Bolečina v nogah in rokah?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Kakšne ostale stvari? Saj drugo kot THC ni nič pametnega v travi.
Za blaženje bolečin obstajajo veliko boljše in varnejše alternative. Trava je z razlogom prepovedana
wink-1.gif

B81

22. jul 2007
36.894
10.463
113
No nima veze, ce bi sam imel FM, bi mi bilo cisto vseeno, kaj rece nekdo, ce bi mi pomagalo.
Tebi ne bi bilo?
Ne vem, katera zdravila sicer pomagajo pri tem stanju.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.496
1.647
113
55
Planet zemlja
www.posta.si
Veliko bolnikov s fibromialgijo za blažitev bolečin uporablja konopljino smolo. Bolniki s hudimi bolečinami so itak pripravljeni storiti vse za ozdravitev oziroma izboljšanje stanja. Ko enkrat ne pomaga več uradna medicina se je treba pač zateči k alternativi.

igi

Guru
13. okt 2007
5.594
1.201
113
Celje
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Kakšne ostale stvari? Saj drugo kot THC ni nič pametnega v travi.
Za blaženje bolečin obstajajo veliko boljše in varnejše alternative. Trava je z razlogom prepovedana
wink-1.gif

Predlagaj ENO alternativo za blaženje "bolečin" pri multipli... in seveda da deluje in ima čim manj stranskih učinkov.
Sem tudi jaz bil mnenja, da današnja medicina pa res lahko vsaj bolečine prepreči, če že zdraviti ne zna... Ampak se mnenje počasi spreminja!

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Trava ni ravno alternativna medicina je bolj prepovedana droga. Enako ti lahko predlagam XYZ drugih prepovedanih drog, ki bodo pravtako pomagali pri multipli. Samo si s tem kaj naredil? Ne.

B81

22. jul 2007
36.894
10.463
113
Hmm...če te takrat ne boli, SI nekaj naredil. S tem, da nisi škodoval nikomur.
Pa nima se smisla prerekat, da ne bo ta téma postala pro/contra za travo.
Kdor misli da rabi, si jo bo itak dobil.

Kaj pa so zaeni uradni opiati, podobno kot Vicodin?
Babici je najbolj pomagal Plivadon.

EDIT: sem poguglal, Ibuprofen je verjetno še boljši. Ampak to je vse - lažje do srednje močne bolečine, kaj pa lahko kupiš za močne bolečine?

Nazadnje urejeno:

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Raje uporabi Nalgesin kot pa ibuprofen. Učinek je enak, je pa bolj varen za uporabo. Sta pa oba NSAR.

B81

22. jul 2007
36.894
10.463
113
Sem preizkusil pri zobobolu in sta mi dva lekadola bolj pomagala kot nalgesinS, kaj pa vem...

igi

Guru
13. okt 2007
5.594
1.201
113
Celje
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Trava ni ravno alternativna medicina je bolj prepovedana droga. Enako ti lahko predlagam XYZ drugih prepovedanih drog, ki bodo pravtako pomagali pri multipli. Samo si s tem kaj naredil? Ne.

Ma sem se malce nerodno izrazil... Alternativa je bila v smislu nadomestek (zamenjava) za tako opevano in prepovedano travo, z URADNIMI zdravili. Pa ne zdravili, ker zdravil itak ni, samo tabletami proti bolečinam. Ni važno kaj, samo da bi bolečino po enem letu uspešno zakrili. Ne vem, mogoče imamo pa samo mi "srečo" in dohtarji predpisujejo same "prelahke" zadeve. Je pa tudi res, da bomo lahko počasi lekarno odprli, toliko različnih zadev je že pri hiši. Dejansko nobene klasična protibolečinska tableta nima efekta. Edino lyrica je na začetku jemanja blažila bolečino. Sedaj pa je bolje ko dvigneš dozo za kak teden in zadeva je spet na začetku. Z dvigom doze pa pojačaš stranske učinke, ki so.... em bolje da ne prebereš priloženega papirja...

In ko enkrat poskusiš takšno zgodbo ne manjka več veliko, da pač začneš s kakšno travco. Verjameš ali ne ampak zdravniki so med vrsticami omenili da mogoče pa nebi bilo slabo, če bi...ker pacienti z multiplo javljajo nazaj, da je to edina zadeva, ki lajša bolečine.

Ne vem, jst bi še vedno raje kaj uradnega našel, ki bi pomagalo, da lahko greva vsaj na dopust izven slo.

B81

22. jul 2007
36.894
10.463
113
Sativex se sicer dobi za MS. Preveri, mogoce bi ji pomagalo.

igi

Guru
13. okt 2007
5.594
1.201
113
Celje
ja to poznam.... dobi se na recept "zunaj". Je v bistvu legalni in uradni extrakt konoplje in naj bi bil ŠE POSEBEJ primeren za multiplo. Pri nas seveda ni registriran. Cena pa kolikor sem gledal astronomska (imam v spominu da cca. 1000€/mesečno).

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ali ste se že oglasili v protibolečinski ambulanti na UKC Ljubljana? Menda znajo narediti kar dobre mixe. Pa tudi razne alternativne metode jim niso tuje.

