Potem je po tvoje bolje skrbeti za slovenske zidarje?A je vaš Janez dobil kako donacijo tudi od sultana, da tako skrbite za njihov blagor?
Potem je po tvoje bolje skrbeti za slovenske zidarje?A je vaš Janez dobil kako donacijo tudi od sultana, da tako skrbite za njihov blagor?
Potem je po tvoje bolje skrbeti za slovenske zidarje?
Saj bi se poleg Strabaga še drugi Avstrijci lahko prijavili, če se lahko Turki, Čehi ... Pa še niso.ni mi jasno zakaj se ne dogovori z avstrijci za podaljšanje, količinski popust in akcija?
Ja graditi bi moralo slo podjetje. Sploh če dobijo reference
Je zadnjič "stric" mislim da z DARSa razlagal, da bi lahko skupaj z avstrijci izvedli javni razpis, AMPAK naša in njihova zakonodaja ni usklajena, ker pri nas se lahko vsak k.rac pritoži in zadeva stoji in se vleče, pri njih pa ko enega izberejo se lahko drugi samo tožijo za odškodnino.
Ja 10, 15 let vemo da je treba zgradit drugo cev, pa bi zakonodajo popravili!
Aha, torej se je po 10 letih komplet vso znanje v Sloveniji izgubilo? Dvomim ...Najprej moraš imeti reference da lahko nekaj zgradiš. Kako bodo naši gradili če nič ne znajo.
Sem moral trikrat prebrat, da sem razumel - jebi ga, nisam ja odavde.
V bistvu ni problema, razen da pol spet nebi naši delali, pa naši se nebi mogli pritožit, pa hitro bi bilo zgrajeno brez aneksov za doplačila,...
Aha, torej se je po 10 letih komplet vso znanje v Sloveniji izgubilo? Dvomim ...
Sem ravno gledal, po dolgem času se pri nam spet narivajo mostovi/viadukti, pa se tudi niso že kar precej let. Torej znanje imamo.
Aha, torej se je po 10 letih komplet vso znanje v Sloveniji izgubilo? Dvomim ...
Sem ravno gledal, po dolgem času se pri nam spet narivajo mostovi/viadukti, pa se tudi niso že kar precej let. Torej znanje imamo.
Tole so gostilniške bučke. Domnevni stric iz DARS-a pač ne pozna zakonodaje s področja javnega naročanja (kar se tudi navzven vidi glede na to kaj počnejo, hehe). Nobene zakonske ovire namreč ni za to da ne bi mogli narediti skupnega razpisa (34. člen ZJN-3: (javno naročanje, pri katerem sodelujejo naročniki iz različnih držav članic)), to je stvar politike, tako da si to ali narobe razumel ali pa tisti, ki jo to govoril, ne ve prav veliko o javnem naročanju.Je zadnjič "stric" mislim da z DARSa razlagal, da bi lahko skupaj z avstrijci izvedli javni razpis, AMPAK naša in njihova zakonodaja ni usklajena, ker pri nas se lahko vsak k.rac pritoži in zadeva stoji in se vleče, pri njih pa ko enega izberejo se lahko drugi samo tožijo za odškodnino.
Ja 10, 15 let vemo da je treba zgradit drugo cev, pa bi zakonodajo popravili!
Uradno ni referenc, ker so dotične firme vse propadle. To pa še ne pomeni, da ni usposobljenega kadra. Ker pa s kadrom na razpisih ne moreš operirati, je potrebno noter vlačiti tujce za reference.Če je znanje zakaj ima potem vsak prijavljen še enega tujca zraven za reference?