BMW E46 ali petka?

Petka ali trojka?

• Skupaj glasov
    46

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik netko pravi:
sem videl že nekaj takih ki so šparali dokler ni zaropotalo

in ko tak stroj zaropota, zaropota konkretno in močno! €€
evil.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik SpidiGonzalez pravi:
Ja kaj zdej, najprej pravite da tole je neuničljivo in dobro, potem pa da nekaj ropota?
confused-1.gif

Pač ne kupuj od takih, ki se hvalijo, da 50.000km niso naredili servisa in, da so pri tem le sem in tja dolivali olje.

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Sam knjižico ti vsak lahko poštemplja, kako naj vem a je res menjal olje in stvari al je sam knjižico šel štempljat? To na servisu majstri lahko vidijo?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Gledam kak avto ranga 4 - 6 k evrov, in me zanima kako so kej težave pri teh avtomobilih, kaj pazit in te stvari. Do kake kubature se še splača vzet petico, zaradi registracije? Kolikšna je razlika med 520 in 523 pri reg. in kako se pozna na cesti? In pa glede trojke, ali vzeti 318i, 320i ali 320d?

Na kaj naj pazim pri nakupu? Tile avtomobili imajo vsi večinoma 100.000km ali več.

Aja pa še nekaj: se splača peljat na AMZS da avto pred nakupom pregledajo? Baje ti dajo neko potrdilo da je vse OK ali kako gre to?

Nisem bral te salate ker se mi enostavno ne da. Skratka To da imajo vsi ti avti 100.000km ali več mislim da malo napačno razumeš... V cenovnem rangu ki ga ti gledaš 4-6k € in temu tudi sledi primeren letnik imajo avtomobili tam od 250.000km naprej pa do pol miljona.. Odgovor na vprašanje ali 3 ali 5 je pa tudi popolnoma preprost. Če ti finančno gre za skozi vzdrževanje potem definitivno BMW 5 saj je čist drug avtomobil od vhodne trojke. Boš pa moral imeti kar nekaj dinarčkov na strani za vzrževanje, sploh če boš vzel kakšnega dizla.. Jaz bi na tvojem mestu vzel bencinko v tem rangu in v tem letniku saj BMW bencinarji niso preveč požrešni vsaj glede na konkurenco (če primerjaš s kakšnim avtomo iz VAG koncerna). Osebno bi vzel 523i, so menda kar preizkušene mašince, priporočam ti da se oglasiš na BMW forumu, tam boš izvedal marsikaj... BMW 3 ti odsvetujem, vsaj v tem cenovnem rangu, saj bo za tak denar brez opreme in bo izgledal zelo zelo zelo socialno... To zame potem ni BMW. Upam da sem ti kaj pomagal.. Aja.. še beseda o vzdrževanju... Z bencinarjem mislim da ne boš imel nekih večjih stroškov...

Lp
Matej

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Sam knjižico ti vsak lahko poštemplja, kako naj vem a je res menjal olje in stvari al je sam knjižico šel štempljat? To na servisu majstri lahko vidijo?

Tako je, knjižico ti štempla vsak vajenec in to za 2 pira. Zato pa je treba pogeldat v računalnik, le tam so podatki "VERJETNO" verodostjni. Če pa je bil avtomobil servisiran na privat servisu pa ni v računalniku in tako ali tako ne moreš vedet.. Skratka avtomobil ti naj pregleda strokovnjak in ti bo to najboljši podatek o tem v kakšem stanju je avtomobil.. Lahko ima veliko kilometrov in če je pravilno vzrževan in vožen potem nima kaj biti!

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:

Če je servisna ponarejena se kar hitro opazi po barvnih odtenkih štampiljke in kulija in po pisavi, tako da bodi pozoren tudi na to. Moraš se zavedati da kupuješ 12-13 let star avto višjega ranga in je pametno imeti vsaj kakšnega jurija na strani za morebitne izredne stroške. Jaz bi šel na tvojem mestu pogledati tistega srebrnega od prvega lastnika ki sem prilepil link.
zmaga.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
pri kakem dizlu se to rado zgodi sploh uvoženem! Kaka teden ja dela lepo potem pa lahko zgodba ni več tako prijetna! Ravno zato ti pravim kupi pri kakem pooblašščenem servisu al pa iz prve roke. Moj avto ima komplet zgodovijo potrjeno z računi tako pri selmarju, kot pri meni doma!

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Ena kolegica je imela prej 523i, potem pa prešaltala na novega 320i in pravi, da ji je bila petka veliko bolj všeč, nekako bolj luksuzna.
smile-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ah bejzi no? Da so bili razočarani?
smile-1.gif
Veš kako je... boljšega se zlahka navadiš, slabšega pa težko... Drugače pa 528i je malo mimo izbira... Ni ravno nek varčen motor, potem raje 530i. Si v enakem rangu pri zavarovanju in registraciji s tem da je 530i novejši motor in zna tudi manj popapcat... Osebno bi iskal 525i z ročnim menjalnikom ali pa 523i odvisno katerega bi lepšega dobil... Drugače pa raje 525i!

Lp

PS:. Išči BMW-ja z ročnim menjalnikom, saj Steptronicov ne gre popravljat... Drag strošek v primeru okvare...

Nazadnje urejeno:

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Pa kaj ti bo BosnaWagen? Vzami za tak denar nekaj, da boš lahko čez določeno obdobje naprej prodal.

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Aja še to...kdo krije stroške prepisa in teh stvari? Tablice grejo z avtom ali ostanejo lastniku? Pa če mogoče kdo ve kolikšni so stroški za te papirje.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Pa kaj ti bo BosnaWagen? Vzami za tak denar nekaj, da boš lahko čez določeno obdobje naprej prodal.
Aaaa? Kak bosna wagen? Ti si celi Bosna wagen. Pa mislim da si ti zadnji ki bi lahko svetoval o tem kaj kupit da boš čez določeno obdobje naprej prodal? Rover to verjetno ni kaj? Po drugi strani pa nekateri kupujemo avtomobil za sebe, za svojo dušo in ne za to da ga bomo lahko čez določeno obdobje lahko dobro naprej prodali.. Eni pač živimo zato da uživamo in ne zato da poceni skozi pridemo ali kako si ti to razlagaš?

Lp

netko

Guru
25. jul 2007
6.949
2.248
113
na srečo kretenov ki ne menjajo olja vseeno ni toliko da bi se ti bilo treba bati

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
No upam da ko ga prvič peljem na servis ne bo ravno po pohanem pridišalo.
bonk.gif
Kako je s tablicami in cena prepisa?

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Če boš kupil šestaka, potem obvezno 323i, ker 320i je preveč lenoben, sicer raje vzami 318i.

Sam imam trenutno 323i in kaj drugega kot pohval nimam za povedat.
grin1.gif

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:

Kaj bolj butastega ne moreš izjavit, ane?!
rolleyes-1.gif

Sploh pa reče nekdo, ki vozi Rover.