BMW xDrive avtomatik

blazek33

Fizikalc
3. nov 2012
131
55
28
Živijo,kupujem BMW 320 avtomatika in glede na to,da je pogon na zadnja kolesa me zelo skrbi kako bi se obnesel v snegu.
Zato sem se začel ozirati za xDrive verzijo,pogon na vsa štiri kolesa,pa so očitno težave z obrabo VTGja kar njihova stalnica.
Ima kdo kaj več izkušenj z omenjenim avtom. Hvala

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
Sem imel podobne dileme. Potem sem se pa letosnjo zimo kar dosti prevozil v e91 330d z novimi dobrimi zimskimi gumami. Naj recem da sem bil milo receno presenecen kako se je avto dobro peljal v snegu.
Ravno danes sem si zato iz nemcije pripeljal f31 z zadnjim pogonom :cheer:

• Všeč mi je
Reactions: Matey

jezek

Guru
24. jul 2008
3.426
1.426
113
Xdrive je zal zanic. Vtg crkuje zelo pogosto, brez nekega reda: npr.odpove na 2litrskem motorju pri 60k prevozenih neznih kilometrih, ali pa pri 200k na 3litrskem brutalno vozenem. Potrga lamele ali pa zmelje lezaje. Kos je ocitno poddimenzioniran. Ce imas sreco fabrika prizna 100% kulanco, sicer si ob 4 jurje. Na sreco so v slo ze maherji, ki zadevo porihtajo za jurja. V premislek.

tony

Guru
23. jul 2007
9.664
1.482
113
Glej, fant. Z RWDjem v snegu ni nobenih posebnih tezav ze desetletja. Rabis pa zimske gume, ki imajo vec profila, kot je zakonski minimum.

• Všeč mi je
Reactions: sixpower in Matey

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Moja osebna izkušnja je bila taka, da sem bil zelo razočaran v snegu z E90 v določenih 2 trenutkih. Prvi je bil ta, da sem komaj prišel iz dvorišča iz službe, kjer je bilo pred avtom 15cm frišno zapadlega snega in sem moral z nogami komplet poteptat sneg pred avtom ene par metrov, da sem sploh speljal, ker drugače je samo kopalo.
Sodelavec z znižano Hodno Accord vso v spojlerjih je izginil iz dvorišča v 10 sekundah. Še dobro, da sem šel za njim, ker bi me pomoje zajebaval še pol leta.
Drugi primer je bil ta, da nisem mogel priti na dvorišče k očetu, kjer sem že z vsaj 7avti na prednji pogon do sedaj vedno prišel v polni sneg.
Problem ni na spluženih cestah ali pa spluženih klancih. Problem je, če je vsaj malo upora pred prvimi kolesi, ne boš prišel nikamor!!!
Imel sem pa nove Wredestein zimske gume kupljene tisto sezono, torej z 8mm profila.
Letos sem iz stanovanja gledal enega BMW 1 in enega Mercedesa, ki sta se kooooomaaaj izkopala iz ravnega!!! parkirišča pred blokom, pa je bilo snega za vzorec...par cm
Torej, BMW bo lepo šel po 2cm snegu, kaj več pa ne.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.741
15.795
113
Živijo,kupujem BMW 320 avtomatika in glede na to,da je pogon na zadnja kolesa me zelo skrbi kako bi se obnesel v snegu.
Zato sem se začel ozirati za xDrive verzijo,pogon na vsa štiri kolesa,pa so očitno težave z obrabo VTGja kar njihova stalnica.
Ima kdo kaj več izkušenj z omenjenim avtom. Hvala

Naj te ne skrbi, v snegu se pelje super in če razmišljaš o Xdriveu zgolj in samo iz tega razloga, lahko brez problema odpišeš štirikolesni pogon in poiščeš dober RWD primerek. In ko se ga boš navadil, boš Alterju še hvaležen za vse zimske vesele urice :cheer:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.741
15.795
113

Sicer ne vem kaj oz. kako intenzivno si ti delal s pedalko za gas in s sistemom proti zdrsavanju koles ampak citirana trditev ne drži pa če se na glavo postaviš ter delaš sklece na trepalnicah =P

P.s. BMW serija 1 je pa pomoje od vseh bimmerjev res najslabši za na sneg, je pa toliko bolj zabaven za metat ga na počez na suhi cesti. Kratka oziroma nična rit pa to

tony

Guru
23. jul 2007
9.664
1.482
113
Cash: si poskusil izklopiti DSC? Da nimas slucajno smernih zimskih gum narobe zmontiranih?

Jaz uradno povem, da nisem se nikjer ostal z RWDjem, pa ce stejem zraven case, ko sem imel avto z mehansko spero ali ne...

