BKS Bank

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.052
120
63
Doma
Izkušnje?Na ZPS sem naredil primerjalni test in je med ugodnejšemi.Trenutno uporabljam Raiffeisen, vendar s 1.5. napoveduje podražitev svojih storitev, napoveduje pa tudi umik s našega trga ter prodajo/predajo kreditov bankam, najbolj verjetna prevzemnica teh se pa omenja ravno bks.Hvala za podatke.lp

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.368
88
48
Pred dvemi leti sem prešaltal iz NLB na BKS. Razlog je bil kredit. V teh dveh letih lahko prečem, da imam pozitivne izkušnje.
Plačevanje preko bank.a.net mi je super (sem pa rabil nekaj časa, da sem se navadil). Ni provizije pri dvigovanju, tako da ne gledam več, kje dvignem denar. Ni provizije pri plačevanju položnic preko interneta. Skratka vse kar je zajeto v premium paketu.

dTi

Fizikalc
5. avg 2007
340
31
28
Minus je edino, da preko e-banke ne moreš vezati denarja, spreminjati limita in kar je še teh stvari. Za identifikacijo uporabljajo token, namesto certifikata. So tudi avstrijska firma, tako da ti država v najhujšem primeru ne more "zaplenit" prihrankov.
smile-1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik Rikolus pravi:
Pred dvemi leti sem prešaltal iz NLB na BKS. Razlog je bil kredit. V teh dveh letih lahko prečem, da imam pozitivne izkušnje.
Plačevanje preko bank.a.net mi je super (sem pa rabil nekaj časa, da sem se navadil). Ni provizije pri dvigovanju, tako da ne gledam več, kje dvignem denar. Ni provizije pri plačevanju položnic preko interneta. Skratka vse kar je zajeto v premium paketu.

S tem, da ni mutenja pri paketih. Toliko plače, takšen paket.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik dTi pravi:
Minus je edino, da preko e-banke ne moreš vezati denarja, spreminjati limita in kar je še teh stvari. Za identifikacijo uporabljajo token, namesto certifikata. So tudi avstrijska firma, tako da ti država v najhujšem primeru ne more "zaplenit" prihrankov.
smile-1.gif

Denar lahko vežeš, je pa potrebno odpreti hranilno knjižico.

dTi

Fizikalc
5. avg 2007
340
31
28
Lahko vežeš, ampak moraš iti osebno tja podpisati vsako vezavo posebej. Tega npr. ni treba pri bankah, ki uporabljajo certifikate, ki veljajo kot podpis.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
To ne drzi. Denar, ki ga imas kot stanje na racunu, ahko preneses na racun z ezavo prek spletne banke.

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.129
92
48
Citat:
Uporabnik Rikolus pravi:
×2
S tem da jaz nisem šel zaradi kredita, ampak iz principa. Zaenkrat zadovoljen, bp.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
jaz sem tudi na raiffeisen in bom verjetno menjal na BKS prav zaradi poslane pošte, da dvigujejo tarife. vzel bom premium račun, prihodki ga omogočajo. zdaj me pa samo zanima, je bolje banko pooblastit, da izvede vse sprememba al raje nardim sam? koliko se plača zaprtje računa?

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Sam uredi, bo hitreje, seveda si prej račun odpri na drugi banki in preusmeri dohodke uredi kakšne trajnike ipd....zaprtje računa je brezplačno ta fizične osebe, verjetno te nebi upali okoli prinesti, čeprav nikoli ne veš (razen če nimaš kaj pogojeno s kakšno kreditno pogodbo).

Nazadnje urejeno:

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
jaz sem tudi na raiffeisen in bom verjetno menjal na BKS prav zaradi poslane pošte, da dvigujejo tarife. vzel bom premium račun, prihodki ga omogočajo. zdaj me pa samo zanima, je bolje banko pooblastit, da izvede vse sprememba al raje nardim sam? koliko se plača zaprtje računa?

Tudi BKS je pred kratkim dvignil tarifo.

mirkosan

Zelenc'
12. mar 2013
23
0
1
Jaz sem trenutno na Sparkasse.
Udobni pozitivni racun, imas gor 1000€, pa imas vse zastonj. Vodenje računa, spletno banko, provizije, bankomate in kreditno.
Nimam pa nobenih ostalih bančnih storitev ala kredit, zato ne vem kako je s tem..

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Citat:
Uporabnik markoman pravi:

Tudi BKS je pred kratkim dvignil tarifo.

Mesec ali dva nazaj, kar konkretno. Je pa zame še vedno top izbira, saj ni nobene provizije na bankomatih in pri plačilu položnic s spletno banko.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
ja, kolko sem gledal cenik na spletu, ima BKS vodenje računa 5,5 evra in so v tem vključeni bankomati zastonj in zastonj plačevanje položnic. to mi je dovolj. poleg tega je limit avtomatsko 1000 evrov (sicer ga ne rabim).
na raiffeisen je zdaj vodenje 5 evrov, enako zastonj bankomati in plačevanje položnic, limit pa samo 125 evrov. s 1.5. pa bo vodenje 8 evrov. ker sva oba z ženo na isti banki, se tudi njen račun podraži iz 2 na 3 evre, torej skupaj 11 evropv, za razliko od BKS kjer bo skupaj 7,40 evra (njen 1,9 evra). pa za princip gre, ne morej kar poslat pošte, dober dan, podražili bomo, je.b.ite se.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Kaj ta banka je potem, kot da bi imel v avstriji na računu.

Ali ti tudi tukaj lahko kaj država šari po računu?