I
Izbrisan uporabnik #488
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Kje si se pa ti učil? Še vedno si tiho, ko si pozvan, da nam razložiš, delovanje, pravniški murko.
Za razliko od tebe sem bil poleg pri vadbi s 120
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Kje si se pa ti učil? Še vedno si tiho, ko si pozvan, da nam razložiš, delovanje, pravniški murko.
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Domobranci so na začetku povlekli z naciji ker so mislili da bodo zmagali, potem ko so videli da nebo šans so pa hitr začel napadat in obsojat komuniste da lahko rečejo da so bili ubistvu proti komunizmu ko pa vsi vemo da so kolaboranti in reve že do samega začetka
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Citat:
Domobranci so na začetku povlekli z naciji ker so mislili da bodo zmagali, potem ko so videli da nebo šans so pa hitr začel napadat in obsojat komuniste da lahko rečejo da so bili ubistvu proti komunizmu ko pa vsi vemo da so kolaboranti in reve že do samega začetka
In kdo ti je to povedal? So za tebe vsi mladoletni, ženske, dojenčki nad katerimi so se tvoji izživljali izdajalci, so kmetje in industrijalci tudi izdajalci, al ste jih kar tako pobili in se polastili njihovo premoženje?
Ja vojna je hudič, žal pa ste bili krivci rdeči, kateri ste se šli revolucijo in zavajali slovenski narod, ter ga pustili v revščini še nadaljnih 50 let, no razen za sebe so poskrbeli, to je pa tudi res.
Domobranci so bili pod komando nemške SS, zvestobo Hitlerju so prisegli tudi leta 45 (30. 01), z blagoslovom RKC.Citat:
Citat:
Prisegam pri Vsemogočnem Bogu, da bom zvest, hraber in svojim nadrejenim pokoren, da bom v skupnem boju z nemško oboroženo silo, stoječo pod poveljstvom vodje velike Nemčije, SS četami in policijo, proti banditom in komunizmu kakor tudi njegovim zaveznikom svoje dolžnosti vestno izpolnjeval za svojo slovensko domovino kot del svobodne Evrope. Za ta boj sem pripravljen žrtvovati tudi svoje življenje. Tako mi Bog pomagaj
Citat:
Uporabnik Rambo013 pravi:
Ponavadi se tudi z minometi strelja tako, pač najprej en za njim drug in tako naprej, pač vse v podporo pehoti, ampak to ne pomeni da streljaš rafalno (vsaj kar jaz razumem pojem rafalnega streljanja). Potem tudi 20 jagrov lahko strelja rafalno....
?Citat:
Na vojnih grobiščih niso dovoljene označbe, besedila ali simboli, ki poveličujejo in slavijo pripadnost ali sodelovanje z okupatorji.