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Xdrive je zal zanic. Vtg crkuje zelo pogosto, brez nekega reda: npr.odpove na 2litrskem motorju pri 60k prevozenih neznih kilometrih, ali pa pri 200k na 3litrskem brutalno vozenem. Potrga lamele ali pa zmelje lezaje. Kos je ocitno poddimenzioniran. Ce imas sreco fabrika prizna 100% kulanco, sicer si ob 4 jurje. Na sreco so v slo ze maherji, ki zadevo porihtajo za jurja. V premislek.

pa kaki avto si ti imel v svoji lasti, da lahko to potrjuješ?
imam točno danes narejenih točno 450.oookm in prvi vtg, dosedaj 2x menjano olje na par € in še kr dela. prve šobe, prva turbina, druga ketna, tretje diske. na leto naredim 60000, zame je bomba od avta.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Moja osebna izkušnja je bila taka, da sem bil zelo razočaran v snegu z E90 v določenih 2 trenutkih. Prvi je bil ta, da sem komaj prišel iz dvorišča iz službe, kjer je bilo pred avtom 15cm frišno zapadlega snega in sem moral z nogami komplet poteptat sneg pred avtom ene par metrov, da sem sploh speljal, ker drugače je samo kopalo.
Sodelavec z znižano Hodno Accord vso v spojlerjih je izginil iz dvorišča v 10 sekundah. Še dobro, da sem šel za njim, ker bi me pomoje zajebaval še pol leta.
Drugi primer je bil ta, da nisem mogel priti na dvorišče k očetu, kjer sem že z vsaj 7avti na prednji pogon do sedaj vedno prišel v polni sneg.
Problem ni na spluženih cestah ali pa spluženih klancih. Problem je, če je vsaj malo upora pred prvimi kolesi, ne boš prišel nikamor!!!
Imel sem pa nove Wredestein zimske gume kupljene tisto sezono, torej z 8mm profila.
Letos sem iz stanovanja gledal enega BMW 1 in enega Mercedesa, ki sta se kooooomaaaj izkopala iz ravnega!!! parkirišča pred blokom, pa je bilo snega za vzorec...par cm

na pokljuko ob 4 zjutraj po cca 25cm pršiča novozapadlega brez problema, nove gume in xd, bolje kod plug

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
..in XD si napisal...to je čist drugo od samo zadnjega pogona.
Tony, sem izklopil DSC in ni pomagalo. Gume sem imel pravilno montirane.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Po mojih informacijah bistveno povečaš verjetnost, da VTG crkne, če nimaš enako obrabljenih gum na vseh štirih kolesih. Torej npr. stare izrabljene na prvih in nove na zadnjih. To spravi izreden stres na VTG in posledično le ta rikne.
Sem imel stranko s serijo 1 z xDrive in je bilo ob speljevanju prav čutiti sunek v pogonu, ko je VTG probal različne obsege koles uskladit. Po menjavi pnevmatik je bila zadeva odpravljena. Začasno pa je na izrabljenih pnevmatikah nekoliko dvignil pritisk, na novih pa znižal, da je bilo približno usklajeno.

• Všeč mi je
Reactions: Zgaga

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Po mojih informacijah bistveno povečaš verjetnost, da VTG crkne, če nimaš enako obrabljenih gum na vseh štirih kolesih. Torej npr. stare izrabljene na prvih in nove na zadnjih. To spravi izreden stres na VTG in posledično le ta rikne.
Sem imel stranko s serijo 1 z xDrive in je bilo ob speljevanju prav čutiti sunek v pogonu, ko je VTG probal različne obsege koles uskladit. Po menjavi pnevmatik je bila zadeva odpravljena. Začasno pa je na izrabljenih pnevmatikah nekoliko dvignil pritisk, na novih pa znižal, da je bilo približno usklajeno.
Zdaj če je res ali ne, ne vem, ampak nazadnje sem bral, da naj bi imeli več težav tudi tisti, ki vozijo deljenje dimenzije (na 19kah recimo serijsko 225 spredaj in 255 zadaj), kjer potem tudi obseg že v štartu ni popolnoma enak (minimalna razlka ampak je).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.663
6.705
113
pri taščici
Enkrat bi sel z mateyem in podobnimi forumasi rad na rwd voznjo po snegu. Mogoce prej ali potem se jaz z fwd da vidim koliko bi bilo razlike.
Jaz dam fwd prednost pred rwd. Ce ne drugega, si lahko malo z volanom pomagas ce se nekje zakopljes in probas bocno najti boljsi oprijem. Ko se ti rwd ustavi, gres lahko samo rikverc

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Pi... kot da vsi na Turjaku in Polkljuki živite. Letos je bilo kar pogosto zasneženo vse pa ni bilo enkrat problema kam prit. Ponavadi imamo pa lih dvakrat letno konkretno snega na cesti...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Če sem se letos po snegu z Hiluxom samo z zadnjim pogonom (in terenskimi krampi brez lamel) vozil gor pa dol po Krimu, pol je jasno,d a res ni problemov.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Se spomnim letos ko je vrglo nekaj cm snega kako se je en starejši gospod pripeljal pred pošto z E klaso (tam letnik 2013-2015) in ko je poskusil oditi ni bilo šanse, zadnja kolesa so se vrtela v prazno... ista situacija kot jo je nekdo opisal z E90. No ostala vozila so normalno odhajala. Res pa da ne vem kakšne gume je imel, sklepam pa da zimske ker je bila takrat zima na vrhuncu...