Bitka pri Grahovem med Domobranci in Partizani

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum
I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Kje si se pa ti učil? Še vedno si tiho, ko si pozvan, da nam razložiš, delovanje, pravniški murko.
evil.gif

Za razliko od tebe sem bil poleg pri vadbi s 120

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.716
6.110
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Domobranci so na začetku povlekli z naciji ker so mislili da bodo zmagali, potem ko so videli da nebo šans so pa hitr začel napadat in obsojat komuniste da lahko rečejo da so bili ubistvu proti komunizmu ko pa vsi vemo da so kolaboranti in reve že do samega začetka

In kdo ti je to povedal? So za tebe vsi mladoletni, ženske, dojenčki nad katerimi so se tvoji izživljali izdajalci, so kmetje in industrijalci tudi izdajalci, al ste jih kar tako pobili in se polastili njihovo premoženje?
Ja vojna je hudič, žal pa ste bili krivci rdeči, kateri ste se šli revolucijo in zavajali slovenski narod, ter ga pustili v revščini še nadaljnih 50 let, no razen za sebe so poskrbeli, to je pa tudi res.

I

Izbrisan uporabnik #488

Nadziral sem jih da se niso poskodovali s solskimi minami

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Kje si se pa ti učil? Še vedno si tiho, ko si pozvan, da nam razložiš, delovanje, pravniški murko.
evil.gif

Namesto, da bi se posul s pepelom in priznal, da nimaš pojmo o zgodovini, si se spravil na Sneckota.
bonk.gif

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
Jaz sem bil prvi prinašalec, prva generacija 120-ke v Celju, lahko tudi mene vprašaš kaj, če se še spomnim. Je le že ena lepa doba od takrat. Rafalnega streljanja pa ni, ker moraš eno po eno noter spuščat
wink-1.gif

Sem imel pa to srečo/nesrečo da sem bil vedno ob bojnem streljanju (ker smo imeli 2 prinašalca (kot je normalno v 5-članski posadki) na zavarovanju...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.009
5.634
113
Ce postavis 5 havbic...in palis eno za drugo se slisi rafalno...

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
Ponavadi se tudi z minometi strelja tako, pač najprej en za njim drug in tako naprej, pač vse v podporo pehoti, ampak to ne pomeni da streljaš rafalno (vsaj kar jaz razumem pojem rafalnega streljanja). Potem tudi 20 jagrov lahko strelja rafalno....

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.024
1.235
113
42
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Citat:
Domobranci so na začetku povlekli z naciji ker so mislili da bodo zmagali, potem ko so videli da nebo šans so pa hitr začel napadat in obsojat komuniste da lahko rečejo da so bili ubistvu proti komunizmu ko pa vsi vemo da so kolaboranti in reve že do samega začetka

In kdo ti je to povedal? So za tebe vsi mladoletni, ženske, dojenčki nad katerimi so se tvoji izživljali izdajalci, so kmetje in industrijalci tudi izdajalci, al ste jih kar tako pobili in se polastili njihovo premoženje?
Ja vojna je hudič, žal pa ste bili krivci rdeči, kateri ste se šli revolucijo in zavajali slovenski narod, ter ga pustili v revščini še nadaljnih 50 let, no razen za sebe so poskrbeli, to je pa tudi res.

Ja 2 svetovna vojna je bila zato ker so se rdeči šli revolucijo :D

KKK

Pripravnik
18. maj 2009
897
0
16
malo nas je bilo v vojski, očitno:) rafali so bili na naših AKjih, na minometih pač ne.. Sicer sem bil računač na 120ki v mostah, tak da se še spomnim, da se je vsaka posebej dajala v cev. Minomet ni šarac.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.787
5.918
113
Citat:
Domobranci so bili pod komando nemške SS, zvestobo Hitlerju so prisegli tudi leta 45 (30. 01), z blagoslovom RKC.

Besedilo prisege ljubljanskih domobrancev:
Citat:
Prisegam pri Vsemogočnem Bogu, da bom zvest, hraber in svojim nadrejenim pokoren, da bom v skupnem boju z nemško oboroženo silo, stoječo pod poveljstvom vodje velike Nemčije, SS četami in policijo, proti banditom in komunizmu kakor tudi njegovim zaveznikom svoje dolžnosti vestno izpolnjeval za svojo slovensko domovino kot del svobodne Evrope. Za ta boj sem pripravljen žrtvovati tudi svoje življenje. Tako mi Bog pomagaj

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik Rambo013 pravi:
Ponavadi se tudi z minometi strelja tako, pač najprej en za njim drug in tako naprej, pač vse v podporo pehoti, ampak to ne pomeni da streljaš rafalno (vsaj kar jaz razumem pojem rafalnega streljanja). Potem tudi 20 jagrov lahko strelja rafalno....

Verjetno so kaj takega mislili domobranci, ko so govorili o 'rafalnem' streljanju

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
Kaj so oni mislili ne vem, malce imam v spominu kaj so nam razlagal. Tudi KKK kot računec ti lahko razloži določene zadeve, ker od njih je veliko odvisno ali boš pobiil nasprotnika ali svoje.
smile-1.gif

Kar se 120 tiče so prvi izvidniki, pa vezisti, računci, nato komaj prideš do ognjenega dela ki je sestavljen iz namerlica, podajalca, tempirnika, prvega podajalca ter drugega podajalca. Ne rabim razlagat verjetno kateri so tisti najpomembnejši za dosego cilja, v bistvu če kakšen od teh členov manjka (najbolj pogrešljiva sta prinašalca, ki nekako nimata drugega dela kot namestitev polnenja ter "dostavo" mine) se zna zadeva precej zakomplicirat...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Hvala za razjasnitev...zdej moramo samo še vedeti, kakšbno vlogo je imel forumovec Snecer, ki je baje 'bil zraven'