirat. Policajem, cariniku, komu še? In kje je to explicitno zapisano, ker če ni, se mi pač ni treba.. Pa ne mi od uradnih oseb trobit kar na počez. Pahor je tudi uradna oseba, pa mi na misel ne pride da bi mu osebno kazal, npr.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.464
7.598
113
prvo trobis o voluharjih pol bi pa samo par informacij... Aja pa se eksplicitno navodilo si mi dal kaj in kako. Ne vem, preberi si veljavne zakone, pretegni svoj mozgaski cluster in bos imel odgovore na dlani. Ko se bos pa vsaj minimalno spostljivo vedel ti bom pa z veseljem odgovoril.