BMW F31

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Fak alter...vsepovprek eni odgovori...

Težko kaj uporabnega iz tega razen matey.

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Matey koliko si dal ti za svojega, če ni skrivnost? Si ga sam uvozil? Malo gledam cene v Nemčiji in se mi zdijo dražji kot pri nas..

Drugače pa me glede trdote podvozja tudi ne skrbi. Moj IS je tudi precej trd( F sport verzija) pa me ne moti. Je toliko bolj luštno na lepi cesti...

• Všeč mi je
Reactions: Matey

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Na koncu sem pristal na najnovejšem 2.0 dizlu s 191hp in 400Nm, ki so jih vgrajevali od 2015 dalje in naj bi imel končno odpravljene vse težave predhodnikov. Naj bi. Zaenkrat sem na cca.49k km in so far so good.
Upam, da so to res dokončno rešili, ker poznam dva primera, da sta kupila novega BMWja, pri obeh je šel motor.
Pa pri obeh že 190 konjski dizel.

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Na bmwslo forumu se bere, da B47 kar se tiče težav z verigo ni nič boljši. Tudi na splošno to pač ni avto, ki ga samo tankaš in voziš. Ko sem se pred pol leta sam zanimal za F31, so mi ga celo znalci na bmwslo odsvetovali. Bencinarji pa so res še bolj problematični (320i, 328i).

Avto sicer res dobro izgleda in se res lepo pelje, ko vse deluje seveda. :eek:

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
95 % pri nas je uvoženih, vsaj 2 k po avtu v povprečju dilerjem ostane. Nekaterim je težko v Nemčijo po avto oz. jim je vseeno za 2-3k?? :)

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
95 % pri nas je uvoženih, vsaj 2 k po avtu v povprečju dilerjem ostane. Nekaterim je težko v Nemčijo po avto oz. jim je vseeno za 2-3k?? :)
Mi ni niti najmanjši problem it gor po avto. Ampak kot sem napisal se mi zdijo pri nas cenejši. Moje mnenje je da dilerji dobijo gor avtomobile malo razbite toliko ceneje da se jim potem splača. Mogoče se pa motim.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Upam, da so to res dokončno rešili, ker poznam dva primera, da sta kupila novega BMWja, pri obeh je šel motor.
Jaz bom to verjel čez par let in nič prej. Ker do sedaj so že x-krat govorili od tega letnika je pa veriga ok, pa ni bila.
Najprej je bilo 2010, potem 2011, pa 2013. In potem vidiš avto letnik 2013 s 50.000 REALNIMI km, ki mu veriga ob zagonu zaruži.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83

Če ti je ravno napisal, da kar gleda so še dražji. Je treba kar zadet, da tkole privat prideš skoz, so pa druge "fore", da se pride ugodno do lepega za nekaj manj denarja.

Jaz slovenskim dilerjem ne zaupam, ker že oglas na avto.net preveč pove. So skrajno nepismeni in ne ne bom se jaz v Slo pregovarjal pola pola v nekih južnih jezikih, ko bom kupoval beemweeja. Kot drugo pojma nimajo kaj sploh prodajajo ali pa konkretno zavajajo. V Slo so vsi Audiji S-Line oz. bolje rečeno S-lime, ker nek sluzavec nalepi kitajski badge gor.

V naslov oglasa napišejo da ima avto start/stop for fuck's sake. Avti majo kar LED luči in bi-xenon žaromete skrati ipd. Pa to prodajalci, ki imajo 80% ene znamke naprodaj, se pravi so skorajda specializirani za neko znamko.

blah..kolk že spisal, skratka men se gnusijo, potem pa še Trojane scena...:S

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Jaz bom to verjel čez par let in nič prej. Ker do sedaj so že x-krat govorili od tega letnika je pa veriga ok, pa ni bila.
Najprej je bilo 2010, potem 2011, pa 2013. In potem vidiš avto letnik 2013 s 50.000 REALNIMI km, ki mu veriga ob zagonu zaruži.
Konkretna primera sta celo 2014 letnik, mislim da modelno leto celo 2015.
Bratu je motor poslušnost odpovedal pri 31k km prevoženih (avto je bil star leto in pol), frendu pa letos, ravno po izteku 4-ih let, prevoženih 112 k km.
S tem, da ima brat doma še en avto s tem motorjem, zaenkrat (tok-tok) še vse OK, upam da ga bo letos prej prodal preden gre še ta motor v nič.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.222
1.366
113
Mater se enkrat da slisim kaj o francoskih in korejskih pa italijanskih polizdelkih. En jeben bmw pa ne more naredit dizla ok in popravit napake, ki se vlece skoraj 10 let. Pa ko ga kupis, se moras odcolat 1000eur za menjavo ketne preventivno. Ko francozu crkne soba pa je polizdelek. Bmw pa premium.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.741
15.795
113
Matey koliko si dal ti za svojega, če ni skrivnost? Si ga sam uvozil? Malo gledam cene v Nemčiji in se mi zdijo dražji kot pri nas..

Moj je delan za nemški trg ja, ampak ga nisem sam uvozil temveč en naš pogodbeni partner, je pa to že moj treji avto iz Nemčije. Nemški so večinoma dražji zato, ker so v povprečju veliko bolj opremljeni in ravno zato zadnje čase kupujem od tam, ker imam veliko večjo izbiro. Cena se je vrtela okoli 35k in je na koncu izpadlo dokaj ugodno glede na vse okoliščine (starost 1 leto 4 mesece, malo km, veliko dodatne opreme, ...). Veze in poznanstva v SLO pač še vedno delajo svoje :aplauz:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.741
15.795
113

Ja saj zato pa sem napisal "naj bi" in držim pesti, da bo pri mojem vse ok. Bo res treba počakati še par let, da se bo lahko realno ocenilo ta morebiten napredek.

• Všeč mi je
Reactions: mtl

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Kar mirno pri tvojem motorju... , tile se lastne sence bojijo tle. :D
Na Titaniku je tudi še band igral in osebje je zagotavljalo, da je vse pod nadzorom, ko se je ladja že nagnila in napol potonila.
Nekako v tem kontekstu streljaš take izjave. :rolleyes:

Matey, upam da bo res vse okej s tvojim primerkom, pa z vsemi ostalimi, ki imajo notri ta motor, tudi. ;)

• Všeč mi je
Reactions: Cash in Matey

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.741
15.795
113
Ja pa saj je vsakomur, ki malce spremlja avtomobilistično sceno in ima vsaj približno realen pogled jasno, da je cca. po letu 2005 vsem znamkam zaradi kriznega in splošnega varčevanja ter ostalih zadev začela drastično padati kvaliteta izdelanih vozil. To pa se seveda mora nekje poznati in tu nima veze ali gre za bolj premium znamko ali pa ne. Meni pa bolj kot to šteje kako se pelješ z avtom, ko vse dela tako kot mora in to je pa tudi point a ne? :cheer:

• Všeč mi je
Reactions: urby20 in Malecky