Citat:
Uporabnik barvica pravi:
KSZ
A vi tukaj, ki na dolgo in široko >klobasate< o levih in desnih sploh poznate koga, ki je bil pobit v povojnih, medvojnih pobojih? V vseh teh pobojih so bili več ali manj pobiti bolj ali manj nedolžni ljudje (otroci in ženske), dejansko jih je bilo več pobitih po vojni, kot med celo vojno na Slovenskih tleh. Ker špecalo se je kot za stavo, ubiti so bili pa tudi zaradi zlobe in foušije sosedov. Ja dejansko so nekateri bili kolaborantje, ne pa vsi. Toliko je skritih grobišč o katerih se ne govori. Tako, da prosim malo pietete do vseh mrtvih, belih, rdečih in črnih.
Citat:
Uporabnik barvica pravi:
KSZ
A vi tukaj, ki na dolgo in široko >klobasate< o levih in desnih sploh poznate koga, ki je bil pobit v povojnih, medvojnih pobojih? V vseh teh pobojih so bili več ali manj pobiti bolj ali manj nedolžni ljudje (otroci in ženske), dejansko jih je bilo več pobitih po vojni, kot med celo vojno na Slovenskih tleh. Ker špecalo se je kot za stavo, ubiti so bili pa tudi zaradi zlobe in foušije sosedov. Ja dejansko so nekateri bili kolaborantje, ne pa vsi. Toliko je skritih grobišč o katerih se ne govori. Tako, da prosim malo pietete do vseh mrtvih, belih, rdečih in črnih.
Citat:
Uporabnik cvinga pravi:
Navsezadnje so tudi admini spregledali in popravili naslov teme katero si jo je izmislil bebavi snecer.
Pohvala.
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
U ti matrna, tole si ga pa dobro zabil
Aja pa tudi sprememba naslova je moje delo. Vmes se je nekje med debato spremenilo naslov v trenutnega in ker ni nihče protestiral ali ga spremenil nazaj pa tudi nasploh je naslov primeren, saj gre definitivno prej za komunističen pokol kot pa spomenik nacizmu, sem spremenil še naslov prvotnega posta.
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
U ti matrna, tole si ga pa dobro zabil
Aja pa tudi sprememba naslova je moje delo. Vmes se je nekje med debato spremenilo naslov v trenutnega in ker ni nihče protestiral ali ga spremenil nazaj pa tudi nasploh je naslov primeren, saj gre definitivno prej za komunističen pokol kot pa spomenik nacizmu, sem spremenil še naslov prvotnega posta.
Slabo si spremljal..maš tudi v linku zgoraj opis borbe, pa v Slovencu iz tistih æasov je bilo precej jokcanja nad usodo precej visokih klerofašističnih voditeljev, ki so našli smrt med sebi podobnimi v tisti postojanki. Tako, da nek pokol to res ni bil. Če bi prebral, so tudi partizani imeli dosti izgub, pa si bili po tvoje izvrševalci pokola.Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Kolikor sem do sedaj spremljal to temo se mi ni zazdelo, da bi šlo za kakšno konkretno borbo. Se pa res vsak upira, če noče bit živ zažgan, to pa nič ne rečem. Lahko pa sem spregledal kak del, kjer je bilo opisano, kaj točno se je dogajalo.
Drugače pa predlagam glasovanje glede imena oz. naslova, to se mi zdi še najbolj primerno. In če potem zmaga Spomenik nacizm ali kakšen podoben kr3tenizem pa naj bo tako
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Ja? Prosim za dokaze za to trditev, da je šlo za bitko. Pa recimo borba z 10 ali večkratno premočjo je poboj kakorkoli to obrneš. Je pa to sprejemljivo, če je vojna in so bili pobiti pripadniki nasprotnih sil.
Ša če si slučajno spregledal sem predlagal anketo. Najvišja oblika demokracije tu na Alterju
Citat:
»Na tem kraju so leta gospodovega 1943 posadko domobrancev slovenske narodne vojske s topovi in ognjem pobili komunisti, bratje po rodu, tujci po misli.«
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Pozabil sem še... kaj je to gospodovo leto oz. kdo je gospod?