Bitcoin-hudičeva valuta.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Pa se zaprtje popularne borze cryptsy, so jim ukradli 13000 bitcoinov in 300000 litecoinov.

Neuromancer

Fizikalc
24. jul 2007
344
116
43
Citat:
Uporabnik uuu pravi:
Včeraj je bitcoin doživel nov "pretres", ko je "core developer" Mike Hearn v blogu objavil, da zapušča projekt in da bitcoin nima prihodnosti.
Hearn sicer menda ni niti med 100 top core bitcoin developerji..

Hearn je skupaj z Andresenom eden od avtorjev in predlagateljev forka BitcoinXT, ki naj bi med drugim vzpostavil postopno povečevanje blocksize, česar pa Kitajci, kot večinski rudarji, očitno še niso pripravljeni sprejeti.
(Bitcoin je demokratičen v smislu, da odloča večina računske moči)

Užaljeni Hearn je potem izlil svoja čustva v omenjenem blogu z izjavo, da izstopa iz projekta, kar je v javnosti rezultiralo v padcu tečaja (iz cca 450 na 350).

Zanimiv pogled na situacijo z drugega zornega kota:
Gavin Andresen and Mike Hearn want to sabotage Bitcoin on behalf of the US government

Glede na to, da "na ulici teče kri" in da je tečaj že dosti nizek, bi lahko rekli, da je čas za kak nov nakup bitcoinov
evil.gif

Zanimivo, da je avtor "zanimivega drugega pogleda" moral zbežati pred ameriško vlado v Rusijo, javno poziva k fizični odstranitvi Hearna in nima nič proti, da provizija za transakcije leti v višave, ker je blockchain pač omejen vir
smile-1.gif

Kakšen je sploh še point Bitcoina, če se transakcije ne bodo več potrjevale v razumnem času (ali pa sploh ne) in če bo lahko kdorkoli razveljavil svojo transakcijo pred vključitvijo v blockchain? To bi imelo smisla le, če bi razveljavitev transakcije dvopartitno podpisala pošiljatelj in prejemnik.

Je pa zanimivo končno izvedeti, komu je Axl Rose pravzaprav posvetil svoj zadnji album Chinese Democracy
evil.gif

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Razvijalčev blog je v linku, ki sem ga prilepil takoj na začetku teksta, zato ga nisem še posebej lepil.

Sicer me pa Hearnovo "mnenje" ne preseneča, glede na to, da so ga zaposlili bankirji v konzorciju R3, ki sem ga omenil že en post pred tem in da je bila celotna "operacija" skrbno načrtovana in medijsko podprta.
Meni zgleda Hearn kot ena "jokica", ki se je dobro prodal drugi strani.

Še en dober in dosti realen prispevek, ki po točkah odgovarja na "Hearnova mnenja" (tudi glede RBF Replace-By-Fee )

Bitcoin Has Now Died 89 Times

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.456
2.178
113
In kdaj bo po tvojem mnenju tole zraslo nazaj na 450+, če sploh še kdaj

[cenzura] jim materna nategunska, prav lepo sem služil po malem en mesec, potem ti pa čez noč pade vse skup 20% dol in si v riti.

Jaz bom poizkusil priti nazaj na nulo, potem pa poberem ven in se ne grem več tega.

Tole je kar nekaj, popolnoma nepredvidljivo kdaj bo šlo gor/dol. Potem pa kot v tem primeru nekdo nekaj napiše na net, pa padec tečaja za 20%.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.960
-8.674
113
Res je zanimivo videti vas slepe beliverje, ki preprosto nočete videti realnih problemov
wink-1.gif

Če ne drugega, se tolažite z zaroto
evil.gif

• Objave ne odobravam
Reactions: endvatri

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Tale akcija ni bila kar nekaj, ampak dobro načrtovana z vključitvijo enega po mnenju "javnosti" pomembnega razvijalca ali "core developerja", čeprav je takih nekaj 100, ki pomembno prispevajo ali so prispevali.

Po mojem skromnem mnenju taki pretresi bitcoin le dobro preizkušajo in z vsakim novim "preživetjem" postaja le še močnejši.
'Nietzsche: Kar me ne ubije, me krepi!'
evil.gif

Nimam preroških sposobnosti glede tečaja, vendar lahko ugibam, da se bo v enem mesecu vrnil na vrednosti pred "mnenjem".
Trenutno je na 380, kar je cca 4% več kot pred dnevi.
(za primerjavo; vrednost zlata je medtem v par dnevih padla za več kot 10%)

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
V vsaki "teoriji zarote" je nekaj resnice, samo opaziti jo je treba in pravilno razlagati.

Ne bom zanikal, sem believer (predvsem v tehnologijo, ne le v bitcoin, ki pač trenutno vleče voz in nase prenaša najtežje udarce ..),
nisem pa slep
evil.gif

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik dejan_ pravi:
In kdaj bo po tvojem mnenju tole zraslo nazaj na 450+, če sploh še kdaj

[cenzura] jim materna nategunska, prav lepo sem služil po malem en mesec, potem ti pa čez noč pade vse skup 20% dol in si v riti.

Jaz bom poizkusil priti nazaj na nulo, potem pa poberem ven in se ne grem več tega.

