BlackBerry aplikacije

bartholomew

Zelenc'
27. dec 2010
2
0
1
Pozdravljeni
smile-1.gif

Imam eno (mogoče nekaterim celo smešno) vprašanje in sicer : kako si lahko downloadam aplikacije za moj BB 9700? Ker mi App World ne dela (?), pa tudi nobene aplikacije, ki sem jo sama naložila na telefon, ne morem zagnati oziroma ne deluje. Mi lahko prosim kdo pojasni zakaj se to dogaja in kako naj to pravilno počnem?

Hvala že vnaprej.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.637
2.685
113
še v SLO - ampak komaj
Drugač pa v Avstriji - se tam poveži in downloadaj - te sicer stane prenos podatkov - ampak vsaj dela APP world.
(Teroretično gre tudi download preko WI-FI ko se v avstrijskem omrežju)

Očitno imajo "varovalko", da preverijo v katerm omrežju si - "naša" (Si in @) pa očitno nimajo "pogodbe" z BBjom.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.637
2.685
113
še v SLO - ampak komaj
17758-icon_confused.gif

S ziher? Sem zadnjič probal (sicer res na hitro) pa ni šlo - mi je javilo da je APP naletel na težavo in se je zaprl.

Bom pa danes zvečer še enkrat poskusil.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.637
2.685
113
še v SLO - ampak komaj
Takolele je in stoji tako:
Vsaj na Storm2 (BB 9520) brez aktivne GSM povezave APP world NE dela (Wifi dela - drugace tega sedaj ne bi pisal ) - ob vkljuceni povezavi pa ocitno preveri katerem omrezju si - ce si v slovenskem je tudi konec veselja.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.637
2.685
113
še v SLO - ampak komaj
Jaz ti pa še enkrat pravim
wink-1.gif
, da na mojem 9520 brez GSM povezave sploh noče zagnati aplikacije APP world - ko vklopim GSM mrežo pa mi prijazno pove, da aplikacija APP world v "moji" državi ni na razpolago in naj popokam na www.blackberyy.com in tam pogledam.

Ko pogledam "tja" (via PC in priklopljen telefon - saj drugače ne pusti downloadad aplikacij) mi "prijazno" povejo, da zato ker sem v SLO ne smem downloadad aplikacij (toliko o enakosti
tongue-1.gif
).

Katero verzijo OS (oz. firmware) pa imaš naloženo? In preko koga imaš BB aktiviran?

mojoman

Pripravnik
19. feb 2008
108
0
16
Lahko potrdim Creepove besede, tudi pri meni na 9700 preko wifi deluje, če je seveda mobilno omrežje izklopljeno. Hvala, Creep!

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.092
138
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik creep pravi:
Izklopi mobile network, poveži se nekam na wireless in ti app world normalno dela prek WIFI povezave
smile-1.gif

Odvisno. Ko sem posodobil SW, mi je to nehalo delovati, če pa imaš starejši SW normalno deluje
smile-1.gif
(sevada samo preko wifi)

Nazadnje urejeno:

Semantique

Pripravnik
17. mar 2008
783
0
16
Koliko je sploh aplikacij za BB v teh storih? Me zanima primerjava z iOS in Androidom, kjer jih je na stotine tisočev.

bartholomew

Zelenc'
27. dec 2010
2
0
1
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
Citat:
Uporabnik creep pravi:
Izklopi mobile network, poveži se nekam na wireless in ti app world normalno dela prek WIFI povezave
smile-1.gif

Odvisno. Ko sem posodobil SW, mi je to nehalo delovati, če pa imaš starejši SW normalno deluje
smile-1.gif
(sevada samo preko wifi)

Meni stvar ne dela, verjetno zato, ker sem posodobila SW. Ali obstaja kakršnakoli možnost, da spravim zadevo nazaj v simbiozo s starim SWjem? Ker bi bil App World zelo priročna zadeva...
wink-1.gif