Bojler Gorenje

Splash

Fizikalc
1. sep 2007
442
49
28
43
Ali ima kdo novejši model oz.nov bojler Gorenje.
Sem kupil novega, so mi ga zmontirali, ampak je zgleda bolj pameten od mene.

In sicer nastavljen je po navodilih, problem je pa v tem ker ekranček stalno PISKA.
Takoj, ko se vklopi zapiska in to počne cel dan in celo noč.
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

Splash

Fizikalc
1. sep 2007
442
49
28
43
Navodila so zraven, vse sem naredil po navodilih. Nastavil sem uro in zagnal program snemanja navad uporabnika.

Aja bojler je pa Gorenje OGB 80 SM.

ogb_sm_2.jpg

Splash

Fizikalc
1. sep 2007
442
49
28
43
Citat:
Uporabnik visek_izobrazbe pravi:
kakšnega si nabavil? če maš tistega ko maš tud dneve v tednu gor (velk ekran, ikonce ob obeh straneh, ura, datum itd) nima ekran kaj piskat.

daj nalimaj lin na gorenjevo stran da vidimo kaj si nabavil.

Ker mi je šlo stalno piskanje na živce, sem ga tudi izklopil iz napetosti za 8 ur, da bi se bojler resetiral in povrnil v začetno stanje, ampak se ni, ura je ostala, prav tako piskanje.

Citat:
Uporabnik splash pravi:
Citat:
Uporabnik visek_izobrazbe pravi:
kakšnega si nabavil? če maš tistega ko maš tud dneve v tednu gor (velk ekran, ikonce ob obeh straneh, ura, datum itd) nima ekran kaj piskat.

daj nalimaj lin na gorenjevo stran da vidimo kaj si nabavil.

Ker mi je šlo stalno piskanje na živce, sem ga tudi izklopil iz napetosti za 8 ur, da bi se bojler resetiral in povrnil v začetno stanje, ampak se ni, ura je ostala, prav tako piskanje.

Kolega ma identičen bojler in nič ne piska. Glede resetiranja, koliko časa je bil izven štroma? Lahk da si ga pustil prekratek čas. Od kolega (smo ga ravo tako kar nekajkrat morali resetirati, ker nismo znali časovnika naštimat)smo ga dali ven iz štroma za kako minutko in je blo rešeno. ja tudi uro smo potem morali jovo na novo urejat.

Daj vpraši še na gorenje če je normalno da piska, ker mislim da ni. Razn če nisi kakih funkcij vklopil, katere se tepejo med sabo, To bi mogoče bil vzrok da piska, samo kolikor vem je stvar toliko pametna, da kaj dost tu nimaš za manevrirat

Bom jaz še kolega povprašal če tud njegov muzicira pa ti javm

Splash

Fizikalc
1. sep 2007
442
49
28
43
Iz elektrike sem ga potegnil za 8 ur, ko sem ga dal nazaj na napetost je ura se vedno ostajala. Piskalo mi je naj zazenem na novo nacin smart (snemanje) in ko ga zaženem in občasno piska, recimo 1x na mjnuto kratek piiip.
Si pa tudi sam želim da bi ga zrssetiral.
Ga bom ptobal izklopit za cel dan, če potem ne uspe, mi bo pač servis moral pomagati.

Citat:
Uporabnik splash pravi:
Iz elektrike sem ga potegnil za 8 ur, ko sem ga dal nazaj na napetost je ura se vedno ostajala. Piskalo mi je naj zazenem na novo nacin smart (snemanje) in ko ga zaženem in občasno piska, recimo 1x na mjnuto kratek piiip.
Si pa tudi sam želim da bi ga zrssetiral.
Ga bom ptobal izklopit za cel dan, če potem ne uspe, mi bo pač servis moral pomagati.

zakaj pa smart? poskusi kako drugo funkcijo (magaro časovnik) in potem poročaj če še muzicira. Lahk ima smart funkcija takšno lastnost

Splash

Fizikalc
1. sep 2007
442
49
28
43
Smart pritisnem zato ker ima zabelezeno da je zaradi prekinitve toka bilo prekinjeno snemanje in pol ful piska.
Najbolj bi si želel da bi stvar zresetiral in na novo sprogramiral. Sedaj sem potegnil se varovalko ven in bom pustil nekaj ur, upam da porabi ves tok ki je se "na zalogi" da se bo stvar vrnila v prvotno stanje. Vsaj upam da se bo.

Je pa res da nevem zakaj naredijo tako zapleten meni....saj je samo bojler:)

Citat:
Uporabnik splash pravi:
Smart pritisnem zato ker ima zabelezeno da je zaradi prekinitve toka bilo prekinjeno snemanje in pol ful piska.
Najbolj bi si želel da bi stvar zresetiral in na novo sprogramiral. Sedaj sem potegnil se varovalko ven in bom pustil nekaj ur, upam da porabi ves tok ki je se "na zalogi" da se bo stvar vrnila v prvotno stanje. Vsaj upam da se bo.

Je pa res da nevem zakaj naredijo tako zapleten meni....saj je samo bojler:)

če boš rabil za naštimat časovnik da se ti bojler vklaplja samo v času poceni toka me kontaktiraj na PM. Jaz sm to na Gorenje že vprašal, prejel odgovor, in zadevo nekak pripravil do tega da dela ko mi, no kolega, hoče

Splash

Fizikalc
1. sep 2007
442
49
28
43
Za enkrat bom poizkusil s tem da bom bojler dal iz štroma za 24ur, nakar upam da se bo končno resetiral. Bom poročal jutri kaj bom naredil.
Mislim da sem res vklopil casovnik in bog ve kaj še in se te nastavitve koljejo med seboj zato pa prilično piska.
Želim si gumbza reset:)

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
verjetno se nebo kr tak resetiral z izklopom napajanja, glede na to da ima časovnik ima verjetno tudi baterijico za rezervno napajanje ure in spomina, ki pa zna trajati.....gumb za reset verjetno ni samo en ampak kombinacija večih, kar serviserji ponavadi poznajo.....bo treba malo navodila v roke vzet
wink-1.gif

Splash

Fizikalc
1. sep 2007
442
49
28
43
Res je, je bil odklopljen iz omrezja 24 ur in se ni zresetiral. Ura se je ohranila...
Navodila poznam pa že na pamet
smile-1.gif

Nadležen pip pa še vedno ostaja...

Citat:
Uporabnik splash pravi:
Res je, je bil odklopljen iz omrezja 24 ur in se ni zresetiral. Ura se je ohranila...
Navodila poznam pa že na pamet
smile-1.gif

Nadležen pip pa še vedno ostaja...

poskusi izklopiti funkcijo in naj bojler deluje na klasični način, brez čirulčarul ki ti zmanjšujejo porabo štroma. Tk obi se tud piskane moralo nehati. Drugače pa naštimaj časovnik da se bo vklapljal po poceni toku pa bo mir

Splash

Fizikalc
1. sep 2007
442
49
28
43
Citat:
Uporabnik Robert pravi:
Je snemanje navad uporabnika že končano (1 teden stalno priključen)?

Ne, en teden še ni bil stalno priključen, mi še ni uspelo da bi zdržal teden piskanja. Misliš da bi po končanem snemanju pisk ponehal?
Navodila so tako švoh, v 4 listih piše vse.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Daljši pritisk na tipko 9 - ključ resetira napake. Med snemanjem Smart drugih funkcij ne smeš vklapljat!
Probaj še sočasno 9+7.