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Moja zgodba
Jst sem pred približno petimi leti začutil mravljinčenje v nogah. Odšel sem do osebnega zdravnika. Naredil sem preiskave ctg in podobno pa ni bilo nič. Napisal mi je napotnico za nevrologa. Nevrologinja me je poslala na magnetno resonanco in še posebni pregled za MS. Na vrsto za magnet sem prišel dokaj hitro (2 meseca). S punco sma šla na dopust za 14 dni v Bulgarijo, vse super. pridem domov. Starša mi objokana povesta da imam MS. Grem pogledat na net kaj je sploh MS. Aha neozdravljiva bolezen, bergle, voziček...
shocked-1.gif
Psihično na psu se razidem s punco, ker nima smisla da vztraja z bodočim vozičkarjem... s kolegi se več ne srečujem, ker imam občutek, kot da se vsem smilim ker imam MS.
Odobrili so mi zdravila - injekcije Rebif. (slabo mi je ko vidim, da ena škatla z dvanajstimi injekcijami pride 800€ ) Seveda mi je padel "mrak na oči" ko sem zvedel da se bom moral do konca življenja v ponedeljek, sreda in petek pikat. Ni mi šlo v glavo, da več nikoli nebom šel v petek ven žurat. Problem sem imel, ker se bojim injekcij...
Začel sem z pikanjem v noge, trebuh in roke. Boličina je minimalna. Težko opišem, ker kar me je do sedaj pičilo ali sem se urezal me bolj boli manj kot to. S strahom sem šel na srečanje bolnikov z MS. Razen enega starejšega gospoda, ki je bil na vozičku, nekaj tetk z berglami ostali delujejo normalno. Super pozitivna izkušnja. Naenkrat mi je v glavi zašpilalo, hej budala pa kaj moreš bit res tak [cenzura] in bit zamorjen kot [cenzura]... Spoprijateljil sem se z neko drugo ekipo, z bivšo sma se nazaj zbližala, vsak mesec grem vsaj za tri dni nekam na dopust ( toplice, morje...) Vmes so odkril nekaj tablet za zdravljenje itd Največ pozitive mi pa trenutno daje 4 mesečni sinček
cheer.gif
Ni vse tak črnoooo

shift

Guru
20. jul 2007
9.894
2.279
113
za šankom
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Ali ste se že oglasili v protibolečinski ambulanti na UKC Ljubljana? Menda znajo narediti kar dobre mixe. Pa tudi razne alternativne metode jim niso tuje.

ni problem odpravit bolečine,je učinkovito in poceni,potrebno se je prašat kakšne so posledice anlagetikov ali morfinov,verjetno je igijeva žena še dokaj mlada in do konca življenja jemati neko zdravilo ki bo pustilo posledice večje od trenutnih težav je nesprejemljivo,poleg tega čez čas postaneš "navajen" in se mora odmerek vedno prilagajti,druga stvar ki pa je človek ne more normalno funkcionirat če je analgetikov ali morfinov preveč,že tramal 50 prepovedujo vožnjo...
druga stvar ko omenjate nekateri marihuano,zadeva sicer ne pomaga,je le občutek da pomaga,nekako podobno kot pri alkoholu,pač se ti je.be za vse ampak ko pride streznitev je situacija še slabša,ne pozabit da so v začetku prejšnjega stoletja kot zdravilo uporabljali tudi heroin in kokain-izdeloval ga je celo bayer.se verjetno strinjamo vsi če si zadet, da boli precej manj-težava pa ostane,se je nikakor ne odpravi

B81

22. jul 2007
36.894
10.463
113
Potem vse to, kar gledamo po TV, beremo v FB skupinah in drugje po netu, vsa pričevanja ljudi...potem takem je to vse laž?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Potem vse to, kar gledamo po TV, beremo v FB skupinah in drugje po netu, vsa pričevanja ljudi...potem takem je to vse laž?

Da. Lahko bi počasi že ugotovil, da pričanja mamic na FBju in razni Youtube videi ravno niso kredibilen vir podatkov. Enako počasi že začenja veljati za TV (24 ur, Svet in podobne tretjerazredne oddaje).

Se ti ne zdi, da če bi nekaj res pomagalo, da se ne bi začelo masovno uporabljati tudi v medicini?
rolleyes-1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.894
2.279
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Denis pravi:

kje sem napisal da je laž.samo opisal sem učinek zdravljenja s konopljo,je pač zelo podoben kot pri alkoholu ali kateri drugi omamni zadevi,pač ko si zadet ali pijan se ti jebe za vse in težave so takoj manjše

igi

Guru
13. okt 2007
5.594
1.201
113
Celje
Citat:
Uporabnik shift pravi:
Citat:
Uporabnik Denis pravi:

kje sem napisal da je laž.samo opisal sem učinek zdravljenja s konopljo,je pač zelo podoben kot pri alkoholu ali kateri drugi omamni zadevi,pač ko si zadet ali pijan se ti jebe za vse in težave so takoj manjše

V bistvu enako kot z vsemi uradnimi analgetiki. Poskrbiš da ti je "lepo", pozdravi te pa ne. In če bi pri konkretni zadevi hotel z uradnimi dodatki zabrisati bolečino si itak isto zadet. Lekadol pač ne učinkuje.