Bloodhound Hubert

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Ker vem, da je tukaj nekaj ljudi, ki se spozna na pse. Zanima me krvosled Hubert, je pri nas kaksno leglo, kaksne so cene, na kaj bi moral biti pozoren, ima kaksne tipicne bolezni?

Najraje bi imel crnega ali temno temno rajvega, ki pa naj bi jih bilo zelo tezko dobiti. Zadovoljen bi bil tudi s kaksnim, ki je crno - rjav.

Hvala za morebitne informacije ter nasvete.

FoxyLady

Pripravnik
7. jun 2008
436
0
16
Maribor/Ljubljana
Huh, so res kr dost redki psi, jaz sem tudi videla samo eno predstavnico te pasme. Psička je bila res posrečena, in tako zelo nerodna da si tega ne moreš zamislit. Sicer je bila še mladiček (stara nekje 4 mesece), ampak ko je tekla se je zapletla v svoje noge ali stopila na uhlje in padla
smile-1.gif

No, psičko so potem oddali (ni bilo dovolj časa za njo), in od takrat več nisem videla nobenega bloodhounda.

Glede legel pa se ti pomoje splača pogledat malo v tujino, pri nas težko verjetno da boš kaj dobil.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Hvala, tukaj sem ze pogledal, nekaj ljudi tudi ze kontaktiral.

@ ....Lady

Vsec mi je obnasanje teh psov, enkrat videl v Avstriji in od takrat si zelim Hubija =) Taki preprosti melanholicni. Po potrebi pa se prelivi v pravega lovca. Taksnega psa si zelim.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Cene štartajo tam pri 600 pa navzgor, računaj tam 850 za doberga, in 1000 za temnega.

Si že imel kakšnega psa prej?
Ta pes ima najhujši nos med psi. Daleč za njim je basset. Moreš vedet da tega psa nikol ni doma.
Model je na poti za nosom neprestano, glavo v tla in gre on svojo pot, ga ni domov tudi po en teden.

To je krvno najčistejši lovski pes iz 8mega stoletja in do danes so se mu spremenila kvečemu imena po katerih
ga kličemo, ostalo je ostalo enako. Pes lahko vonja tudi po vodi, in če imaš nesrečo je mimo tvoje hiše šetala srnica,
katero bo sledil, srnico pospravijo lovci in z avtom odpeljejo v lovski dom. Če je v okraju 10km hubert, ga okoli lovskih
hiš vidiš pogosto, ker sledi tudi vozilu ki je odpeljalo srno, enostavno vonja jo po zraku. Fantastična pasma,
sicer neprimerna za čuvaja, ker lopov pomeni njemu odrešitelja ki je pustil odprta vrata, in hubert že gre svojo pot,...

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Ja, to sem bral, da ima izjemen vonj.

Pred tem smo imeli Dobermana, ki pa je na zalost poginili v spletu nesrecnih okolisicin.

Bo pa nezazeljeno, da bo pes lutal sam od sebe. Doma imam tudi osebo, ki je ze predhodnga psa sprehajala po 3x na dan, imel je razno razne izlete itd. Tako, da tudi bodocem ne bi smelo kaj manjkati. Nekaj bo jedel, spal, imel bo velik vrt, moral se bo navaditi.

Evo se ena slika kako zgleda to dzukelo, ce se bo komu utrnila kaksna ideja, da je nekje videl oz. slisal za dobro leglo.

P1020272.jpg

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Če ste prej meli dobermana pol ga morate tudi sedaj kupit. Prespecifična pasma
da bi jo kar tako zavrgel. Sicer pa kakor želiš, ampak hubert se z doberjem nemore
primerjat, ne po igri, ne po vitalnosti kajšele kot æuvaj, lastnost ki je zaželjena pri velikem psu,
in doberman bo hišo ščitil z živlenjem. Hubert je lovski pes in če ne hodiš na jago, pol
nima smisla kupovat takega psa... Sej je lep in vse, samo če imaš pogoje, daj raje spet
dobermana. James Bond med psi.

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Takega je imela ena ženska, ki živi v LJ, BS3, Trebinjska 16 - atrij. Včasih se ga je dalo lepo videt čez ograjo. Ga je pa vzela v Italiji. Nisem prepričana, ampak če se prav spomnim, se je govorilo, da so ji na eni od slo vet. klinik psa tudi uničili (imel je neko bolezen na očeh) in je potem od svojega vzreditelja iz Italije dobila drugega.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Ne vem kaj naj recem, fantasticen pes. Izjemen.

Na zalost je pri meni prislo do sprememb in nisem vec v situaciji, da bi temu kuzatu ponudil vse pogoje, ki jih potrebuje, predvsem moj cas.

Me pa vseeno zanima malo vec. Kaksne so njene lastnosti, ubogljivost, se odzvoe na odpoklic, sprejemanje otrok, obnasanje do tujcev, hrana, cena?

Hvala za vse morebitne informacije. Slike so prav tako fantasticne.

GreKom

Zelenc'
7. nov 2009
8
0
1
48
Maribor
Obišči stran
No ja. Pri 14 tednov starem kužku ti težko kaj rečem.

Je kar ubogljiva (sedi, lezi, pridi, taco) zelo zaupljiva do drugih ljudi, obožuje vožnjo v avtu, papca Hills brikete. Cena je no ja... 800 EUR. Z rodovnikom in čipom ter prvimi cepljenji.

Pač je treba pazit na higieno ušes in oči, ter da ko je odrasel pes po hrani ne nori preveč, ker nima fiksnega želodca. Lahko pride do obrata želodca (podbno kot pri kravah) kar je lahko smrtno če se ne operira res hitro.

Drugače pa lepo raste in pridobiva ca. 1 kg na teden. Tudi z domačimi mačkami in ostalimi psi se super zastopi. Je pa radovedna in zelo rada vohlja naokrog.