Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Zaspati zravnan? Na trebuhu ne morem, ker se zbudim čisto polomljen, cel hrbet me boli. Na hrbtu pa tudi ne, ker smrčim ko medved in zbudim se s povsem suhimi usti, včasih mi tudi zateče grlo. Zaspim vedno na boku, a se pogosto ponoči premaknem na trebuh in potem je jeba.
Jaz tudi spim na boku. Na hrbtu ne morem zaspati, na trebuhu lahko, samo se bom slej ko prej obrnil, sedaj pa, ko moram imeti zaradi poškodbe koleno stegnjeno med spanjem, sem se precej hitro navadil zaspati z dokaj stegnjenim kolenom (vsaj enim, pogosto kar z obema). Da se, prvih nekaj noči se pri obračanju prebujaš, potem pa avtomatika zalaufa.
Glede masaž, če hočeš da so učinkovite, morajo "lomit". Recimo letos sem na potovanju po Laosu prevozil 10 dni z motorji (ceste ne rabim govorit, kakšne so bile), po vsaki 3 dnevni turi je bila na sporedu masaža (laoška, a je v sorodu s Tajsko). Takrat, ko so punce najbolj lomile, takrat je daleč najbolj zaleglo, tako da drugi dan praktično nisem vedel, da sem se prej skupaj 25 ur vozil po vukojebinskih luknjah. Ko pa je bila enkrat masaža bolj "božajoča", no takrat je pa bilo bolj švoh naslednji dan.
Sicer pa vaje za hrbet, ni druge. Če bi to narod vsaj nekaj delal na tem, bi komot skenslali težave s križi in hrbti ter tablete in injekcije pri večini. To je tako kot rehabilitacija na fizioterapijah. Fizioterapije so dejansko samo začetek rehabilitacije poškodbe, žal pa za večino ljudi tudi konec, ker pač vaj, ki jih tam pokažejo, sami doma ne izvajajo.