Blokada računa

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
To pomeni, da ima na banki, ki mu vodi račun, dospele obveznosti (rubeže oz. izvršbe ipd.), vendar na računi ni dovolj sredstev za njihovo poplačilo. Ko dobi dovolj veliko nakazil na račun, se poplačajo rubeži in se račun spet odblokira ... če pa ne pa ostane blokiran do zaprtja s.p.

Nazadnje urejeno:

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Katera banka je pa kaj ugodna tam? Jaz se moram res spokat dol iz NLB preden crkne.

KAJ ČAKAŠ????
bonk.gif

bozo_13

Pripravnik
11. jul 2010
201
0
16
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
sp ne more ubežati poplačilu dolgov...ker lastnik odgovarja s svojim premoženjem. Lahko pač še sam izbere osebno bankrot.
se ta osebni bankrot kje vidi ali se takrat pac zapre firma?

erikson

Guru
25. avg 2007
22.693
6.461
113
Citat:
Uporabnik bozo_13 pravi:
kaj pomeni, ce ima firma (sp) blokiran racun zarad premalo sredstev?
da je bankrotirala al da je lastnik pac dvignil vse, kar je lahko z racuna pa je?
Če imaš možnost poglej tudi interval, koliko časa je račun blokiran in kakšno je bilo poslovanje v preteklosti (npr. v Bonitetah se to vidi, če nimaš mi daj na ZS davčno številko tega s.p-ja).

Ponavadi se to zgodi ker čakaš, da ti nekdo plača opravljeno delo, hkrati pa dobavitelj že zahteva plačilo materiala in te da v izvršbo. Ali pa so kakšne neplačane kazni ali davki - mnogi mislijo, da bodo "pozabili" nanje, potem pa jim nekega dne vzamejo z računa. Da so predhodno prejeli obvestilo itak nihče ne prizna.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik bozo_13 pravi:
kaj pomeni, ce ima firma (sp) blokiran racun zarad premalo sredstev?
da je bankrotirala al da je lastnik pac dvignil vse, kar je lahko z racuna pa je?

Da je imel na računu izvršbo in da stanje na računu ni zadoščalo, za poplačilo le te. SP iz svojega računa ne more plačevati, dokler ni poravnana izvršba v celoti.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik anovak99 pravi:
A misliš katera banka je ugodna v Avstriji? Nobena
smile-1.gif

Samo vodenje računa te pride ca. 110 eur letno (Uni Credit) oz. tam plačaš na vsake 3 mesece ca. 27 eur; Manipulationsgebühr 16,13, Buchungsentgelt 10,69, še Porto za izpiske 0,65 ti cuknejo LOL.. To je če čisto nič ne nakazuješ. Nakazila ti potem še tako extra zaračunajo.

Pri nas je v bistvu super kar se tiče teh stroškov.
Praviš super? Pri nas na PBS imam pri saldu 25.000€ približno enake obresti na vpogled, kot stroške vodenja računa... v Avstriji na PSK pa pri 2.000€ 3× več dobim obresti na vpogled kot pa plačam stroškov vodenja... pa niso obresti visoke... Tudi vsaka transakcija me pride vsaj pol ceneje v A...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Avstriji že ampak KJE? Vsi samo govorite kako je vse ugodno, daj povedat banko, in vrsto računa...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik bozo_13 pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
sp ne more ubežati poplačilu dolgov...ker lastnik odgovarja s svojim premoženjem. Lahko pač še sam izbere osebno bankrot.
se ta osebni bankrot kje vidi ali se takrat pac zapre firma?

Ce sprasujes ali lahko vidis, da je nek cungalunga s.p. objavil osebni stecaj, od tebe bi pa nekaj rad, lahko vidis vsaj v evidenci TRR, da je v stecaju. Jaz sem imel opravka z enim takim, objavil je osebni stecaj (zaradi dolgov s.p.-ja) in je bilo to napisano v omenjeni evidenci. Odkar jo ima AJPES, se se nisem prijavil vanjo, tako da ne vem ce pise isto, a lahko sam pogledas: http://www.ajpes.si/eRTR/JavniDel/Iskanje.aspx

Srandi

Pripravnik
16. feb 2011
338
0
16
Imam vprašanje: Kako lahko s.p., ki ima račun blokiran že 3 leta neprekinjeno, normalno posluje? Kako plačuje davke (je namreč zavezanec za DDV)? Kako lahko izkaže prihodke in celo dobiček, kakor je razvidno iz bilanc na ajpesu? Resno me zanima, kako je mogoče tako poslovanje?

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Približno tako kot podjetja Jankovičevih sinov
wink-1.gif

Podjetje izvaja storitve oz. prodaja izdelke, katere mu plačajo ali z denarjem ali z nakazilom na TRR - a ne na njegovega.
Poleg računa posredujejo tudi asignacijsko pogodbo na osnovi katere stranka plača na račun druge pravne osebe. Ta pravna oseba potem opravlja tudi plačila - pri teh so pomembni sklici in ne toliko od kje je nakazilo prišlo.

Po domače: nategovanje upnikov prve klase.
Morda pa obstaja še kak način, jaz poznam "le" tega.

Srandi

Pripravnik
16. feb 2011
338
0
16
Sem tudi sam pomislil na medijsko najbolj izpostavljen način z asignacijo.
smile-1.gif

Z denarjem verjetno ne mora poslovati, saj je praktično vsak izdelek, ki ga proda, vreden več kot 400 EUR (omejitev za poslovanje z gotovino). Čeprav je kršitev tega zakona verjetno še najblažja izmed vseh preostalih kršitev...
Obstaja morda še kakšen način?

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Račun v tujini - to je moda zadnje čase. Sicer se tudi lahko rubi, vendar je precej težje, kot pri nas.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Pri gotovinski omejitvi poslovanja je "kupec" v prekršeku in ne prodajalec.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik Srandi pravi:
Imam vprašanje: Kako lahko s.p., ki ima račun blokiran že 3 leta neprekinjeno, normalno posluje? Kako plačuje davke (je namreč zavezanec za DDV)? Kako lahko izkaže prihodke in celo dobiček, kakor je razvidno iz bilanc na ajpesu? Resno me zanima, kako je mogoče tako poslovanje?

Jaz sem imel skoraj leto dni tako situacijo, ko so mi zaradi zasebne zadeve blokirali račun od mojega s.p. , enostavno sem delal dalje, prispevke in vse podobno so mi trgali iz računa (DURS ima itak prednost), ostalo sem se drugače znašel. Celoletno trganje z računa za DURS me je stalo cca 100 SIT tisočakov, kombi sem plačal z asignacijo, telefone pa to pa pač na pošti z gotovino. Tedaj sem še bolj delal za druga podjetja, tako da materiala ni bilo.

Da se.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.182
3.643
113
Marlbor
Pa tudi omejitev za gotovinsko poslovanje velja le za transakcije med pravnimi osebami, ne pa fizičnih strankah.