Kaj naj ti rečem MUCEK? Popravi si detektorje in senzorje!
Ljuba duša, ker je popolnoma več kot očitno da gradnje tunela nisi niti po discoveryu gledal, se raje umakni nazaj v peskovnik.
Kriva pa bivsa zupanja Jesenic Rina Klinar in njej bliznji skupaj s komunisti ZL (sedaj SD) in seveda Union (voda Zala).Julijana je strašna sramota in tipičen primer slovenske fovšije. Ko se začno politični apetiti polaščati gospodarstva. .
Zaradi Julijane bi morale padati glave, že pred dvajsetimi leti.
Ali pa ggd... Je pa kolektor cpg trenutno največji gradbinec. A če je tajkunski mora propasti? BTC te ne moti( je tudi tajkunski a ves)...
To je kapitalistična zahodnjaška logika, ki jo Slovencelj ni vajen - mi mislimo, da je fino, če daš delo za 80 milijonov tujcu, od katerega nazaj dobiš 20, nikar pa dati domači firmi za 100 milijonov in nazaj dobiš 70. Drugače razmišljajo samo čudni narodi, kot so Švicarji, Avstrijci, Nemci, Nizozemci, Francozi, ko dela zaupajo skoraj izključno domačim izvajalcem.
Zato pa nisem napisal, da bo država od 100 milijonov dobila nazaj 100, ampak samo 70. Bentleji pa jahte so notri všteti. Res je, da nekateri gradbinci precej razmetavajo denar za privat zadeve, ampak v veliki večini gre denar še vedno za delo in material - ker delo mora biti narejeno.Aha no potem pa mi povej kaj direktno mam jaz kot davkoplačevalec od G63 AMG al pa Bentleya ?
Kupljen na slamnato firmo brez DDV, ki gre v stečaj... En k...c.
Ok 2 mil. sodnih stroškov in 5 mil. odškodnine za sončka v osebnem stečaju, še kaj ?
To je super logika in bi se strinjal z njo.Recimo glejte Kitajce in hrvaški pelješki most - kljub temu, da imajo hrvati polno ladjedelnic, ki izdelujejo tudi jeklene pilote, so Kitajci od doma že poslali na pot prvo ladjo z jeklenimi piloti. Mogoče bo v mostu pesek za beton hrvaški, cement in železo bosta gotovo naložena na kaki drugi ladji s Kitajske. In kitajski delavci bodo porabili zelo malo, skoraj nič denarja pri njih.
In glede na ceno bo podobno s Turki na Karavankah, vse bodo pripeljali s sabo, verjetno samo peska ne (pa še to ne bi bil siguren). Ja, državo bo stalo malo manj, ampak tukaj bo ostalo hudo malo denarja. Pri naših, pa če še tako kradejo in premeščajo v razne ciprske banke, ostane v vsakem primeru večina denarja.
To je kapitalistična zahodnjaška logika, ki jo Slovencelj ni vajen - mi mislimo, da je fino, če daš delo za 80 milijonov tujcu, od katerega nazaj dobiš 20, nikar pa dati domači firmi za 100 milijonov in nazaj dobiš 70. Drugače razmišljajo samo čudni narodi, kot so Švicarji, Avstrijci, Nemci, Nizozemci, Francozi, ko dela zaupajo skoraj izključno domačim izvajalcem.
Kako najeti podizvajalce, če se zgoraj piše, da Kitajci železo iz Kitajske vlačijo na Hrvaško. Torej, če kaj, bo morda seks panoga laufala, tam pa gotovina vlada.Upam da ne seksaš ker lahko še okuzis s aidsom...
Še enkrat a misliš da Turki pa ne znajo slabo naredit pa se kej ukrast ? Mogoče najeti podizvajalcev pa jih ne plačat.... A? So cepljeni proti temu? Tko kot so Finci proti dajanju provizij a ne.
Jaz podpiram da se ponovno dvigne domače gradbeništvo...