Citat:
Uporabnik krnekejjeto pravi:
reli ni noben, vsaj ne da bi jest vedi...
razen če po vaše ne misliš rally?
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
In potem so se ribiči oziroma njihovi potomci čez čas pokristjanili...
Niso se, ampak so jih nasilno pokristjanili. Če že.
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Govorimo o času pred prihodom slovanov, ko jaz nič ne vem o kakšnem prisilnem pokristanjevanju...mogoče imaš pa ti pdoatke o tem, v istem predalu, kjer imaš pravnomočno sodbo za jezusa
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Pred prihodom človeka na blejski otok so se tam sprehajale razno razne živali. Edino pravilno bi bilo, da ga dajo gamsom.
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Govorimo o času pred prihodom slovanov, ko jaz nič ne vem o kakšnem prisilnem pokristanjevanju...mogoče imaš pa ti pdoatke o tem, v istem predalu, kjer imaš pravnomočno sodbo za jezusa
Med tvojimi fotografijami sem našel ja. Pokristjanjevanje je vedno prisilno, še nisem slišal za primer, da bi kdo prostovoljno, brez sile, zmote ali zvijače pristopil v očitno ropanje.
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
glej, zadeva je pač taka...odloča se po pravni poti, na podlagi pravnih določb...jaz osebno raje vidim, da bi bil v državni lasti, ampak če sodišče odloči, da je od cerkve, bom spoštoval tako sodbo.
Argumentov v stilu ''en duhovnik je pred 500 leti rekel neki babici, da bo šla v pekel, če ne prepiše hube na samostan'' (itak je sploh ni mogla, saj ni bila njena last), kot razlog, da cerkvi otok ne pripada, pa pač ne morem resno jemati. Pa ne leti tale zadnji del na tebe...
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Ajde, si natančen, k na kmetih.
Maš prav, otok je Njegov, dajmo mu ga nazaj. Naj pride k notarju, da podpiše vse papirje in mir. Do takrat bo pa v javnem dobrem.
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Gre za simbolne zadeve, podobno kot ustaško obeležje na Kredarici.
Kar vprašaj jih, če ni hrvacko, je božje.Citat:
Uporabnik ghibli pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Gre za simbolne zadeve, podobno kot ustaško obeležje na Kredarici.
Torej je Kredarica del Hr