Bluetooth telefoniranje za v avto

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Živjo,
kaj priporočate za v avto v sledečem cenovnem razredu?
Trenutno imam nagledano:
1. Nokia - klik
2. Parrot - klik
Kakšne izkušnje?
grin1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.033
9.668
113
Eno vprašanje: zakaj pa ne vzameš običajne bluetooth slušalke. Jaz to uporabljam in ne zamenjam za nič. Zvok je kvaliteten (vzameš dobro slušalko) in ni nobenih motenj, itd., pa še kje drugje jo lahko ponucaš.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.892
-360
113
mah men ni praktično jo natikat kadar jo rabiš. sej je tud res, da nimam ne vem kok klicev, tko da jo nimam skoz gor, pa še kmečko bi izgledalo, če bi jo imel... da bi si jo pa vsakič natikal, ko imam klic, je pa bolj praktično, da se na telefon javim pa je...

bi jest zihr raje original set - nokia. je pa res, da je tale set konjski. jest si bom namontiral prostoročno. Da se lepo radio zniža, govori se preko mikrofona k je nekje pr stebričku zgoraj, in to je to.

sad

Guru
24. avg 2007
21.033
9.668
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
mah men ni praktično jo natikat kadar jo rabiš. sej je tud res, da nimam ne vem kok klicev, tko da jo nimam skoz gor, pa še kmečko bi izgledalo, če bi jo imel... da bi si jo pa vsakič natikal, ko imam klic, je pa bolj praktično, da se na telefon javim pa je...
Huh, jaz jo avtomatsko in podzavestno dam gor. Imam jo na dosegu roke in to je to. Stalno gor imet zna biti res malo nerodno.

Citat:
bi jest zihr raje original set - nokia. je pa res, da je tale set konjski. jest si bom namontiral prostoročno. Da se lepo radio zniža, govori se preko mikrofona k je nekje pr stebričku zgoraj, in to je to.
Točno tako. Tile prostoročni seti so brez veze, ker moraš ročno radio znižat, itd. Tako da je dejansko bluetooth slušalka le da imaš verjetno slabšo kvaliteto zvoka in še sopotniki vse slišijo (zdaj to je odvisno od posameznika koliko je to problem
evil.gif
).

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.892
-360
113
ja... če imaš kej za skrivat, je slušalka zihr najboljša!

sicer pa tud pri prostoročnem setu sopotniki vse slišijo. je pa dobro, ker lahko sodelujejo v pogovoru!

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Eno vprašanje: zakaj pa ne vzameš običajne bluetooth slušalke. Jaz to uporabljam in ne zamenjam za nič. Zvok je kvaliteten (vzameš dobro slušalko) in ni nobenih motenj, itd., pa še kje drugje jo lahko ponucaš.

imam slušalko, jo uporabljam in je ok, ampak v avtu se mi pa ne da dajat slušalke vsake 5 minut not. Pa slušalno stalno zgubljam...
grin1.gif

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Jaz imam urejeno prostoročno telefoniranje preko avtoradia Blaupunkt Hamburg MP57. Stvar se kar obnese, sogovorniki pravijo, da odmevam, vendar se da vse zmenit BP. Cena pa tudi ni toliko večja od tvoje željene. Imam tudi modrozobo slušalko, vendar se mi je ne da natikati ob vsakem klicu na uhelj in potem še zmanjševati jakost avtoradia.
rolleyes-1.gif

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
jaz uporabljam slušalko...sem se navadil nanjo...predvsem pa jo uporabljam doma ko delam da mi ni potreba držat gsm na glavi tako da lahko z delom nadalujem brez težav....v avtu jo tudi uporabljam(glasnost avtoradija pa dam na tiho z enim samim pritiskom na gumb)....ko pa grem z avta ven pa nikoli.....mi je bla tudi meni muka to stavit gor pa dol (ko prideš v avto in ko greš z njega) samo sem se navadil (praksa) in zdaj se skoraj ne zavedam kdaj to naredim.

Moj sosed jo je probal in je ne more imet na ušesu in ima zato tisto zadevo za vžigalnik...ne vem pa katero.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
KOt ti je nekdo ze povedal, ali kupi srot od slusalke ali pa kupi orenk kit, ki se zmontira in obvezno parrot. Vse ostalo je priblizek.

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Da si malo temo sposodim,ko smo ravno pri teh slušalkah. Imam slušalko nokia in telefon samsung,pa me zanima zakaj hudiča ne gre poslušat glasbe prek slušalke??
confused-1.gif
Pogovarjat se da BP!
Le z enim telefonom mi je uspelo predvajanje glasbe na to slušalko,se več ne spomnim kater je bil..
Se komu kaj sanja??
jezen.gif

Yurex

Pripravnik
20. apr 2009
148
0
16
Maribor
Citat:
Uporabnik Don_kugla pravi:
Da si malo temo sposodim,ko smo ravno pri teh slušalkah. Imam slušalko nokia in telefon samsung,pa me zanima zakaj hudiča ne gre poslušat glasbe prek slušalke??
confused-1.gif
Pogovarjat se da BP!
Le z enim telefonom mi je uspelo predvajanje glasbe na to slušalko,se več ne spomnim kater je bil..
Se komu kaj sanja??
jezen.gif

Čisto odvisno od telefona in slušalke... Recimo imam Platronicsovo slušalko pri Nokii e71 samo striktno klici, pri
nokii n97 pa vse...

kacajdr

Pripravnik
2. okt 2007
158
0
16
Kranj
Eno leto uporabljam Parrot CK-3100 in sem zelo zadovoljen.
Slušalke nisem hotel, ker je nočem niti natikat na uho niti nosit.
V nov avto bo šel zopet Parrot. Zanimivo, da prodajalec BMW pravi, da priporoča nakup in montažo parrota namesto (pre)drage original BMW bluetooth instalacije.

Nazadnje urejeno:

bose

Pripravnik
23. sep 2009
293
14
18
daleč,daleč,daleč proč
Tudi sam sem gledal za Parrot-om, pa sem se na koncu odločil za KUFATEC FISCON modul, ki se vgradi na avtoradio. Mislim pa, da deluje samo na VW. Dela pa super, sam stiša radio ob klicu, na zaslonu avta imaš imenik, klice (dohodne, odhodne in neodgovorjene).
Je malo dražji od Parrota (cca 450€). Drugače pa mislim, da je Parrot prava izbira.

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Jaz imam tudi Blaupunkt MP57. Zdaj je naprodaj še boljši Mp68.
In dela v redu.
Raznih slušalk pač nebi trpel v ušesu, če nebi bil ravno kakšen hud manager.

Nazadnje urejeno:

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
Tudi sam imam s Parrot CK-3100 dobre izkušnje. Čeprav mi izgleda malo zastarel. Ampak deluje dobro.

sass

Guru
1. sep 2007
5.202
845
113
jaz sem prej uporabljal podoben sistem od JABRE. zadeva se je obnesla presenetljivo dobro. zvok je bil čisto soliden, tudi sogovorniki so me dobro slišali, saj sem imel to zataknjeno za voznikov senčnik. vsekakor se mi zdi to boljša rešitev od slušalke, saj podpira med drugim tudi glasovno klicanje, slabost je edino, da moraš to reč vsakič ročno vklopiti, ko se vsedeš v avto.