Citat:
Uporabnik Denis pravi:
KSZ
Tukaj bi vprašal, ko je ravno tema o BB:
Trenutno imam Vivaza, pa bi menjal za Storm 9520 enostavno zato, ker sem se Symbiana že naveličal in bi rad preizkusil tega BB.
Grem na boljše ali slabše? Uporabljam pa wi-fi, tu in tam pregled maila, sms in pogovori, to je to.
Hvala
Citat:
Uporabnik gangsta pravi:
V prejšnji temi sem postavil par vprašanj in nisem dobil vseh odgovorov, zato dajem tu copy/pase:
sem še en nov uporabnik BB 9700 in imam kar nekaj vprašanj Verzija aparata 5.0.0.656 (Bundle 1111, platform 5.1.0.153) - pred cca mesecem mi ni našlo novejših posodobitev.
1. Zakaj mi mejle iz exchanga (BES) prikaže in pošilja samo v TXT formatu, medtem, ko mi gmail (BIS) mejle odpira in pošilja v HTML? Nastavitev, kje?
2. Kakše free programček za več budilk mi priporočate?
3. Kakše free programček za uporabo ledice kot svetilko mi priporočate?
4. Se tudi vam izklopi rdeča ledic po določenem času, kljub neprebranih mejlih, sporočilih, klicih? Moti me, ko po dolgem času se ledica sklopi in moram stalno gledat na display, če je kaj novega.
5. SIP / VoIP klient? Nekje sem zasledil, da je treba tudi to poseben instalirat? Uporablja kdo?
6. Kaj vse gre preko BB dostopne točke (vreme, FB ... da ne kuri dodatno prenosa podatkov)?
7. Wi-Fi promet gre verjetno preko RIM serverjev, ne? Je ves promet kriptiran?
Citat:
Uporabnik mojoman pravi:
1. Verjetno imate v firmi BES server, ki posreduje pošto kot golo besedilo. Imamo tudi pri nas, pravkar poteka nadgradnja na novo verzijo, ki posreduje na telefone html pošto (in omogoča še marsikaj drugega)
2. Uporabljam kar vgrajeno budilko, več kot zadostuje...
3. Na Blackberry blogu pravijo (pa tudi sam to prakticiram), da vklopi aplikacijo kamera v načinu videosnemanja (bližnjica na desni strani aparata) in drži tipko space.
4. Namesti si BB Alerts
5. Mislim, da gre vse, kar delaš na telefonu, preko BB APN. Le če uporabljaš telefon kot tethered modem, gre preko internet.simobil.si
6. Ne vem, vendar predvidevam, da gredo preko RIM serverjev samo blackberry storitve (pošta, sinhronizacija, BB messenger...)
LP