Bolečine v vratu in glavobol

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Zadnje čase imam skoraj vsak dan stalne bolečine v vratu (niso hude, so pa hudo moteče), ki se širijo v glavo. Najhuje je, ko kihnem, kašljam ali se drugače napenjam. Drugače mi nič ne manjka. Pred tem sem imel težave pri spanju, saj se včasih zbudim čisto polomljen. Boli me cel hrbet. Vzroka ne poznam, je pa sigurno čuden položaj spanja. To se čez dan umiri. Ampak tu je razlaga enostavna - spim v čudnem položaju najbrž. Bolj me skrbijo te zadnje bolečine, ker so precej konstantne (če se zamotim, včasih celo pozabim na njih) in pogoste. Delam za računalnikom, gibam se dovolj.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Kakšne vaje za hrbet delaj, verjetno imaš prešvoh hrbet in se to v sedeči službi pozna, sploh če nimaš pravilne drže (velika večina je nima, niti jaz)
Plavanje kravla je drugače odlična telovadba za hrbet.
Sicer pa poskusi tudi s temi vajami, sploh onimi pod step 3 in step 4.
http://www.sportnetdoc.com/adults-back/lumbago

Pa poskusi zaspati zravnan, če misliš, da spiš v čudnem položaju. Se da navadit.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Huh, zelo znano. Predlagam vaje, ki jih je keber nalepil, ker gre samo na slabše. Jaz sem ignoriral in imel potem precej težav oz. jih še imam. Od vrtoglavic, hudih glavobolov naprej.

Meni je rešila lajf tajska masaža pri eni, ki res obvlada. Masira predvsem profi športnike in poslovneže s podobnimi problemi z vratom ipd...Javi na PM, če boš rabil.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Kakšne vaje za hrbet delaj, verjetno imaš prešvoh hrbet in se to v sedeči službi pozna, sploh če nimaš pravilne drže (velika večina je nima, niti jaz)
Plavanje kravla je drugače odlična telovadba za hrbet.
Sicer pa poskusi tudi s temi vajami, sploh onimi pod step 3 in step 4.
http://www.sportnetdoc.com/adults-back/lumbago

Pa poskusi zaspati zravnan, če misliš, da spiš v čudnem položaju. Se da navadit.

Zaspati zravnan? Na trebuhu ne morem, ker se zbudim čisto polomljen, cel hrbet me boli. Na hrbtu pa tudi ne, ker smrčim ko medved in zbudim se s povsem suhimi usti, včasih mi tudi zateče grlo. Zaspim vedno na boku, a se pogosto ponoči premaknem na trebuh in potem je jeba.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Previsok vzglavnik? Za spanje na trebuhu je skoraj najboljše brez vzglavnika, ali pa s takšnim, ki je "debel" le kak centimeter, dva.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Huh, zelo znano. Predlagam vaje, ki jih je keber nalepil, ker gre samo na slabše. Jaz sem ignoriral in imel potem precej težav oz. jih še imam. Od vrtoglavic, hudih glavobolov naprej.

Meni je rešila lajf tajska masaža pri eni, ki res obvlada. Masira predvsem profi športnike in poslovneže s podobnimi problemi z vratom ipd...Javi na PM, če boš rabil.

Sem bil zadnjič na tajski masaži v Šentvidu, pa mi je bilo precej momentov neprijetnih. Naslednjič bom prosil, da to izpustijo, pa bo najbrž OK.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Klasična tajska ne sme bit lih prijetna
grin1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Zaspati zravnan? Na trebuhu ne morem, ker se zbudim čisto polomljen, cel hrbet me boli. Na hrbtu pa tudi ne, ker smrčim ko medved in zbudim se s povsem suhimi usti, včasih mi tudi zateče grlo. Zaspim vedno na boku, a se pogosto ponoči premaknem na trebuh in potem je jeba.
Jaz tudi spim na boku. Na hrbtu ne morem zaspati, na trebuhu lahko, samo se bom slej ko prej obrnil, sedaj pa, ko moram imeti zaradi poškodbe koleno stegnjeno med spanjem, sem se precej hitro navadil zaspati z dokaj stegnjenim kolenom (vsaj enim, pogosto kar z obema). Da se, prvih nekaj noči se pri obračanju prebujaš, potem pa avtomatika zalaufa.

Glede masaž, če hočeš da so učinkovite, morajo "lomit". Recimo letos sem na potovanju po Laosu prevozil 10 dni z motorji (ceste ne rabim govorit, kakšne so bile), po vsaki 3 dnevni turi je bila na sporedu masaža (laoška, a je v sorodu s Tajsko). Takrat, ko so punce najbolj lomile, takrat je daleč najbolj zaleglo, tako da drugi dan praktično nisem vedel, da sem se prej skupaj 25 ur vozil po vukojebinskih luknjah. Ko pa je bila enkrat masaža bolj "božajoča", no takrat je pa bilo bolj švoh naslednji dan.

Sicer pa vaje za hrbet, ni druge. Če bi to narod vsaj nekaj delal na tem, bi komot skenslali težave s križi in hrbti ter tablete in injekcije pri večini. To je tako kot rehabilitacija na fizioterapijah. Fizioterapije so dejansko samo začetek rehabilitacije poškodbe, žal pa za večino ljudi tudi konec, ker pač vaj, ki jih tam pokažejo, sami doma ne izvajajo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Kako lahko hkrati spite na boku in trebuhu, če pa mora biti višina vzglavnika čisto drugačne pri obeh pozah?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Odvisno od povštra. Moj je zelo tanek, tako da s trebuhom ni panike. Pri boku pa počasi prihaja do težav, ker sem v zadnjem času precej ojačal ramena, tako da razmišljam o nekoliko debelejšem povštru.

Drugače pa se vse da, pusti teorijo. Sploh ko se navadiš spanja tudi kje drugje, ne samo v svoji postelji.

17. dec 2010
1.174
0
36
124
Moj kolega je isto mel težave take kot ti ... potem pa je na koncu povedal, da nikoli ne spi na povštru ... pa sem mu rekel, naj tak za en teden uporabi povšter, pa bo videl rezultat. Ja, potem več ni nič jamral - problem je očitno bil, da glavo ni imel poravnano s hrbtenico.

Sem pa že kar veliko ljudi slišal, da ne uporabljajo povštra, ampak spijo brez vsega pod glavo - na jogiju. Kaj to je nova "moda" ali kaj? Sem probal enkrat brez povštra, pa niti 5 minut nisem zdržal.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.921
-8.640
113
Citat:
Uporabnik Rekreativni_kolesar pravi:

Sem pa že kar veliko ljudi slišal, da ne uporabljajo povštra, ampak spijo brez vsega pod glavo - na jogiju. Kaj to je nova "moda" ali kaj? Sem probal enkrat brez povštra, pa niti 5 minut nisem zdržal.
Ne to je samo dejstvo, da nekateri ne rabijo/mo povštra.

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.049
119
63
Doma
Jst mam trd jogi(taprav od Mebla) glede na kilažo, moja prav da ne more spat na njem.Bi priporočal obisk prodajalne z vzmetnicami kjer jih lahko sprobaš pa dobiš nasvet oz mnenje.Je pa zelo odvisno od vzglavnika(višina, oblika, itd..).Je dost dejavnikov kateri vplivajo da se zbujajo(te) "zlomljeni".Moj tast star 65let ne spi nikjer tako kot doma, je "zlomljen" ko se zbudi in ga težko prepričaš da bi šel kam za dalj časa.