Bolečine v križu?

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
V križu me je nekaj uščipnilo in drži že skoraj cel mesec. To pomeni, da se naprej skoraj ne moram nagniti, obuvanje nogavic, hlač, itd. je cela muka? Pa kar precej sem cel nagnjen v desno..
Pri kiropraktirku sem že naročen, sedaj me zanima, če je imel še kdo tak primer in kaj mu je pomagalo. Vaje, kosmodisk? Razmišljam da bi kupil tistega za križ in za v avto, ampak je to kar drag špas in povrh, če še ne deluje?

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.115
10.968
113
kod Džej-Zija
Aja, pa obesi se na roke, ne dat štrika za vrat.
wink-1.gif

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
1
36
113
hysterical-1.gif

če ga že cel mesec boli, verjetno ne bo mogel nekih obešank izvajat

medvedka

Pripravnik
26. jul 2007
553
0
16
meni se je zdelo ful čudno, ampak mojemu staremu je kosmodisk pomagal.. zaj pa še ma onega za v avto, pa je okej..

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.115
10.968
113
kod Džej-Zija
Imaš prav. Moram malo ugasniti svojo zlobo.
grin1.gif

On topic: običajno pomaga počivanje, nič gibanja, še najmanj pa nekaj, kar obremenjuje hrbet. Pomaga tudi, če počivaš tako, da ležiš na hrbtu na ravni, trdi podlagi. Pa seveda topla (vroča) obloga ali pas okrog križa.

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
1
36
113
vidim, da je zloba prisotna skoraj v vsakem tvojem postu
grin1.gif

ampak ne more to trajat cel mesec. zdej verjetno ne more do računalnika, da nič ne odpiše

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.115
10.968
113
kod Džej-Zija
grin1.gif

On: lahko, če je poskušal s kakšnimi napačnimi vajami in situacijo s tem še poslabšal. Lahko ima vnetje živca, kar boli kot hudič, pomaga pa samo topla obloga.

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
ksz..
Obesil sem se (za roke
smile-1.gif
) in raztegoval, pa ni nič pomagalo.
Vroča obloga in vroča kopel ne pomagata
Pri zdravniku še nisem bil - je na dopustu in pride prihodnji teden, posledično tudi nisem na nobenih zdravilih
Kot kaže bom prej naročen pri kiropraktiku, potem pa da vidimo

Glede vaj pa sem malce bral na netu in večinoma piše, da NE priporočajo mirovanja, ampak gibanje..
Kosmodisk bom pa kar naročil, saj dajo keš nazaj, če ne pomaga..

btw., katere pa so napačne vaje, ki poslabšajo situacijo?

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
1
36
113
že če gledaš taprave vaje, pa jih ne izvajaš pravilno, so napačne. vzami kak ketonal, da boš zdržal dokler zdravnik pride z dopusta

mosseero, jaz tudi, zato pa pravim za blokado

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
1
36
113
Ne, samo za tvoje zdravje je skrbel
grin1.gif
(da se ne bi naužil preveč strupa)

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Vsakega zdravnika nekdo nadomecsa tako da se ne izgovarjaj, prav tako noben zdravnik ni 5 tednov na dopustu
wink-1.gif
Tako da ne izgovarjaj se na to foro.

Pjt k zdravniku po ketonal pa delaj vaje bo nehalo potem. Ketonal pa zato da bos lahko ta del, ki te boli, razgibaval brez bolecin.

LP

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Obišči kiropraktika in ne jej tabletov, ker ni potrebe. Tableti ti bojo samo bolečine zmanšale, ne pa odpravile težave.

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Vsakega zdravnika nekdo nadomecsa tako da se ne izgovarjaj, prav tako noben zdravnik ni 5 tednov na dopustu
wink-1.gif
Tako da ne izgovarjaj se na to foro.

Pjt k zdravniku po ketonal pa delaj vaje bo nehalo potem. Ketonal pa zato da bos lahko ta del, ki te boli, razgibaval brez bolecin.

LP

S kakšno konkretno hernijo je razgibavanje zelo primerno, a?

Pojdi k zdravniku! Če nimaš svojega, pojdi k drugemu! Drugače
pojdi privat na slikanje in mnenje zdravnika. To naredijo npr.
v eni firmi na Vodovodni 100 (Meditrade, mislim...)

Poznam koga, ki mu je bilo žal, da je čakal in se razgibaval
bonk.gif

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
No, saj nisem rekel, da zdravnika ni 5 tednov. Dejstvo pa je, da prvi dan, ko te uščipne pa res ni treba letet k njemu, če te boli manj kot 14 dni te po mojem še na pregled ne povabi
smile-1.gif

S tabletami se ne mislim filat, raje malce potrpim in vseeno delam vaje. No, včeraj sem šel po nasvetu kolegice teči in moram reci da je danes kar malce bolje..