Lani sem ga občudoval v BMW Welt-u . In bil je obdan s pleksi steno, da ne bi kdo prišel preblizu.Citat:
Uporabnik BigPoppa pravi:
Se tresejo za njega kot da bi bil edini na svetu, jih moraš prosit, da ti ga odklenejo, vsedit se ne smeš vanj... Kako tipično slovensko
Citat:
Za superšportnika i8, ki ga poganja hibridni sklop sestavljen iz 1,5 litrskega trivaljnega bencinarja s turbo polnilnikom in elektro motorja s skupno močjo 266 kilovatov (362 konjskih moči), pa bodo Slovenci odšteli 136.800 evrov. Cene ne vključujejo subvencij za električne avte eko sklada, BMW i3 bo deležen pet tisoč evrov subvencije, i8 pa dva tisoč.
BMW i8 v številkah
- Moč motorja: bencinski 170 kilovatov, hibridni sklop 266 kilovatov
- Masa: 1.485 kilogramov
- Doseg: električni motor 37 kilometrov, hibridni sklop 600 kilometrov
- Prostornina prtljažnega prostora: 154 litrov
- Pospešek 0-100 kilometrov na uro: 4,4 sekunde (le bencinski motor 5,9 sekunde)
- Elektronsko omejena največja hitrost: 250 kilometrov na uro
- Poraba energije: 2,1 litra bencina in 5,2 kilovatne ure na 100 kilometrov
- Čas polnjenja baterije: do 80 odstotkov v dveh urah i charge station
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Do konca februarja je tukaj, ravno dnes sem jim ga na hitro snel, da še par stvari naštudiram ...
Gre pa i8 izvrstno po snegu, prva drift mašina, pa tudi sicer zelo prijazen za hitro vožnjo.
Kakšen zvok so pa iz mini trivaljnega turbo mlinčka dobili, je pa zanimivo. V F1 bi se lahko kaj naučili ...
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Do konca februarja je tukaj, ravno dnes sem jim ga na hitro snel, da še par stvari naštudiram ...
Gre pa i8 izvrstno po snegu, prva drift mašina, pa tudi sicer zelo prijazen za hitro vožnjo.
Kakšen zvok so pa iz mini trivaljnega turbo mlinčka dobili, je pa zanimivo. V F1 bi se lahko kaj naučili ...
Citat:
Uporabnik mdragan pravi:
Ne vem kaj je cudnega to,da ne pustijo vsakega da odpira,sedi itd....igracka stane toliko da povprecni evropejec lahko samo sanja in slini na sliko....kaj sele povprecnemu slovencu.....
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Na elektriko pa se pelješ lahko 37km?
Kdo tu koga zafrkava
Citat:
Uporabnik VanZ pravi:
Citat:
Uporabnik mdragan pravi:
Ne vem kaj je cudnega to,da ne pustijo vsakega da odpira,sedi itd....igracka stane toliko da povprecni evropejec lahko samo sanja in slini na sliko....kaj sele povprecnemu slovencu.....
Še dobro, da nam za par € pustijo, da se vsedemo v nekaj sto miljonov € vredna letala in v njih ščijemo, serjemo in žremo prestice.
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Na elektriko pa se pelješ lahko 37km?
Kdo tu koga zafrkava