BKS Bank

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.399
4.969
113
Dostop do računa je enak iz strani države kot pri ostalih bankah v slo...

Kaj ti pomaga račun v avstriji če je pa gor vse bistveno več obdavčeno kot pri nas, kolk pa izgubiš v primeru če imaš pri nas naložen denar oz. če je skrit pred SLO davkarijo?

Obdavčitve na dobiček/obresti so nekje 35% ne glede na znesek obresti letno, s tem da avstrija v SLO nakaže okrog 25%, 10% pa obdrži njihova davčna... V SLO je meja za obračun obresti 1000€, če porazdeliš med družinske člane...

S tem ste izredno iznajdljivi, saj denar šenkujete jodlarjem, ki so že od nekdaj dobro živeli na naš račun, živela SLO naivnost!

Delo: obdavčitev prihrankev v Avstriji

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
Dostop do računa je enak iz strani države kot pri ostalih bankah v slo...

Kaj ti pomaga račun v avstriji če je pa gor vse bistveno več obdavčeno kot pri nas, kolk pa izgubiš v primeru če imaš pri nas naložen denar oz. če je skrit pred SLO davkarijo?

Obdavčitve na dobiček/obresti so nekje 35% ne glede na znesek obresti letno, s tem da avstrija v SLO nakaže okrog 25%, 10% pa obdrži njihova davčna... V SLO je meja za obračun obresti 1000€, če porazdeliš med družinske člane...

S tem ste izredno iznajdljivi, saj denar šenkujete jodlarjem, ki so že od nekdaj dobro živeli na naš račun, živela SLO naivnost!

Delo: obdavčitev prihrankev v Avstriji

bmk... obresti.

Bolj me skrbi, da ne bom mogel več enako dvignit kot sem vložil in kadar bom hotel.

When the shit hit the fan. To je pa še 2-3 mesce, če ne bodo kurbe še kakšen kredit kje vzele.

Nazadnje urejeno:

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.399
4.969
113
če je to glavna skrb, dvigni keš in ga daj v kakšen sef, kupi zlato in ga hrani nekje na varnem...

kje piše da je Austrija varna? Lahko je v podbnem dreku kot je bil Islandija, sedaj Ciper, bančni sektor je požrešen in je dobro zjebal ekonomijo, tako kot se je sedaj zlomil Ciper se lahko jutri Austrija ali Švica...

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Če primerjam slovenijo in Avstrijo vem katero izbrati.

(slovenija namenoma z malo)

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.399
4.969
113
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Če primerjam slovenijo in Avstrijo vem katero izbrati.

(slovenija namenoma z malo)

od besek k dejanjem, banke v Avstriji , javi naslednji vikend kako so te sprejeli, kakšne ugodnosti si dobil in kaj ti garantirajo... v bližini meje imajo gotovo kaj SLO govorečih, tako da se bodo potrudili in ti svetovali.

disc

Guru
4. feb 2011
2.449
569
113
Malce spet odpiram tole temo. Zanimam se za hipotekarni/stanovanjski kredit in je tkole na oko BKS bank najbolj ugodna. Pa sem najdu tole temo in me zanima, koliko uporabnikov te banke je tukaj in kako ste zadovoljni s storitvami?
Zaenkrat sem še na NLB in ne morem verjet, da je lahko tako velika razlika med tem, kaj mi nudi ena in druga banka. Imam pa namen it še na sparkasee pogledat.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.368
88
48
Tisti ki vztraja pri NLB ga občudujem.......res

Jaz sem pri BKS. Takrat ko sem jemal kredit, so bili ene izmed ugodnih, ker glede na druge tuje banke, je razlika v niansah.

Edino kar je malo težko prežvečim je to, da potem ko so dobili določeno št. komitentov so podražil vodenje.....ampak so še vedno med med top 10.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.399
4.969
113
Citat:
Uporabnik disc pravi:
Malce spet odpiram tole temo. Zanimam se za hipotekarni/stanovanjski kredit in je tkole na oko BKS bank najbolj ugodna. Pa sem najdu tole temo in me zanima, koliko uporabnikov te banke je tukaj in kako ste zadovoljni s storitvami?
Zaenkrat sem še na NLB in ne morem verjet, da je lahko tako velika razlika med tem, kaj mi nudi ena in druga banka. Imam pa namen it še na sparkasee pogledat.

Jaz tudi ne morem verjeti, ko govorim s strankami, ki so dobile kredit in urejamo zavarovanje, vedno malo potipam, kakšne pogoje
koliko je obresti, itd... pa ne moreš verjeti koliko različnih ponudb.

Pri nekom je npr. NLB daleč najugodnejši, drugje, BKS itd, tako da je to zelo različno od stranke do stranke...

BKS, edin namig ki sem ga dobil, je, da so bolj "striktni" oz. neusmiljeni ko pride do situacije da zamujaš z obroki...

mogoče res, mogoče rekla kazala...

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
Citat:
Uporabnik disc pravi:

Jaz tudi ne morem verjeti, ko govorim s strankami, ki so dobile kredit in urejamo zavarovanje, vedno malo potipam, kakšne pogoje
koliko je obresti, itd... pa ne moreš verjeti koliko različnih ponudb.

Pri nekom je npr. NLB daleč najugodnejši, drugje, BKS itd, tako da je to zelo različno od stranke do stranke...

BKS, edin namig ki sem ga dobil, je, da so bolj "striktni" oz. neusmiljeni ko pride do situacije da zamujaš z obroki...

mogoče res, mogoče rekla kazala...

Jah, z razlogom imajo profit. Vsak od nas bi raje imel kredit pri NLB, ki ga posvečenim v primeru težav kar odpiše
smile-1.gif

disc

Guru
4. feb 2011
2.449
569
113
@Garfildd - ko sem bil na BKS-u so mi rekli,da najprej izčrpajo vse opcije, preden gredo na kake bolj drastične ukrepe. Mislim pa,da ni nobenemu v interesu, da bi se kaj takega zgodilo.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik disc pravi:
@Garfildd - ko sem bil na BKS-u so mi rekli,da najprej izčrpajo vse opcije, preden gredo na kake bolj drastične ukrepe. Mislim pa,da ni nobenemu v interesu, da bi se kaj takega zgodilo.

Tudi meni so tako rekli. Imam še 80k+ pufa za stanovanje pri njih, na srečo še brez težav. Težko komentiram, kaj se zgodi če ne plačuješ.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.368
88
48
Pri kreditu je zlo simpl. Banka ni dobrodelna ustanova (za navadne smrtnike, seveda). To je prvo.

Druga pa je plačevanje. Glede na to, da se na začetku ti dajo na izbiro kateri dan v mesecu ti trgajo, izbereš tisti datum, ki je nabližji plači, seveda.
Torej, zamudiš s plačilom lahko samo, če ti plača zamuja ali pa ne dobiš plače. Takrat pa že niso več heci.