Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Na voljo je kar nekaj različnih denarnic za Bitcoin. Nekatere od teh omogočajo hranjenje več različnih kovancev, kot so BTC, ETH, LTC itd... BTC je originalna kriptovaluta, vse ostalo pa imenujemo altcoins - alternativni kovanci.
https://bitcoin.org/en/choose-your-wallet
Najboljša je strojna denarnica (HARDWARE) od proizvajalca Ledger. Trenutno je najpopularnejša (in tudi najboljša, saj omogoča hranjenje velikega števila različnih kovancev) Nano S razprodana in tako bo po mojem mnenju še nekaj mesecev. Naval na kriptovalute je ogromen...
Če pustiš kovance na spletni menjalnici, kot so Bitstamp, Kraken, Bittrex, Poloniex in ostale, potem moraš zaupat njihovi varnosti. Če pride dohekerskega napada oz. vdora lahko ostaneš brez vsega. Če se odločiš za hranjenje kovancev na računalniku v desktop - namizni dernarnici postaneš sam svoja banka in moraš ustrezno poskrbet za varnost. Router s firewallom, dober antivirusni, nalaganje le preverjenih aplikacij itd.. Optimalno je imet nek offline PC, ki ga po potrebi povežeš v internet. Če pa uporabiš Coinimi in podobne denarnice, ki so online in jih obnoviš s SEED (običajno 12 naključnih besed) pa moraš zaupati tem lastnikom, da edini ti poznaš seed/geslo.
Jaz svetujem, da si dobro prebereš zgornji članek in ga upoštevaš. To pomeni, da vložiš večino kapitala v čimveč različnih, potencialnih kovance in jih pustiš pri miru vsaj nekaj mesecev oz. let. Pri trgovanju - prodaji/nakupu se lahko prehitro zaj... in prodaš poceni kupiš pa kasneje po višji ceni...
Nekaj kandidatov za lepo prihodnost: Stratis, Waves, Lisk, Siacoin, Ethereum, Byteball, DigitalNote, Shift, Monero, Digibyte, NEM, Golem, Litecoin, Decred, Pivx, Komodo, LBRY Credits, Circuits of Value (COVAL) ... Vem ja, se jih kar nabere, ampak ker imajo vsi kako prednost pred drugim oz. so namenjeni različnim stvarem, imajo hud potencial prav vsi imo (in my opinion). Pa še par sem jih spustil, da ne bo preveč..
http://coinmarketcap.com/#EUR
In še to. Investiral le toliko, kot si pripravljen zgubit. Ne glede na pozitiven trend in optimistične napovedi.