Tole je kar nekaj, popolnoma nepredvidljivo kdaj bo šlo gor/dol. Potem pa kot v tem primeru nekdo nekaj napiše na net, pa padec tečaja za 20%.

Če si od nule kupil pri skoraj letnem maksimumu in pričakoval da raste si se očito uštel. Ne vem zakaj bi pizdil v stilu "pi*** jim materna", napačna je bila tvoja predpostavka.
In DA, pri BTC-ju je relativno običajno da lahko zaniha tudi do 20% čez noč. Brez večjih težav je sposoben tudi nihanja 50% v roku tedna ali dveh. Ne bi bilo prvič če bi v roku 14 dni bil na ceni 200$, lahko pa gre nazaj na 500$ ali čez. Tudi nihanje nazaj do 398$ in potem padec na 275$ ni izključen.
Skratka nihanja velika, profiti lahko veliki, velike pa so lahko tudi izgube če ga imaš napačen čas notri ozroma če ga imaš napačen čas zunaj.

Nazadnje urejeno:

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Bitcoin hashrate (ki baje umira
evil.gif
) je prvič presegel Exa mejo 1EH/s (milijarda GH/s ali 10^18)
V zadnjih dveh mesecih, od začetku novembra, se je skupna računska moč praktično podvojila (iz 500 PH/s na 1000 PH/s)

Hash rate statistics

Še novica za rudarje; BitFury je najavil masovno proizvodnjo novih 16nm ASIC čipov,
ki bodo porabili 4x manj energije kot dosedanji.

16nm ASIC

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
"Core developers" in koliko kode je kdo doslej že prispeval:
Res pa je, da je Mike Hearn, ki so ga "mainstream" mediji bučno razglašali za vodilnega bitcoin razvijalca, tudi nekaj prispeval
evil.gif

CZ3lzCyW0AAw0BJ.jpg

jest5

Guru
18. avg 2007
25.960
-8.674
113
Tudi če je prispeval le 0,0000000000000001%, je moral dobro poznati vse skupaj. Absolutno bolje od tebe
evil.gif

• Objave ne odobravam
Reactions: endvatri

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Saj sem napisal, da je nekaj tudi on prispeval, ne pa toliko, kot so poskušali napihniti mediji ..
Mene mediji niso omenjali s tem v zvezi
evil.gif

gustav

Pripravnik
17. mar 2011
478
2
18
Zg. Gorenjska
Ker gre ravno od coinov... Ima kdo kakšne informacije od onecoin? Eden me nekaj gnjavi pa če ima kdo kakšen protiargument da mu dam malo za razmislit od odgovoru bi bilo super
smile-1.gif

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Poguglaj malo:
najdeš lahko marsikaj, nič pa konkretnega, ni specifikacij, ni tehničnih detajlov, nikjer finančnih podatkov, ..
ni jih niti na seznamu kriptovalut
Očitno ne gre za nobene "coine" in če je toliko megle, ne more biti drugega, kot nateg

Citat:

What makes OneCoin most likely to be pure fabrication is nonetheless a simple fact. Nowhere on resources such as CoinMarketCap is OneCoin to be found. No information regarding its technical specifications can be easily found and is impossible to verify.

One Coin, Much Scam

gustav

Pripravnik
17. mar 2011
478
2
18
Zg. Gorenjska
U seznam kriptovalut, to bo to.. Ma že že google,.. samo ne poznam jaz nobenega coina in niti ne vem kaj mora imeti in kaj ne, zato sem raje vprašal.. Hvala.

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
V Hong Kongu se je zbrala skupina najpomembnejših predstavnikov rudarjev (80% hashrate), razvijalcev kode in drugih
ter predstavila načrte, predvsem glede povečanja block size.

V naslednjih mesecih naj bi uvedli "soft fork" SegWit, ki ga je predlagal developer Pieter Wuille
(ločeno shranjevanje konfirmacij, ki za samo zgodovino transakcij v blockchainu niso tako pomembne, zasedejo pa veliko prostora),
kar bi efektivno povečalo block size do 2MB.
Nekje sredi leta 2017 pa še "hard fork", s katerim bi ga povečali na 4MB.

Tako se bo saga o kontroverznem "block size", ki je v zadnjem času, predvsem v medijih, burila duhove, za nekaj časa zaključila.

Bitcoin Roundtable Consensus

Bitcoin Miners Back Proposed Timeline for 2017 Hard Fork

gustav

Pripravnik
17. mar 2011
478
2
18
Zg. Gorenjska
Evo ste me zakurl da sem jih šel iz firbca par kupit z namenom da spoznam sistem.. Sedaj jih imam na krakenu, kot razumem pa bi bilo pametno imeti eno privat wallet kamor naj bi jih pospravil je tako? Imate kakšen nasvet kam, kako?

Še enkrat, do pred enim tednom nisem vedel nič, nimam pričakovanj, samo malo firbca da grem z novo tehnologijo..

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.427
2.584
113
Mi lahko kdo razloži tole.

ali je slika posneta doma ali v - recimo -skužbeni pisarni?
funkcuija enote pod ekranom 2x nekaj z rogami
smile-1.gif

kako bi imenovali skupino podatkov, ki se v obliki grafikona prikazijejo na ekranu?
zakaj se oseba na sliki smeji?