Bolha in tuji kupci?!

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
176
63
38
Ksz...

Bolgar bi rad kupil traktor od mene. Gledat ga ne bo prišel, pravi naj ga samo naložimo. Dal mi je podatke, tudi davčno, da mu naredim predračun. A je tu lahko kak haklc? Ker gre za 25k, se nebi rad nategnil in ostal brez traktorja in denarja.

Enkrat sem na tak način že prodal en stroj v Kaliningrad, ampak za pol manj denarja. Tle pa mal bolj cvikam.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
176
63
38
Ni registriran. Je delovni stroj. Jst mu samo račun izstavim, pa nemški in slovenski homolomo kartonček dobi, da ga lahko pol on registrira če želi.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.637
2.685
113
še v SLO - ampak komaj
Bančno nakazilo, ko sede mu “sprostiš” traktor = lahko naloži in odpelje, prevozniku proti podpisu vse original dokumente in kopijo računa, kupoprodajne pogodbe (če bi šel via Srbija).

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
bančno nakazilo v tujino lahko prekličeš v treh dneh, čeprav je denar že na tvojem računu ga lahko stornira.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
176
63
38
Se mi je zdelo da sem že nekaj bral na to temo. No v mojem primeru ni debate o WU, kupec deluje ok preko telefona, davčna je taprava. Bom pa še vseeno poskusil raje rihtat preko posrednika.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.992
113
Saj tudi tam gre preko trr, ko ima goljuf dostop do tujega/ukradenega trr in iz njega plača.

Kakšen traktor prodajaš, da ga ni nikjer drugje možno kupiti ?

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.850
2.141
113
Kaj pa, če bi samo za namen te transakcije odprl nov račun, si denar takoj prenakazal in račun zaprl?

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.901
113
In kaj bi s tem rešil? Za vse transakcije se bo še čez 10 let vedelo kdo, kako in prek katerega TRR jih je naredil. Klasično nakazilo v tujino, ko je denar na računu, greš na banko, preveriš če vse štima in naročiš da preverijo še z drugo banko če vse štima in kje je keč. Če ga ni po enem tednu nalagamo. Če ti bolgar zaupa kar tako na lepe oči bo z veseljem 10 dni počakal. Če mu je toliko do traktorja.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Tu imaš napisano, kako te bo nategnil
https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/1134199/page/0/fpart/19/vc/1

Odpiralec teme ni nikjer napisal, da bi moral del denarja nekam prenakazati. Ma bogeca, ni vsako povpraševanje iz tujine že kar nateg. Dajmo se že enkrat rešiti zaplankanosti.
evil.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
če hoče da mu napišeš račun pa bo on plačal prek firme ni glih en klasičen nategun. pač kupuje na daljavo brez ogleda... nalagaj šele ko bo denar na računu, nič prej.

zdej največ kupujejo črnogorci, kosovarji, bolgari... ostalo je mrtvo

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
ksz

Totalno že pretiravate s temi nategi, če je kupec iz tujine.

Dejstvo 1: če gre za nateg, potem 100% ne bo nobenega po stroj.
Dejstvo 2: nategovalce zanima le denar. Nakažejo iz ukradenega računa, potem pa hočejo da ti del denarja prenakažeš drugam. <--- To je glavni alarm, da gre za nateg.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Tu imaš napisano, kako te bo nategnil
https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/1134199/page/0/fpart/19/vc/1

Še vedno me zanima vir, kjer trdiš, da v primeru nakazila v tujino, se le ta lahko prekliče in to v roku 3 dni. To me bolj zanima. V sosdenji temi tega nisem našel.

Tudi, če se gre za zlorabljen TR, kar je tudi čudno, ampak pustimo to, ker ni nemogoče, me vseeno zanima kdo odobri rok 3 dni, da prekličeš transkacijo.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:

Bolgar bi rad kupil traktor od mene. Gledat ga ne bo prišel, pravi naj ga samo naložimo. Dal mi je podatke, tudi davčno, da mu naredim predračun. A je tu lahko kak haklc? Ker gre za 25k, se nebi rad nategnil in ostal brez traktorja in denarja.

Bodi pazljiv pri tem,kdo točno bo traktor prevzel,katera oseba...s tistim,ki ti bo zadevo plačal,se zelo natančno dogovori,kdo bo naložil in odpeljal zadevo,da ne bo kasneje kupec trdil,da on sploh ni dobil stroja...

Pazi tudi na to,če bo znesek plačan iz več različnih koncev oz.računov (recimo Bolgar reče,da bo pol plačal on,pol pa njegov prijatelj),obvezno v tem primeru naredi asignacijo in naj jo vsi podpišejo,da ne bo kasneje zapletov,da se je kdo zmotil pri nakazilu in bo zahteval denar nazaj (tisti drugi tip lahko recimo kasneje reče,da kupca sploh ne pozna in da je pomotoma nakazal na tvoj račun)...še bolje da se ti tukaj takoj prižge alarm in zahtevaš,da ti obvezno vse nakaže on v enem znesku s svojega računa,ki ga kasneje tudi preveriš v banki!

Ja,je kar nekaj variant,če se te nekdo načrtno spravi oguljufat,je treba biti pazljiv...

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Tudi, če se nekdo "zmoti", ne more od banke zahtevat, da prekliče nakazilo in vrne denar. Vedno se mora od prejemnika zahtevat vračilo in nikakor ne od bankem velja za obe smeri, banka prejemnika ali pošiljatelja. Pa od kje vam te zgodbice, da je banka komurkoli vzel denar od karkšnegakoli nakazila, ki je bilo uspešno izvedeno.

disc

Guru
4. feb 2011
2.449
569
113
Men se zdi tip kr car, da kup traktor za 25k€, pa ga sploh pogledat ne pride??

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Tudi, če se nekdo "zmoti", ne more od banke zahtevat, da prekliče nakazilo in vrne denar. Vedno se mora od prejemnika zahtevat vračilo in nikakor ne od bankem velja za obe smeri, banka prejemnika ali pošiljatelja. Pa od kje vam te zgodbice, da je banka komurkoli vzel denar od karkšnegakoli nakazila, ki je bilo uspešno izvedeno.

Ne vem od kje zdaj sklepaš,da bi morala banka vzeti karkoli,niti da bi kdo karkoli zahteval od banke...saj nisem tega napisal,preberi še enkrat...

Nazadnje urejeno: