Bolha in tuji kupci?!

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Skratka, ce prodajas en obicajen artikel ga tujec sigurno ne bo kupooval na eno bolhi. To je dejstvo. In to smrdi po nategu.

Ce pa prodajas eksotiko, in se javi tujec je pa bolj normalno... In takrat so tud postopki drugacni verjetno

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik disc pravi:
Men se zdi tip kr car, da kup traktor za 25k€, pa ga sploh pogledat ne pride??
Koliko avtov pa si naši šmuglarji dejansko gredo pogledat, ko naročajo cele kamione za 50.000eur?

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Tudi, če se nekdo "zmoti", ne more od banke zahtevat, da prekliče nakazilo in vrne denar. Vedno se mora od prejemnika zahtevat vračilo in nikakor ne od bankem velja za obe smeri, banka prejemnika ali pošiljatelja. Pa od kje vam te zgodbice, da je banka komurkoli vzel denar od karkšnegakoli nakazila, ki je bilo uspešno izvedeno.

Ne vem od kje zdaj sklepaš,da bi morala banka vzeti karkoli,niti da bi kdo karkoli zahteval od banke...saj nisem tega napisal,preberi še enkrat...

Kako ti lahko nekdo proda zgodbo, da je po pomoti nakazal na slovenski transakcijski račun in zaradi tega tudi zahteval preklic nakazila oz karkoli že to pomeni v šank debatah. Bistvo, ki ga želim izpostaviti je, enkrat, ko je nalog obdelan, ni možnosti, da se transakcija ustavi. Tudi banka ne more vzeti tega denarja, ko je denar že nakazan. Še prej nekdo omenja, da obstaja možnost preklica transakcije v treh dneh, ne obstaja. Naj se ne širijo lažne in nepreverjene inofrmacije med nevednim prebivalstvom pa bo vse ok.

Drugače pa ja, previdnost ni odveč, samo to se bolj dogaja pri modernih načinih plačila in manj pri klasičnih kot je nakazilo na TR.

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.901
113
To da kar prekličeš transakcijo v treh dneh je bosa. Kar pa še zdaleč ne pomeni, da če boš prejel denar, ki izvira iz kaznivega dejanja, da ti ga ne bo treba vrnit. V temi o bolhi je bil point ravno v tem. Da nakazilo pride z zlorabljenega računa in ko se gre za nazaj iskat transakcije bo banka lepo zablokirala do kamor bo lahko. In boš na koncu denar moral vrnit, zlepa ali zgrda.

Sicer pa, dajte malo pomislit zakaj bi bolgar šel v slovenijo po traktor (ali karkoli drugega).

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
jello zato ker je cenejši kot dol oziroma JE. in ja, bolgari, makedonci, črnogorci v sloveniji kupujejo stroje (traktorje, bagre...) pa nisem pomisli, da bi bilo to čudno.

zakaj pa slovenci kupujemo v nemčiji?

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
176
63
38
No denar je na računu, traktor pa na poti v Bolgarijo.
cheer.gif
Je šlo vse brez zapletov.

Je pa Bolgar prišel zato, ker je šlo za zelo specifičen traktor. Trenutno se je v Evropi tak in za ta denar prodajal samo moj.

Sonny_Chiba

Majstr
3. dec 2011
1.753
-838
83
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
No denar je na računu, traktor pa na poti v Bolgarijo.
cheer.gif
Je šlo vse brez zapletov.

Je pa Bolgar prišel zato, ker je šlo za zelo specifičen traktor. Trenutno se je v Evropi tak in za ta denar prodajal samo moj.

IN, za kakšno "zver" se je šlo?

mr_

Guru
20. sep 2007
9.411
2.764
113
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Khm - čez tri dni, tj. na petek 13., preveri ali je denar še na računu.
evil.gif

S čim so ga pa odpeljali?

Nekje je tema o nizkih poletih z Brnika....verjetno kaksna stara sovjetska kripa z nalozenim traktorjem
smile-1.gif

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
844
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Tole je goljufija verjetno..Prodajam na bolhi nekaj za 190 € in danes dobim zs v slovenščini, da je zainteresiran za nakup in če ga lahko kontaktiram na mal. Ko sem ga kontaktiral mi je odgovoril v engleščini. in sicer:

Am ok with your price, and condition I will add the 5% paypal charge

give me your paypal email so i can proceed with the payment, my

shipping agent will be coming for the pick up after i complete the

payment and you get your money , and i will be responsible for all

transportation charges to my home in Poland I'll like you to send me

your address so that my shipping agent can figure it out and come for

the pick up and other necessary things i will pay for it now i am a

serious buyer ok

PayPal Name ;

PayPal E-mail ;

Cell Phone No :

Total price ;

Home Address for pick-up :

Awaiting your response

:rolleyes:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Poglej kako dolgo je registriran na bolhi. Ponavadi niso dlje od enega dneva.
Zato te tudi prosi za komunikacijo preko e-maila. Ker ve da bldo sporočila preko bolhe takoj blokirana. Oziroma njegov račun zaprt.
Sem jaz enkrat našel ugodnega prodajalca iz Kranja al škofje Loke. Tako je bila napisana lokacija v oglasu.
Se ne spomnim kak je bil prvi kontakt, naslednji so bili po emailu, hitro je bila zadeva nekje v Angliji namesto v Kranju. Prevzem z mojim spediterjem ni bil mogoč. Pa čeprav sem blefiral, in sem.mu samo čas kradel, ker račun je že imel ukinjen in oglas brisan (v uri ali dveh), pa čeprav ga nisem jaz prijavil.

• Všeč mi je
Reactions: Cash

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Jest sem za foro odpisal na ta mail, pa tudi ni bilo nadaljne komunikacije. Tud nigerijec ni več kar je bil. :p

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Ksz

Na Bolhi NI tujih kupcev.

Noup, ni jih :p

Jaz dober dan, kupil dobra volja tam pri vas ta stvar. Pravite na mail meni, se dogovoriva....meni vi denar poslati, jaz vam ugoditi župa in vi meni poslati na karta za letalo, ne, potem jaz vam 1.000.000 $ poslati. Se pošiljamo!. Pozdrav, Abikanile Hamadi :)

• Všeč mi je
Reactions: McGiver