Bluetooth sprejemnik Belkin

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Citat:
Uporabnik sass pravi:
drugače pa za ~40 EUR dobiš že Raspberry Pi, ki ga potem pretvoriš v pravi multimedijski predvajalnik in enostavno krmiliš preko telefona, tablice, daljinca.

Daj vec povej o tem. Je mozno s tem iz kavca, brez prizganega tvja, na telefonu zavrteti komad iz youtube, ki bo spilal na zvocnike? Primerjava se mi ne zdi na mestu ze zaradi cene (kakor gledam je treba nabavit se ohisje, kable itd.) in zaradi preprostosti uporabe (a je simpl al ne? - nism nek tehnicni ekspert in tudi nimam casa, kot nekoc, ko sem iz dolgcasa saril po control panelu mojega pentiuma2 266mhz v bigtower ohisju:))

sass

Guru
1. sep 2007
5.202
845
113
za youtube tudi jaz ne vem, mogoče bi šlo z uporabo priljubljenih zaznamkov. odvisno od aplikacije za telefon.
drugače pa poguglaj za Raspberry Pi, da boš videl, kako zgleda ta računalnik in kaj dobiš (oziroma kaj moraš še dokupiti). potem nanj naložiš katerega od XBMC distribucij (recimo jaz imam Raspbmc), povežeš na tvoje lokalno omrežje in upravljaš preko telefona z uporabo različnih aplikacij (npr. jaz uporabljam yatse). zadeva ima HDMI izhod za TV ter 3,5mm izhod za glasbeni stolp, zmore predvajati praktično vse video datoteke, deluje kot DLNA in torrent strežnik, porabi minimalno energije. vendar pa to ni "consumer product" torej da bi ga vzel iz škatle in bi že deloval. gre za dejanski računalnik, torej je priporočljivo imeti vsaj nekaj osnovnega znanja o linuxu (ali vsaj splošnega poznavanja računalništva).

22. jul 2007
13.396
1.652
113
124
to me zanima, ali si torrent strežnik usposobil na raspbmc-ju ali si pač govoril splošno o napravi
sprasujem se.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.202
845
113
dela, dela
smile-1.gif

naložil sem si transmission, res pa je, da se pri kakem 1080 filmu zna zatikati, zato sem si na daljincu naredil bližnjico, s katero lahko ugasnem transmission.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik Robbit pravi:
Citat:
Uporabnik sass pravi:
drugače pa za ~40 EUR dobiš že Raspberry Pi, ki ga potem pretvoriš v pravi multimedijski predvajalnik in enostavno krmiliš preko telefona, tablice, daljinca.

Daj vec povej o tem. Je mozno s tem iz kavca, brez prizganega tvja, na telefonu zavrteti komad iz youtube, ki bo spilal na zvocnike? Primerjava se mi ne zdi na mestu ze zaradi cene (kakor gledam je treba nabavit se ohisje, kable itd.) in zaradi preprostosti uporabe (a je simpl al ne? - nism nek tehnicni ekspert in tudi nimam casa, kot nekoc, ko sem iz dolgcasa saril po control panelu mojega pentiuma2 266mhz v bigtower ohisju:))

Če ti na Raspberry Pi laufa xbmc, potem lahko preko xbmc aplikacije na telefonu, s telefona pošlješ youtube video na Raspberry Pi. Tukaj se pri tebi pojavi "problem", ker gre tudi slika tja.
Rešiš lahko:
da predvajaš še hkrati na telefonu, vendar vrjetno ne boš zadel v nulo, da bi imel sinhronizirano sliko na telefonu in zvok na hifi.
če ti slika ni pomembna, potem bo učinek enak kot preko bluetooth adapterja.

sass

Guru
1. sep 2007
5.202
845
113
http://www.transmissionbt.com/

tukaj si preberi o programu. naložiš ga tako, da odpreš konzolo in vtipkaš

sudo apt-get install transmission-daemon

nastavitve za program imaš v tej datoteki

sudo nano /etc/transmission-daemon/settings.json

program ustavljaš in poganjaš z ukazi

sudo /etc/init.d/transmission-daemon stop
sudo /etc/init.d/transmission-daemon start
sudo /etc/init.d/transmission-daemon restart

na prvem linku imaš tudi nekaj remote programov za windows, s katerimi potem z računalnika dodajaš in urejaš torrente.