Dokler točno ne veš, kaj te je uščipnilo in kaj je narobe ne delaj nobenih vaj, in tudi ne teči!
Imel sem konkretne težave s križem, šele po enem letu pa smo prišli težavi do dna.
In to zato tako pozno, ker sem obiskoval kiropraktike. Oni te pa samo lomijo. Nisem še doživel, da bi ti kdo konkretno pregledal vzroke težave. Malo je manjkalo, da bi me zaj.... in bi moral pod nož.
Šele po priporočilu kolega(ko me je usekalo tako, da praktično nisem bil zmožen hodit) sem obiskal nekega športnega fizioterapevta(ne vem, če lahko objavljam ime zaradi reklame?). Šele on je ugotovil kaj je težava. Pri prvem obisku sem ležal eno uro na trebuhu in me je pregledal. Pri kirotu sem se pogovarjal 10min in sem mu povedal kje in pri katerih gibih me boli. Nato se je začelo lomljenje
Skratka težava je bilo posedeno vretence v okolici trtice in to zaradi hudega padca 13!!! let nazaj(nisem si mislil, da ima lahko vpliv tako stara poškodba v sedanjosti). Težave pa so se začele zato, ker sem se začel ukvarjati s športom. In pri malo bolj nadpovprečnih treningih kaj hitro občutiš da nekaj ni v redu.
V glavnem, od zadnjega obiska pri njemu je dve leti. In še vedno sem kot prerojen
Imel sem mislim da 6 terapij, in med celotno kuro mi je strogo prepovedal kakršnekoli aktivnosti. Šele po kuri sem lahko začel z vajami, ki mi jih je priporočil in po cca 1 mesecu teh vaj sem počasi začel teči, zatem pa še dvigovati uteži. Namreč ker sem imel tako staro poškodbo, sem dejansko moral vzpostaviti novo ravnovesje hrbtenice, saj sem bil (karikirano) nagnjen v eno smer...
Pri tebi po mojem ni tako hudo. Si pač naredil en gib, ki ti je "zategnil" kakšno kito ali mišico. To se da hitro odpravit
V glavnem ne morem ga prehvaliti. Ker sem bil že čisto obupan, ker mi ni nič pomagalo in sem resno razmišljal, da bi šel pod nož. Enostavno mi je bilo muka vsak dan pazit, kako se bom nad lijak sklonil, kako si bom čevlje obul, kako se bom v avto usedel, kako bom iz njega vstal
.
In priporočam ga čisto vsakemu, ki ima težave s hrbtenico ali pa s čim drugim. Kiropraktika pa se raje ogni. Zdravnik pa lahko tudi še malo počaka...
Če pa več ljudi zanima, pa lahko tudi na tablo objavim podatke, kako lahko pridete do njega.
EDIT:
Mater sem tako klobasal, da ste me vmes prehiteli z linkom. Ja, to je to. Tomaž. Zakon, da ni večjega. Ti samo pokliči in se najavi